معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس:
نکوداشت استادان در زمان حیات شان ارزشمند است

سرپرست معاونت هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس گفت: استاد قصرالدشتی با نگاه ایرانی به موضوعات توجه میکند و شبیه فردوسی، زیستی ایرانی دارد.
به گزارش ایلنا، مهدی پارسایی در مراسم تجلیل از استاد قصرالدشتی به مناسبت روز مجسمه و المانهای شهری، اظهار کرد: نکوداشت استادان در زمان حیاتشان اقدامی بسیار ارزشمند و از سنتهای شیرازیان است و بابت بزرگداشت استاد قصرالدشتی باید به مسئولان تبریک گفت.
وی با تاکید بر این که استاد قصرالدشتی بهعنوان بزرگترین مجسمه ساز استان و یکی از بزرگترین هنرمندان کشور، برای شیراز و فارس مایه افتخار است، ادامه داد: قصرالدشتی مانند فردوسی عمل میکند و برای عمل به آنچه نیاز و شایسته میداند خود را معطل هیچکس نمیکند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس افزود: فردوسی برای سرایش شاهنامه که نیاز ایران بود در پیچوخم کسب رضایت و همکاری دربار سلطان محمود غزنوی نماند و باتوجهبه توانمندی خود، اقدامی که شایسته بود انجام داد و تکلیف خود را نسبت به ایران ادا کرد.
پارسایی گفت: استاد قصرالدشتی خود را فرزند شیراز میداند و به قصههای شیراز وفادار است، او برای ساخت مجسمه برای شیراز معطل همکاری کسی نیست؛ زیرا معتقد است عمر گران مایه را باید صرف امری ارزنده کنیم و چه چیزی ارزندهتر از شیراز.
وی تصریح کرد: راه اندازی خانه موزه توسط استاد قصرالدشتی در بافت تاریخی شیراز در راستای تفکر و روحیه خلق هنری ایشان است و معتقدند باید با کار و تلاش و آفرینش برای شیراز ظرفیت و ارزش جدید خلق کنیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس تاکید کرد: بعد از تصویب و ابلاغ سند گردشگری استان فارس، موضوع ساخت و نصب المانهای همه شهرهای استان موردتوجه قرارگرفته و در برش شهرستانی به این موضوع توجه خواهد شد.
پارسایی با بیان این که شیراز دارای القاب متعددی است و به فرموده مقام معظم رهبری هنر، دین و حماسه به خوبی در شیراز متجلی شده است، گفت: یکی از داستانهای مغفول شیراز که نماد رندی، ذکاوت، مقاومت و پهلوانی است داستان شاه منصور مظفری است که در برابر هجوم تیمور لنگ مقاومت کرد و به شهادت رسید.
وی با اشاره به این که شیراز و اصفهان در قلمرو حکومت شاه منصور بوده است، اظهارکرد: وی متوجه تحرکات نظامی تیمور لنگ در ماوراءالنهر در شرق ایران میشود که در حال جمعآوری ایلات برای حمله به ایران بوده است؛ در این شرایط شاه منصور اقدام به نامهنگاری با سلطان عثمانی و حاکم کرمان برای آمادهسازی و تجهیز سپاه میکند تا جلوی ورود تیمور را بگیرد که درخواست او بیپاسخ میماند و او خودش بهتنهایی به مقابله با تیمور میرود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس با اشاره به این که شاه منصور مظفری به روایت مورخ تیمور با دو هزار سرباز و بیرون از شهر شیراز به جنگ با لشکر ٣۵ هزار نفری تیمور میرود، افزود: شاه منصور در صحنه جنگ با عبور از لایههای دفاعی تیمور، خودش را به او میرساند و ضربهای به کلاه خود تیمور میزند.
پارسایی گفت: با تدبیر شاه منصور، شب هنگام، ٣٠٠ اسب وحشی که سینیهای مسی به دم آنها بسته بوده شده بود با سروصدای زیاد به میان لشکر تیمور گسیل میشوند و موجب میشود تعداد زیادی از سپاهیان تیمور از ترس شبیخون، یکدیگر را به قتل برسانند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس افزود: این داستان، بخش مهمی از تاریخ شیراز است که باید در قالب مجسمهای زیبا توسط استاد قصرالدشتی تجسم پیدا کند و در معبری نزدیک به محله درب شازده نصب شود تا یادآور این حماسه و رشادت و الهامبخش مردم باشد.