رئیس خانه مطبوعات استان؛
برای ارتقای سطح اقتصادی رسانههای قزوین به انسجام نیاز داریم

رئیس خانه مطبوعات استان قزوین گفت: شرایط اقتصادی موجود بیشتر نشریههای چاپی را با چالش مواجه کرده، باوجود این برای ارتقای سطح و عملی شدن طرحهای پیشنهادی رسانههای استان انسجام و همراهی ندارند.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، نشست تخصصی هیات مدیره و بازرسین خانه مطبوعات قزوین با هدف احصاء چالشها و ارائه راهکار، ویژه مدیران مسئول نشریات چاپی استان صبح امروز /۲۳ اردیبهشت/ در سالن جلسات علوم پزشکی برگزار شد.
سید مصطفی جعفری در این نشست گفت: در حال حاضر ۳۸ نشریه چاپی در قزوین مجوز دارند که شامل ۲ روزنامه، ۳ هفتهنامه، ۳ دو هفته نامه، ۱۵ ماهنامه و ۱۵ فصلنامه است.
وی ادامه داد: رسانههای چاپی به خاطر شرایط اقتصادی و هزینههای بالای نشر و چاپ، به سمت ماهنامه شدن رفتهاند.
رئیس خانه مطبوعات استان قزوین در ادامه درباره سهمیه کاغذ نشریهها و هزینههای بالای طراحی و صفحهبندی نکاتی را بیان کرد.
وی درباره پرسش چند نفر از حاضرین در نشست درحوزه طرح حمایت اتاق بازرگانی از رسانهها توضیح داد: این پروژهای برای اقتصاد رسانه بود و اولویت ما هم دعوت از رسانههای محلی فعال بود و در کنار خبرگزاریهای فعال، روزنامهها، هفته نامه، دوهفته نامه و ماهنامهها به ترتیب در لیست قرار داشتند، اما به خاطر عدم حمایت رسانهها و مطرح شدن رانت، این طرح به جایی نرسید.
جعفری ادامه داد: در گرفتن آگهی و رپورتاژ به اتحاد و انسجام نیاز داریم که درحال حاضر شاهد آن نیستیم، درباره "نامه اتاق قزوین" هم از محل درآمدهای این نشریه به خانه مطبوعات کمک شد.
وی خاطرنشان کرد: همه ما اصحاب رسانه باید یک تیم شویم و با انسجام به فکر این صنف باشیم.
سازوکار نشریههای چاپی به بازنگری نیاز دارد
منصور بخشی هم با اشاره به مشکلاتی که هفتهنامهها و رسانههای چاپی با آنها مواجه هستند، گفت: نحوه آگهی گرفتن برای نشریهها، بازنگری درباره نوع محتوای منتشر شده و اقدام برای جذب مخاطب و پشتیبان، بازنگری در حوزه طراحی و صفحهبندی از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی، استفاده از هوش مصنوعی برای طراحی و خودکفایی در حوزه صفحهآرایی را از مواردی برشمرد که میتواند مورد پیگیری قرار گرفته و میتوان این ظرفیت را بررسی کرد.
عضو هیات مدیره خانه مطبوعات استان با گلایه از برخی اصحاب رسانه که در نشستها حضور پیدا نکردهاند، اظهار کرد: با بیمهری برخی از اصحاب رسانه مواجه هستیم، در این دورهمی و نشستها میتوانیم با نقد و نظر برای حل چالشها اقدام کنیم، با وجود اینکه این فرصت فراهم شده، افرادی داریم که نقد میکنند اما حضور پیدا نمیکنند.
وی با اشاره به اهمیت اقتصاد رسانه گفت: نگرش ما باید علمی و بر مبنای بنگاه رسانهای باشد و بتوانیم متناسب با شرایط دنیای امروز تولید محتوا داشته باشیم و بتوانیم مخاطب جذب کرده و کسب درآمد داشته باشیم، باید به سمت تحلیلگری پیش برویم.