در دانشگاه شیراز؛
رویداد ملی مسألهمحور طراحی و ساخت سازه مقوایی به کار خود پایان داد

رویداد ملی مسألهمحور طراحی و ساخت سازه مقوایی با معرفی برگزیدگان این دوره به کار خود پایان داد.
بهگزارش ایلنا، رویداد ملی مسألهمحور طراحی و ساخت سازه مقوایی که بههمت شتابدهنده کوانتوم پلاس دانشگاه شیراز و مرکز نوآوری صنایع دریایی ترتیب یافت؛ با رقابت ۳۵ تیم در یک روز، به ایستگاه پایانی و معرفی تیمهای برتر رسید.
محمدمهدی ظرافت، دبیر اجرایی این رویداد در آغازین ساعات رقابت تیمهای شرکتکننده با توضیح اینکه رویداد سازه مقوایی یک رویداد علمی حل مسأله فناورانه برای جامعه هدف دانشجویان و شرکتهای دانشبنیان است، گفت:در این رویداد تلاش ما بر این بوده است که دانشجویان بهجای اینکه به مسائل ذوقی بپردازند؛ به مسائل موردنیاز جامعه بپردازند و بهطور ویژه در این رویداد که با همکاری مرکز نوآوری صنایع دریایی ترتیب یافته است، هدف رفع نیازهای این گروه بوده است که خروجی آن میتواند در صنعت مورداستفاده قرار بگیرد.
وی درخصوص چگونگی برگزاری رویداد نیز توضیح داد: در این رویداد یک سازۀ مقوایی با ابعاد خاص بایستی طراحی و اجرا شود و سپس مورد تست استحکامی قرار گیرد. این رویداد بهصورت تیمی برگزار میشود و شیوۀ کار تیمی نیز در این رویداد امتیاز خواهد داشت.
بهگفتۀ این عضو هیئتعلمی دانشگاه شیراز گفت: مهلت ثبتنام این رویداد تا ۲۰ فروردینماه بوده و از میان ثبتنامکنندگان، ۳۵ گروه برای رقابت در مرحلۀ پایانی گزینش شدهاند.
بهگفتۀ وی حمایت از فراهمسازی امکان تبدیل ایده به کسبوکار در صورت ارزندهبودن، حمایت از پایاننامههای تحصیلات تکمیلی، امکان تصویب پروژه کسر خدمت سربازی تیمهای برتر ازجمله حمایتها و مزایای معنوی این رویداد برای برگزیدگان است.
ظرافت ادامه داد: به تیم تیم اول ۳۵میلیون تومان، تیم دوم ۲۵ میلیون تومان، تیم سوم ۱۵ میلیون تومان، تیم چهارم: ۱۰میلیون تومان، تیم پنجم ۵ میلیون تومان و تیمهای ششم تا دهم ۲میلیون تومان هدیۀ نقدی دریافت خواهند کرد.
مدیر نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز نیز در رویداد ملی طراحی و ساخت سازه مقوایی خطاب به دانشجویان گفت: یکی از پایههای اساسی توسعۀ فناوری منابع انسانی است و وقتی یه کشور میتواند توسعۀ فناوری داشته باشد که منابع انسانی موردنیازش تأمین باشد که به مراتب مهمتر از منابع مالی و... است.
تقوایی با بیان اینکه هرجا موفق بودهایم، منابع انسانی قوی داشتیم، از دانشجویان خواست تا در هررشتهای که تحصیل میکنند، نسبت به نیازها و خواستههای مسائل پیرامونشان اشراف داشت باشند؛ چراکه اگر در حوزهی نوآوری و فناوری هرجا پاسخ خوبی نگرفتهایم، دلیلش این بوده که کار انجامشده موردنیاز جامعه و صنعتمان نبوده است.
وی با اظهار خرسندی از اینکه صنعت دریایی برای رفع نیازهای خود اقدام به برگزاری این رویداد با همکاری دانشگاه کرده است؛ گفت: این اتفاق بسیار ارزشمندی است و ما آمادگی خود را برای برگزاری رویدادهایی از این دست با دیگر نهادها سازمانها نیز اعلام میکنیم.
