معاون گردشگری کشور مطرح کرد؛
تقویت دیپلماسی گردشگری در سطح بینالمللی

به دنبال تأسیسات ترکیبی گردشگری در برخی از شهرستانها هستیم
معاون گردشگری کشور گفت: پس از سالها، در نمایشگاه فیتور اسپانیا، نمایشگاه برلین و بعد از ۱۲ سال توقف، در نمایشگاه دبی شرکت کردیم تا از هر فرصتی برای معرفی ظرفیتهای میراثی، گردشگری و صنایع دستی کشور استفاده کنیم.
به گزارش ایلنا، انوشیروان محسنی بندپی در مراسم تودیع و معارفه سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان فارس، راهبرد دوم وزارت میراث فرهنگی را تقویت دیپلماسی گردشگری در سطح بینالمللی دانست
محسنی بندپی که منظور شرکت در هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و تاجیکستان، به استان فارس سفر کرده است در این مراسم گفت: استان فارس در تمامی ظرفیتهای گردشگری، از جمله زیارت، سلامت، فرهنگی و طبیعی، قابلیت های بسیار زیادی دارد و قادر است تمام سلیقههای گردشگران را پوشش دهد.
معاون گردشگری کشور به رشد قابل توجه گردشگران فرهنگی در استان فارس در سال جاری اشاره کرد و افزود: تعداد گردشگران در حوزه گردشگری فرهنگی رشد ۲۷/۶ درصدی داشته است، به طوری که تخت جمشید و حافظیه در نوروز امسال نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر بازدیدکننده داشتند. این رشد تاریخی مرهون همکاری و هماهنگی بین دستگاههای مختلف و مسئولان گردشگری استان فارس و به ویژه باز بودن اماکن و رفع موانع بوده ست.
وی سپس به تشریح راهبردهای اصلی وزارت میراث فرهنگی پرداخت و تصریح کرد: نخستین راهبرد تقویت جایگاه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نظام حکمرانی است. در این راستا، ۴۲۲۰ پست سازمانی به این وزارتخانه افزوده شده که باعث دو برابر شدن پستهای سازمانی در آن شده است.
محسنی بندپی، راهبرد دوم را تقویت دیپلماسی گردشگری در سطح بینالمللی دانست و گفت: پس از سالها، در نمایشگاه فیتور اسپانیا، نمایشگاه برلین و بعد از ۱۲ سال توقف، در نمایشگاه دبی شرکت کردیم تا از هر فرصتی برای معرفی ظرفیتهای میراثی، گردشگری و صنایع دستی کشور استفاده کنیم.
معاون گردشگری کشور، همچنین به راهبرد سوم، یعنی تسهیل فرآیندها، اشاره کرد و افزود: ما از بخش خصوصی حمایت میکنیم و یکی از سیاستهای وزیر میراث فرهنگی، این است که تشکلها را در فرآیندهای کاری وارد کنیم تا به کیفیت و سرعت فعالیت های بخش خصوصی کمک کنیم.
وی اظهار کرد: با مصوبه دولت در آخرین روزهای سال گذشته، تمام تجهیزات صنعت گردشگری از پرداخت عوارض گمرکی معاف شدند. این معافیت شامل واردات تجهیزات هتلها، کشتیهای تفریحی و اتوبوسها، مینیبوسهای گردشگری است. همچنین، به دنبال تأسیسات ترکیبی گردشگری در شهرستانهایی هستیم که ساخت هتل در آنها مقرون به صرفه نیست. در این تأسیسات ترکیبی، هتلها به نسبت ۶۰ به ۴۰ کاربریهای دیگر خواهند داشت.
محمد ثابت اقلیدی مدیرکل سابق میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس در ادامه، انتخاب محسن ضیایی به عنوان سرپرست اداره کل میراث فرهنگی فارس را انتخابی شایسته دانست و گفت: رشد و بلوغ باید در بدنه سازمان اتفاق بیفتد تا شاهد پیشرفت در تحقق اهدافش باشیم.
در پایان، محسنی بندپی از تلاشهای محمد ثابت اقلیدی در سمت مدیرکل میراث فرهنگی فارس قدردانی کرد و گفت: حضور این مدیر کل با تصمیمات شجاعانه، تحولات بسیار خوبی در حوزه گردشگری فارس ایجاد کرده است. امیدواریم با استفاده از تجربیات او و افزودن رویدادها به ظرفیتهای گردشگری فارس، این استان بتواند بیش از پیش در جذب گردشگر موفق عمل کند.
همچنین معاون گردشگری کشور با ارائه لوحی از زحمات محمد ثابت اقلیدی تقدیر و حکم سرپرستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس را به محسن ضیایی اهدا کرد.