خبرگزاری کار ایران

مدیرکل مدیریت توسعه روستایی کشور خبرداد:

‌خالی‌ شدن ۳۳ هزار سکونتگاه‌ روستایی از سال ۱۳۳۵ تاکنون/کاهش شاغلان بخش کشاورزی در پی خشکسالی‌های اخیر

asdasd
کد خبر : ۶۵۱۳۲۱

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و مدیریت توسعه روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری‌های کشور گفت: از سال ۱۳۳۵ تاکنون ۳۳ هزار سکونتگاه‌ روستایی خالی از سکنه شده است.

به گزارش ایلنا، اسماعیل زیارتی نصرآبادی در آیین افتتاح سومین جشنواره سراسری اقتصاد و فرهنگ روستا با بیان اینکه از ابتدای شکل گیری انقلاب اسلامی ایران اقدامات ارزنده‌ای در راستای توسعه روستایی و توسعه زیرساخت‌ها در مناطق روستایی انجام شده است، گفت: در چهار دهه گذشته اقدامات بسیار خوبی در زمینه زیرساخت‌های روستایی همچون آب، برق، گاز و ... انجام شده که  این اقدامات  سخاوتمندانه در کل دنیا بی‌نظیر بوده است ، ولی واقعیت‌های روستاهای ما چیز دیگری است‌.

وی ادامه داد: واقعیت روستاهای ما گویای این مهم است که نتایج برنامه‌های ما در حوزه توسعه روستایی، انتظارات موجود را برآورده نکرده است. بر اساس نتایج سرشماری های مختلف سال ۱۳۳۵ از 21 میلیون نفر جمعیت کشور ۱۳ میلیون نفر در روستاها ساکن بوده‌اند. اگر این رقم تا به امروز می خواست ادامه پیدا کند، هم اکنون باید بین ۵۱ تا ۶۰ میلیون نفر در روستاها زندگی می‌کردند ولی در حال حاضر ۲۰ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر معادل ۲۵.۹ درصد جمعیت کشور در روستاها ساکن هستند که این امر نشان دهنده عدم اثربخشی برنامه‌ها در حوزه روستایی است.

زیارتی با بیان اینکه از سال ۱۳۳۵ تاکنون ۳۳ هزار سکونتگاه‌ خالی روستایی شناسایی شده است، گفت: اگر رصدی نسبت به وضعیت اشتغال در روستاها داشته باشیم از۲۰ سال قبل تاکنون آمار شاغلان بخش کشاورزی بین ۴ میلیون تا ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر ثابت مانده است. این آمارها نشان‌دهنده این است که با توجه به محدودیت‌هایی که در تولید وجود دارد، بخش کشاورزی با حداکثر ظرفیت ایجاد اشتغال می‌کند.
 
وی ادامه داد: اگر خشکسالی توسعه یابد آمار شاغلان بخش کشاورزی کاهش پیدا خواهد کرد، پس بخش کشاورزی به تنهایی نمی‌تواند جمعیت ساکن در روستا را نگه دارد و باید در این خصوص راهکار و فکری نو صورت گیرد.
 
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و مدیریت توسعه روستایی گفت: مهاجرت جمعیت روستایی در کشور ما و سایر نقاط جهان مهاجرت بی رویه نیست، اتفاقا مهاجرت کاملا با رویه است وقتی که فرد روستایی ترجیح می‌دهد در سکونتگاه‌های غیررسمی در بدترین شرایط مکانی ممکن زندگی کند، ولی از مزایای درآمد، خدمات رسانی و رفاه بیشتر برخوردار باشد، پس این مهاجرت یک مهاجرت با رویه است.
 
وی بیان کرد: ما نتوانستیم آن طور که انتظار می‌رود به‌رغم ارائه خدمات، جمعیت را در روستا نگه داریم. حلقه مفقوده در توسعه روستایی بحث اقتصاد و فرهنگ روستایی است و متاسفانه به این دو مقوله بسیار مهم در توسعه روستایی کمتر توجه شده است‌.
 
وی ادامه داد: از بدو تاسیس دهیاری از سال 82 تاکنون جمعا 15 هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار بین دهیاری‌های کشور توزیع شده است، از مجموع این اعتبارات 80 درصد معادل حدود 12 هزار و 600 میلیارد تومان طی پنج سال اخیر بوده است‌.
 
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و مدیریت توسعه روستایی در پایان بیان کرد: به‌رغم همه مسائل، مشکلات و تنگناهای دولت، این اعتبارات توسعه یافته است که این امر نشان دهنده اعتماد و باور دولت به مردم و نهادهای مردمی نسبت به واگذاری امور است‌.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز