خبرگزاری کار ایران

رئیس دانشگاه شیراز مطرح کرد؛

سالانه کمتر از ۰.۴ درصد تولید ناخالص ملی صرف پژوهش می شود

سالانه کمتر از ۰.۴ درصد تولید ناخالص ملی صرف پژوهش می شود
کد خبر : ۱۶۳۴۹۴۰

رئیس دانشگاه شیراز گفت: طبق برنامه هفتم توسعه، باید سالانه ۲ درصد از تولید ناخالص ملی صرف پژوهش شود، اما این رقم اکنون کمتر از ۰.۴ درصد است.

به گزارش ایلنا، علیرضا افشاری‌فر امروز هفدهم اردیبهشت در اجلاس معاونان اداری مالی دانشگاه های کشور در شیراز  اظهار داشت: بیش از ۹۰ درصد بودجه دانشگاه‌ها به حقوق و دستمزد اختصاص می‌یابد و ۱۰ درصد باقیمانده کفاف هزینه‌های تغذیه، حمل‌ونقل، پژوهش، آموزش و فعالیت‌های فرهنگی را نمی‌دهد. دانشگاه شیراز با جذب حمایت خیرین و منابع مالی جدید، بودجه پژوهشی را تقویت می‌کند.

رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه افت قدرت خرید، عدم افزایش متناسب حقوق و ناامیدی از فعالیت‌های علمی، تمرکز اساتید را از پژوهش دور کرده است،افزود: حقوق اعضای هیئت علمی ایران نسبت به کشورهای منطقه مانند امارات (۴۰۰۰-۷۰۰۰ دلار)، عربستان (۳۵۰۰-۶۵۰۰ دلار) و ترکیه (۲۰۰۰-۳۵۰۰ دلار) بین ۱۰ تا ۵۰ درصد است، که این امر به مهاجرت نخبگان منجر شده است. دانشگاه با بهبود شرایط معیشتی و ایجاد انگیزه‌های علمی، اساتید را حمایت می‌کند.

افشاری‌فر به فرسودگی تجهیزات پژوهشی اشاره کرد و گفت: هزینه‌های بالای به‌روزرسانی و کمبود اعتبارات، انجام تحقیقات باکیفیت را دشوار کرده است. دانشگاه شیراز با همکاری خیرین و جذب سرمایه‌گذاری، برنامه‌ای جامع برای نوسازی آزمایشگاه‌ها و تأمین تجهیزات پیشرفته اجرا می‌کند.

وی با ابراز نگرانی از افت جایگاه علمی ایران گفت: ایران پس از یک دهه صدرنشینی در منطقه، به رتبه سوم پس از ترکیه و عربستان تنزل یافته و در پایگاه اسکوپوس از رتبه ۱۵ در سال ۲۰۲۲ به ۱۷ در سال ۲۰۲۴ رسیده است.

رئیس دانشگاه شیراز افزود: کاهش ارتباطات بین‌المللی و مهاجرت سالانه ۱۵۰ هزار نخبه، چالش بزرگی است؛ دانشگاه شیراز با گسترش همکاری‌های جهانی و حمایت از نخبگان، جایگاه علمی کشور را احیا می‌کند.

افشاری‌فر همچنین به مسئله مسکن اعضای هیئت علمی اشاره کرد و گفت: تأمین مسکن با بهره‌گیری از طرح‌هایی مانند نهضت ملی مسکن در اولویت است تا آرامش دانشگاهیان فراهم شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز