خبرگزاری کار ایران

در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان عنوان شد:

تنها راه حل مشکل ناترازی انرژی حرکت به سمت انرژی خورشیدی است / رشد 37 درصدی در حوزه صادرات استان مرکزی

تنها راه حل مشکل ناترازی انرژی حرکت به سمت انرژی خورشیدی است / رشد 37 درصدی در حوزه صادرات استان مرکزی
کد خبر : ۱۶۳۵۰۹۷

استاندار مرکزی با تأکید بر اینکه تنها راه حل مشکل ناترازی انرژی حرکت به سمت انرژی خورشیدی است، گفت: مهمترین اقدامی که در استان باید انجام شود تا بتوانیم نیاز صنعت خود را تأمین کنیم، توسعه و گسترش انرژی خورشیدی است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی زندیه‌وکیلی در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان مرکزی، افزود: ظرفیت تولید 5000 مگاوات برق خورشیدی در بازه زمانی 3 سال، تنها در استان مرکزی امکان‌پذیر است. در این راستا از فعالان اقتصادی انتظار می‌رود در این فرآیند مشارکت گسترده داشته باشند، چرا که در مدت کمتر از 3 سال بازگشت سرمایه اتفاق می‌افتد و از طرفی قطعی برق نیز دیگر رخ نمی‌دهد.

وی ادامه داد: 85 درصد برق مصرفی این استان در بخش صنعت و تولید و 15 درصد در بخش‌های خانگی و کشاورزی مصرف می‌شود. این معادله مصرف برق در استان با استان‌های دیگر بسیار متفاوت است. سال گذشته شرمنده شدیم، چرا که نتواستیم برق مورد نیاز صنعتگران و تولیدکنندگان را تأمین کنیم. به عنوان استاندار این ناترازی را بر عهده می‌گیرم و باید پاسخگو باشم و موظف به حل این مشکل هستم.

استاندار مرکزی به تلاش صادرکنندگان استان به رغم ناترازی‌ها اشاره کرده و اظهار داشت: واحدهای تولیدی و صنعتی این استان در سال گذشته با وجود ناترازی‌های انرژی توانستند رکورد جدیدی را در حوزه صادرات ثبت کنند و افتخارآفرین بودند که جای تقدیر دارد. صادرکنندگانی که با این سختی محصولات خود را صادر کردند، در واقع قهرمانان ملی هستند. در این شرایط استان توانست بیش از یک میلیارد و 600 میلیون دلار کالا به 87 کشور جهان صادر کند.

زندیه‌وکیلی به حجم و ارزش صادرات استان مرکزی اشاره داشته و تصریح کرد: در شرایطی که این استان هیچ نوع مرزی ندارد، صادرکنندگان این خطه توانستند در سال گذشته رکورد صادرات غیرنفتی را بشکنند و بیش از 2 میلیون و 100 هزار تن کالا به ارزش بیش از یک میلیارد و 600 میلیون دلار صادر کنند. این میزان حدود 2 برابر میانگین کشور بوده است. با این اتفاق استان از رتبه 11 به 9 صادرکنندگان کشور ارتقاء پیدا کرده است.

وی بیان داشت: تراز تجاری استان مرکزی نیز در سال گذشته 540 میلیون دلار بود که مثبت ارزیابی شده است. این فرایند بدان معنی است که بیش از آنچه که واردات کالا داشته باشیم، صادرات کالا داشتیم. تمام کالاهای وارداتی به استان تجهیزات و مواد اولیه برای تولید و صنعت بود که این بیانگر پویایی و روند رو به رشد تولید و صنعت استان است. همچنین 100 درصد تعهدات ارزی صادرکنندگان این استان در سال گذشته محقق شد.

استاندار مرکزی به وجود صنایع و واحدهای تولیدی و معادن متعدد در استان اشاره داشته و در این خصوص تأکید کرد: این استان رنگین کمانی از معادن است و رتبه یک تنوع صنعتی کشور را داراست، باید از این ظرفیت استفاده کنیم. تلاش می‌کنیم گام جدیدی در روند توسعه استان برداریم و اقدامات بزرگ و اساسی انجام دهیم. این استان در راستای رسیدگی به امور تولیدکنندگان و صنعتگران عزم خود را جزم کرده است.

زندیه‌وکیلی ابراز داشت: جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و همچنین شورای گفت‌‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان هر هفته تشکیل می‌شود و با قوت و جدیت مسائل را پیگیری می‌کنیم. از ابتدای سال جاری نیز یک روز در هفته را در واحدهای صنعتی استان حضور پیدا کرده تا از نزدیک با مشکلات، چالش‌ها و دغدغه‌های این قشر آشنا شویم و در راستای رفع این مشکلات، چالش‌ها و دغدغه‌ها گام برداریم.

رشد 37 درصدی در حوزه صادرات استان مرکزی

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز در این مراسم با اشاره به فعالیت 270 صادرکننده در این استان، گفت: موضوع صادرات فرایندی گروهی است که برای تحقق آن زحمات و تلاش‌های زیادی از سوی دستگاه‌های اجرایی مختلف در بخش‌های دولتی و خصوصی صورت می‌گیرد. رشد 37 درصدی حوزه صادرات در این استان یک توفیق بزرگ است و نشان از قوی بودن این فرایند گروهی در استان دارد.

علی جودکی ضمن عذرخواهی از تولیدکنندگان و صنعتگران بابت ناترازی‌های انرژی، افزود: ناترازی و مشکلات ارزی چالش‌های زیادی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده اما این قشر با وجود تمامی مسائل، در جبهه اقتصادی کشور حضور دارند. برابر اعلام وزارت صمت، سال گذشته تولیدکنندگان و صنعتگران به واسطه قطعی برق و گاز 300 هزار میلیارد تومان متضرر شدند که رقم قابل توجهی است. باید انقلابی در حوزه تامین انرژی‌های تجدیدپذیر رخ دهد تا موضوع ناترازی حل‌وفصل شود.

صادرات نیاز به بازاریابی، بازارسازی و اعتمادسازی دارد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک نیز در این مراسم به فراز و فرودهای حوزه صادرات اشاره کرده و گفت: صادرات یک فرایند بلندمدت است که نیاز به بازاریابی، بازارسازی و اعتمادسازی دارد. توسعه صادرات نیازمند ثبات و پایداری در قوانین و رویه‌ها است که سال‌هاست این موضوع مورد توجه قرار نگرفته است. مشتری به خصوص مشتری خارجی باید از شرایط توانایی تأمین پایدار محصول مطمئن باشد.

ناصر بیکی افزود: هنگامی که فرایند تولید با قطعی برق مواجه می‌شود، برنامه تولید نیز متوقف می‌شود و ضربه سنگینی به صادرات وارد می‌کند. این موضوع مشکلاتی را در روند صادرات ایجاد کرده و باعث بی‌اعتمادی می‌شود. نقدیندگی با سودهای بالای 23 درصد برای تولیدکنندگان و صنعتگران بسیار آزار دهنده است. سهم کشور از صادرات غیرنفتی پایین است و باید در این راستا چاره‌اندیشی شود. ایران در شاخص پیچیدگی اقتصادی رتبه 101 را در بین 133 کشور جهان دارد و این زیبنده نیست.

در پایان این مراسم از صادرکنندگان نمونه استان مرکزی با اهدای لوح، تندیس و جایزه تقدیر شد. این استان بیش از 2800 واحد تولیدی و صنعتی را در خود جای داده که از این تعداد بیش از 600 واحد در حوزه صادرات فعالیت می‌کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز