استاندار آذربایجان غربی:
احیای دریاچه ارومیه اولویت جدی استان است/آبی لز سمت آذربایجان غربی وارد بستر دریاچه نمی شود

استاندار آذربایجانغربی با تأکید بر ضرورت احیای دریاچه ارومیه، از بررسی چندین راهکار ملی و منطقهای برای نجات این پهنه آبی خبر داد و گفت: وضعیت فعلی دریاچه نتیجه برخی اقدامات نادرست گذشته است و احیای آن نیازمند مشارکت همهجانبه، نه فقط از سوی مسئولان، بلکه مردم منطقه نیز هست.
به گزارش خبرنگار ایلنا، رضا رحمانی در جلسه کارگروه احیای دریاچه ارومیه با قدردانی از فعالیتهای پژوهشکده دریاچه ارومیه، اظهار کرد: وضعیت این دریاچه برای ساکنان منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است. در سال ۱۳۷۷، دریاچه با ۳۴ میلیارد مترمکعب آب، نگرانی از بابت پیشروی سطح آب داشت اما از آن زمان کاهش شدید تراز آبی آغاز شد.
وی افزود: در سال ۱۳۹۲، ۲۷ تصمیم برای احیای دریاچه اتخاذ شد و از سال گذشته تاکنون بارها این تصمیمات مورد بررسی و بازنگری قرار گرفتهاند. احیای دریاچه جزو اولویتهای جدی ماست و از هرگونه راهکار علمی و اجرایی برای تحقق این هدف استقبال میکنیم.
استاندار آذربایجانغربی با اشاره به طرحهای در دست بررسی گفت: انتقال آب از دریای خزر و دریاچه وان ترکیه از جمله طرحهایی است که در سال های گذشته مورد بررسی و مطالعات قرار گرفته است.
رحمانی همچنین یکی از مهمترین اقدامات انجامشده را احداث تونل انتقال آب کانیسیب دانست و افزود: بخشی از آب این کانال به مصرف کشاورزی میرسد، اما با اقدامات اصلاحی، تعدادی از پمپها و لولههای انحراف آب جمعآوری شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: وضعیت فعلی دریاچه ارومیه حاصل برخی تصمیمات و اقدامات منطقهای در بخشهایی مانند توسعه بیرویه باغات و الگوی کشت نامناسب است، و امروز همان دستگاهها و نهادهایی که نقش داشتهاند، خود منتقد خشکی دریاچه هستند.
استاندار تأکید کرد: احیای دریاچه با توسعه باغات امکانپذیر نیست، بلکه نیازمند مدیریت صحیح منابع آب و الگوی کشت در منطقه است. مردم ساکن اطراف دریاچه باید دلسوزترین افراد در مسیر نجات آن باشند.
وی با انتقاد از فضای بعضاً غیرسازنده برخی افراد که سابقا در ستاد احیا مسئولیت داشتند گفت: توهین و انتقادهای تند، کمکی به احیای دریاچه نمیکند. برای رسیدن به راهکار، باید گفتوگوی علمی، منطقی و مشارکتی داشته باشیم.
رحمانی تأکید کرد: از سمت آذربایجان شرقی، هیچ آبی وارد دریاچه ارومیه نمیشود و این مسأله باید با همکاری میان استانی مورد توجه قرار گیرد.
دریاچه ارومیه باید احیا شود و من نخستین مدعی آن هستم
استاندار آذربایجانغربی با تأکید بر ضرورت احیای دریاچه ارومیه گفت: دریاچه ارومیه باید احیا شود و به عنوان نماینده عالی دولت در استان، نخستین مدعی و پیگیر احیای آن هستم.
رحمانی افزود: رئیسجمهور محترم، دکتر پزشکیان، نیز دغدغه جدی در خصوص نجات دریاچه دارند و نگاه ویژهای به احیای این پهنه آبی در برنامههای دولت چهاردهم وجود دارد.
وی با اشاره به اهمیت رودخانههای منتهی به دریاچه گفت: سه رودخانه اصلی در حوزه آبریز آذربایجانغربی قرار دارد که باید با هماهنگی و انسجام بین دستگاهی، مسیرهای ورود آب به بستر اصلی دریاچه آزاد و تثبیت شود.
استاندار تأکید کرد: حیات دریاچه ارومیه، بیش از هر چیز به رودخانههای حوزه آبریز آذربایجانغربی وابسته است و تمام دستگاههای اجرایی موظفاند در مسیر احیای آن پای کار باشند.
رحمانی خاطرنشان کرد: اگر در مسیر احیای دریاچه نگاههای بخشی و منطقهای را کنار نگذاریم، موفق نخواهیم شد. مردم منطقه و مسئولان باید به یک اجماع برسند که نجات دریاچه، نجات محیط زیست، معیشت، سلامت و آینده این سرزمین است.
وی افزود: مطالعات و اقدامات اجرایی باید همزمان پیش برود و از همه ظرفیتها برای احیا استفاده شود. ما در سطح استان آمادگی کامل داریم و از هر گونه طرح اجرایی و علمی حمایت میکنیم.