خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می دهد؛

بوروکراسی، نفس تولید را گرفته است/ رئیس خانه صنعت فارس: قوانین قدیمی، اقتصاد را دچار بیماری مزمن کرده است

بوروکراسی، نفس تولید را گرفته است/ رئیس خانه صنعت فارس: قوانین قدیمی، اقتصاد را دچار بیماری مزمن کرده است

نایب رئیس اتاق بازرگانی فارس: اتحاد ملی کلید عبور از بحران‌های اقتصادی است

اقتصاد ایران در سال‌های اخیر با چالش‌های متعددی مواجه بوده است که ریشه در ساختارهای ناکارآمد، سوءمدیریت و قوانین کهنه دارد و این موضوع باعث شده اقتصاد کشور در برابر تکانه‌های داخلی و خارجی شکننده شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، به گفته کارشناسان و فعالان اقتصادی، بوروکراسی پیچیده، قوانین قدیمی کارگری و مالیاتی و ضعف در زیرساخت‌های حیاتی مانند برق و حمل‌ونقل، مانع توسعه و تقویت تولید داخلی شده و اقتصاد را به شدت آسیب‌پذیر کرده است.

این مشکلات در کنار کاهش ارزش پول ملی، نوسانات ارزی و اختلالات بانکی و تحریم‌ها شرایط را برای تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی دشوارتر کرده است.

 با این حال، برخی کارشناسان معتقدند که اتخاذ راهبردهای اقتصاد مقاومتی، اصلاح نظام بانکی و توسعه دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسایه می‌تواند به افزایش تاب‌آوری اقتصاد کمک کند و اثرات منفی این تکانه‌ها را کاهش دهد.

گسترش روابط تجاری منطقه‌ای و استفاده از ظرفیت‌های صادرات غیرنفتی، به ویژه با کشورهای همسایه، از جمله راهکارهای کلیدی برای مقابله با تحریم‌ها و تقویت اقتصاد ملی به شمار می‌رود.

بوروکراسی، نفس تولید را گرفته است/ رئیس خانه صنعت فارس: قوانین قدیمی، اقتصاد را دچار بیماری مزمن کرده است

اقتصاد کشور به دلیل سوءمدیریت و قوانین کهنه در برابر تکانه‌ها شکننده است

 رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان فارس می گوید: بوروکراسی شدید، تنگ‌نظری‌ها، تبعیض‌ها و قوانین کهنه کارگری، مالیاتی و دادرسی طی ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته مجال تقویت اقتصاد کشور را نداده و باعث شده با هر تکانه کوچک، اقتصاد دچار بیماری شود. 

سهراب شرفی در گفت و گو با ایلنا با انتقاد از خستگی مشهود در بدنه اقتصاد  ادامه می دهد: این وضعیت نتیجه عدم هم‌افزایی و ضعف در زیرساخت‌هاست؛ مسئولین باید  با تقویت اقتصاد از درون، تأثیر ضربات خارجی را کاهش دهند.

 رئیس خانه صمت فارس می افزاید: متأسفانه نه مجلس و نه مجلسیان به فکر تقویت دنیای اقتصاد، حمایت از کارآفرینان یا جذب سرمایه نیستند و کشور در حوزه اقتصادی با سیستمی شبیه به ایدئولوژی کمونیستی اداره می‌شود که آن را ضربه‌پذیر کرده است.

وی با اشاره به کاهش ارزش پول ملی و افزایش قیمت دلار، می گوید: این مسائل نشان‌دهنده ضعف بنیه اقتصادی است و مسئولین باید شجاعت تغییر قوانین مخل تولید را داشته باشند؛ با وجود ظرفیت‌های بالای کشور در ایجاد واحدهای تولیدی، به دلیل نبود ارتباط برون‌مرزی و مشکلات زیرساختی مانند قطعی برق، شهرک‌های صنعتی رو به تعطیلی هستند. 

به اعتقاد شرفی سوءمدیریت، عدم تأمین زیرساخت‌هایی مانند برق، آب و گاز با وجود افزایش جمعیت، و بی‌توجهی به رشد جامعه، اقتصاد را به این وضعیت رسانده است.

رئیس خانه صمت فارس با بیان اینکه مجلس دانش یا شجاعت لازم برای اصلاح قوانین و استقبال از سرمایه‌گذاری را ندارد، هشدار می دهد: ادامه این روند به خروج سرمایه و تشدید مشکلات منجر می‌شود؛ وقتی نفت گران می‌شود، به جای برنامه‌ریزی، دعوا بر سر تقسیم غنایم شروع می‌شود و مردم با بی‌برقی و مشکلات معیشتی مواجه می‌شوند. 

شرفی تأکید می‌کند: کشوری با این همه پتانسیل نباید به دلیل سوءمدیریت دچار این مشکلات شود. مسئولین باید با ارائه راهکارهای مؤثر، اصلاح قوانین و ایجاد هم‌افزایی، اقتصاد را احیا کنند تا بازار و تولید از این وضعیت نجات یابد.

بوروکراسی، نفس تولید را گرفته است/ رئیس خانه صنعت فارس: قوانین قدیمی، اقتصاد را دچار بیماری مزمن کرده است

 اتحاد مردم حول محور ایران کلید تاب‌آوری اقتصاد در برابر چالش‌هاست

 نایب رئیس اول اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان فارس نیز در گفت و گو با ایلنا  درباره بسته‌های حمایتی دولت برای اقتصاد و بخش خصوصی، می گوید: پیشنهاداتی به دولت انجام شده، اما باید در نظر گرفت که دولت از چه منبعی می‌تواند این حمایت‌ها را تأمین کند. 

وی تأکید می کند: توقعات از دولت باید معقول باشد، به عنوان مثال، درخواستی برای توقف حق بیمه کارکنان مطرح شده، اما سئوال این است که اگر این پول پرداخت نشود، از کدام منبع باید تأمین شود؟ اگر از بانک مرکزی باشد، به تورم دامن می‌زند. این‌ها همه سئوالاتی است که پیش رو است و تصمیم‌گیری در مورد مسائل مالیاتی و سایر موضوعات ساده نیست و سختی‌های خاص خود را دارد.

نایب رئیس اول اتاق بازرگانی فارس  در پاسخ به پرسشی درباره تاب‌آوری اقتصاد در شرایط کنونی، می گوید: اگر مردم همین روحیه‌ای که حول محور ایران دارند را حفظ کنند و بعضی دانسته یا ندانسته مأمور دشمن نشوند و اختلافات جناحی و سیاسی را بزرگ نکنند، یقیناً اقتصاد ما تاب‌آوری خواهد داشت.

 رازقی یادآور می شود مردمی که جنگ 8‌ساله را اداره کردند، امروز هم می‌توانند با اتحاد حول محور ایران، مملکت را حفظ کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز