هفدهمین اجلاسیه مشترک ایران و تاجیکستان در شیراز؛
دعوت از سرمایهگذاران ایرانی برای همکاری پایدار در تاجیکستان

معاون اول رئیس کمیته دولتی سرمایهگذاری و مدیریت اموال دولتی تاجیکستان از فرصتهای همکاری اقتصادی، اجتماعی و سرمایهگذاری بین دو کشور با تکیه بر مشترکات فرهنگی، تاریخی و زبانی خبر داد.
به گزارش ایلنا، فرخ یوسفزاده امروز ۱۵ اردیبهشت در حاشیه مراسمافتتاحیه هفدهمین اجلاسیه کمیسیونمشترک همکاری های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان در شیراز با اشاره به شعری از حافظ، شیراز را شهری زیبا و تاریخی دانست و گفت: شناخت سعدی و حافظ در تاجیکستان نشاندهنده اشتراکات عمیق فرهنگی است.
یوسفزاده با اشاره به اینکه دولت تاجیکستان با سیاست درهای باز امامعلی رحمان رئیسجمهور، جذب سرمایهگذاری خصوصی را در اولویت قرار داده است، ادامه داد: اصلاحات اقتصادی برای گسترش جغرافیای سرمایهگذاری و بهبود فضای کسبوکار انجام شده و ثبت فعالیتهای تجاری بهصورت رایگان، الکترونیکی و در ۲۴ ساعت ممکن است. قانون سرمایهگذاری تاجیکستان بیش از ۲۴۰ امتیاز و ۱۱۰ معافیت گمرکی برای سرمایهگذاران خارجی پیشبینی کرده و حقوق آنها در انتقال درآمد و عملیات مالی تضمین شده است.
وی افزود: تاجیکستان با ۹۸ درصد انرژی تجدیدپذیر، ششمین کشور جهان در این حوزه است. تنها ۵ درصد از ظرفیت نیروگاههای آبی استفاده شده و برنامهریزی برای دو برابر کردن تولید با رعایت معیارهای زیستمحیطی در جریان است.
معاون اول رئیس کمیته دولتی سرمایهگذاری و مدیریت اموال دولتی تاجیکستان یادآور شد: این ظرفیتها برای سرمایهگذاران ایرانی در حوزه انرژی خورشیدی، بادی، صنایع دارویی، کشاورزی، گردشگری و مصالح ساختمانی جذاب است. ۵ منطقه آزاد اقتصادی تاجیکستان نیز فضای مساعدی برای تأسیس کارخانههای تولیدی فراهم کرده است.
یوسفزاده با اشاره به پتانسیلهای کشاورزی تاجیکستان، از جمله پرورش کرم ابریشم، میوهجات، زنبورداری و دامپروری، خواستار تأسیس کارخانههای فرآوری محصولات برای صادرات شد.
وی گردشگری، بهویژه کوهنوردی، اکوتوریسم و سلامت را از اولویتهای همکاری دانست و لغو روادید را عامل تقویت تبادلات فرهنگی خواند. تأسیس مراکز لجستیکی و استفاده از بندرهای ایران برای ترانزیت، از دیگر محورهای پیشنهادی بود.
یوسفزاده از سرمایهگذاران ایرانی دعوت کرد تا در پروژههای تولیدی و اقتصادی تاجیکستان مشارکت کنند.
وی گفت: کمیته سرمایهگذاری تاجیکستان شرایط لازم برای اجرای طرحها را فراهم کرده و همکاری در حوزههای مالی، بانکداری و فناوری دیجیتال نیز سودمند خواهد بود.
معاون اول رئیس کمیته دولتی سرمایهگذاری و مدیریت اموال دولتی تاجیکستان از حمایتهای کمیته سرمایهگذاری تاجیکستان و برنامهریزی برای تحقق اهداف اجلاس قدردانی و ابراز امیدواری کرد که این همکاریها به توسعه اقتصادی و تجاری دو کشور منجر شود.