علی جبار رشیدی، معاون علوم، تحقیقات، فناوری و نوآوری سازمان صنایع دریایی نیز در بخش دیگری از این مراسم، با اظهار امیدواری از برگزاری این رویداد مشترک و با ابتکار دانشگاه شیراز و سازمان صنایع دریایی گفت: رویداد ملی طراحی و ساخت سازه مقوایی، رویدادی تیمی و مسألهمحور است که باهدف رفع نیازها و حل مسائل ترتیب یافته است. چراکه باید بپذیریم که دیگر روشهای قدیمی برای حل نیازهای و مسائل پاسخگو نیست و کارها را باید تیمی انجام داد و در این زمینه نیز نیازمند تعامل و تعاملپذیری هستیم.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری درخصوص حوزۀ دریایی گفت: صنعت دریایی کشور جای کار بسیاری در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی دارد و این حوزه نمیتواند دانشبنیان نباشد.
معاون علوم، تحقیقات، فناوری و نوآوری سازمان صنایع دریایی با بیان اینکه کشور و دنیا بهناچار روی منابع آبپایه میچرخد، گفت: به نظر من هیچ رشتهای نیست که به درد دریا نخورد و دانشبنیانها قادر به رفع نیازهای فناورانه صنایع دریایی هستند؛ از همینرو ما از تمام رشتهها و شرکتهای دانشبنیان استقبال میکنیم و معتقدیم که فرصت شکوفایی علمی و اقتصادی زیادی در این حوزه وجود دارد.
وی با بیان اینکه کشور ایران از شمال و جنوب به آب و سواحل دسترسی دارد، بر ظرفیتهای «توسعۀ دریامحور ایران» تأکید کرد و گفت: برای توسعۀ اقتصاد دانشبنیان، راهی جز ورود مراکز علمی ازجمله دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری نیست و باید از ظرفیت مراکز رشد و شرکتهای دانشبنیان برای توسعهی بهرهمندی از ظرفیتهای دریا استفاده شود.
جباری با تأکید بر اینکه مسألهمحوری رویدادها موجب میشود که دسترسی سریعتری به پاسخ داشته باشیم، گفت: امیدواریم حداقل در طول سال شاهد برگزاری یک رویداد مسألهمحور باشیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز هم در جمع شرکتکنندگان رویداد ملی مسألهمحور طراحی و ساخت سازه مقوایی اظهار کرد: دانشگاه همراه صنعت هست و خود را مسؤول در قبال مشکلات و نیازهای جامعه و صنعت میداند.
بهرام همتینژاد، با بیان اینکه در دانشگاه شیراز اقدامات خوبی در زمینۀ زیستبوم فناوری صورت گرفته است، گفت: از برگزاری این رویداد و هر رویداد مسألهمحوری که موجب موجب شناسایی استعدادهای جوانان و حل نیازها و مسائل جامعه و صنعت میشود، استقبال میکنیم چراکه حل مسائل و نیازهای جامعه به پشتوانۀ علمی در سرلوحۀ کار ما در دانشگاه قرار دارد.
رجبی، مدیرعامل صنایع دریایی شهید صفایی نیز در این رویداد یکروزه، با بیان اینکه دانشگاه شیراز توانمندی بسیاری در حل مسائل جامعه دارد، به حضور پژوهشکده علوم و فنون هوادریا دانشگاه شیراز اشاره کرد و گفت: فعالیتهای مؤثر پژوهشکده علوم و فنون هوادریا دانشگاه شیراز که بهمنظور رفع نیازهای فناورانه و پژوهشهای علمی و کاربردی صنایع مختلف کشور شکل گرفته است، یکی از ظرفیتهای ارزشمند این دانشگاه برای همکاری با سازمان صنایع دریایی است.
وی با بیان اینکه سه گروه میتوانند با صنایع دریایی همکاری داشته باشند توضیح داد: سازمان صنایع دریایی آمادگی همکاری با دانشجویان در دوران دانشجویی و برای انجام پروژههای دانشجویی، یا فارغالتحصیلان دانشگاهی و همچنین کسانی که مایلند در زمینۀ سربازی و کسر خدمت اقدام کنند، را دارد.
مدیرعامل صنایع دریایی شهید صفایی با یادآوری اینکه تنها پارک فناوری وزارت دفاع در شیراز تأسیس شده است، این را ظرفیت خوبی برای همکاری هرچه بیشتر سازمان صنایع دریایی با دانشگاه عنوان و برای توسعۀ همکاریها اعلام آمادگی کرد.