دبیرخانه غذاشناسی ایران و ترکیه تشکیل میشود

معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: به منظور عملیاتی شدن همکاریهای ایران و ترکیه در زمینه گردشگری خوراک، دبیرخانه گاسترونومی (غذاشناسی) مشترک دو کشور راهاندازی خواهد شد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت میراثفرهنگی، انوشیروان محسنی بندپی در اولین اجلاس توسعه گاسترونومی ایران و ترکیه که با حضور جمعی از فعالان بخش خصوصی و دولتی کشور و نیز ریاست گاسترونومی ترکیه در محل هتل پارسیان اوین برگزار شد، گفت: اگر گاسترونومی را به عنوان ترکیبی از فرهنگ و غذا تعریف کنیم، ترکیه نیز همانند ایران علاوه بر دارا بودن ظرفیتهای گردشگری متنوع، از غذاهای اصیل و تنیده در فرهنگ بومی این مردمان نیز برخوردار است.
معاون گردشگری کشور افزود: چقدر خوب است که این تجربیات به اشتراک گذاشته شود و ما بتوانیم گنجینههای بیبدیلی که در کشور وجود دارد و میتواند باعث رونق بخشیدن به همه ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شود را با چنین رویدادهایی تقویت کنیم.
او تصریح کرد: هوش مصنوعی این روزها بسیاری از مشاغل را به حاشیه رانده و مشاغل جدیدی را وارد بازار کرده است اما یکی از مشاغلی که پایدار، استوار و محکم بر سر جای خودش در عصر نوین نیز باقی مانده و روز به روز نیز تکامل پیدا میکند، بحث گردشگری خوراک و گاسترونومی است.
محسنی بندپی بیان کرد: نه تنها شاهد از دست رفتن مشاغل در بخش گردشگری خوراک نیستیم بلکه شاهد رونق بخشیدن، نوآوری و گردشگری خلاقانه نیز هستیم.
معاون گردشگری کشور با اشاره به اینکه ایران و ترکیه سرزمین رویایی فرهنگ و خوراک محسوب میشوند، افزود: نظر به امضای تفاهم ۱۰ ساله میان سازمان متخصصین ایران و بخش گاسترونومی ترکیه و به جهت عملیاتی شدن این اقدام، دبیرخانه مشترک گاسترونومی ایران و ترکیه برای هماهنگی رویدادها، مطالعات و برنامهریزیهای مشترک تشکیل میشود.
او با اشاره به اینکه پیوند میان آموزش، اجرا و فعالان این حوزه میتواند به تقویت این مهم یاری برساند، افزود: برگزاری دورههای آموزشی، جشنوارهها، تعریف مسیرهای گردشگری فراملی با محوریت شهرهای مرزی که دارای قرابت فرهنگی هستند، میتواند در تقویت همکاریهای گردشگری میان ایران و ترکیه موثر باشد.
محسنی بندپی همچنین از ریاست گاسترونومی ترکیه خواست دو کشور متقابلاً یکدیگر را در روند و فرآیند ثبت جهانی غذاهای بومی حمایت کنند.
همچنین در این دیدار بایرام اوزرک، ریاست فدراسیون آشپزان، سرآشپزان و گاسترونومی ترکیه نیز با اشاره به رقابتهای فرهنگی میان دو کشور، ایران را گنجینهای از طعمهای ماندگار خواند و نسبت به هرگونه همکاری در زمینه تشریک مساعی و تبادل تجربیات در زمینه گردشگری خوراک، اعلام آمادگی کرد.
اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی