سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان خبرداد؛
طرح جامع گردشگری فارس در حال تدوین است

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی فارس با اشاره به اینکه فرصت مناسبی برای معرفی قابلیتها و استعدادهای استان فراهم شده است، گفت: فارس با حدود ۳ هزار و ۲۲۸ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی و ۱۳ اثر جهانی در قالب ۵ پرونده، یکی از قلههای افتخار میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور است.
به گزارش ایلنا، محسن ضیایی امروز دوم خرداد در دومین روز از نشستمنطقه ای به میزبانی استان فارس افزود: ۵ اثر تاریخی استان فارس در ایام نوروز بیشترین بازدیدکننده را در کشور داشتند که تخت جمشید با ۵۰۲ هزار بازدیدکننده در بازه زمانی ۲۵ اسفند تا ۱۳ فروردین، قله افتخار کشور بود.
ضیایی ادامه داد: استان فارس دارای ۸۴منطقه نمونه گردشگری ثبت شده در کشور است و شهرستان سپیدان به عنوان منطقه ویژه گردشگری در سفر ریاست جمهوری به ثبت رسیده است. یکی از انواع گردشگری که اهمیت ویژهای دارد، گردشگری سلامت است که شهر شیراز با ۸۸ دفتر خدمات سفر و ۲۲ بیمارستان تخصصی، یکی از قطبهای توریسم درمانی کشور محسوب میشود.
وی درباره نشست تخصصی گردشگری سلامت که با دبیری معاون گردشگری کشور و حضور نمایندگان کشورهای کویت، عمان و عراق برگزار شد، گفت: در این نشست مباحث متعددی مطرح شد از جمله مشکلات گردشگری سلامت در استان و کشور که باعث شده استان فارس و ایران جایگاه خود را از دست بدهند و باید تلاش کنیم این جایگاه را بازگردانیم.
سرپرست میراث فرهنگی فارس افزود: طرح جامع گردشگری استان فارس در حال تدوین است تا بتوانیم مشکلات را نظاممند حل کنیم. از جمله مشکلات مطرح شده، نظاممند نبودن جذب گردشگران پزشکی، کمبود بخشهای تخصصی بیمارستانها، مشکلات جابهجایی پول و عدم پوشش بیمههای بینالمللی، حضور دلالان و واسطهها، مشکلات صدور ویزا و قوانین ناکارآمد در حوزه جرائم پزشکی بود.
وی تاکید کرد: در نشست پیشنهاداتی مانند پیگیری مجوز ورود به خطوط هوایی از مرز هوایی جنوب کشور، ایجاد پرواز مستقیم شیراز-بصره، ایجاد کنسولگری در کشورهای هدف گردشگری مانند عراق، عمان و افغانستان، کاهش هزینههای کنسولگری و روادید فرودگاهی برای گردشگران سلامت، تهیه بستههای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری سلامت و تقویت دفاتر اطلاعرسانی مطرح شد.
ضیایی همچنین به پیشنهاد رایزن گردشگری در کشورهای ترکیه، عمان، عراق و تاجیکستان اشاره کرد و گفت: توافق علت روادید بین ایران و تاجیکستان برای پروازهای مستقیم شیراز-دوشنبه از دیگر موارد مهم بود که در این نشست مطرح شد.