شیراز؛ دروازه توسعه دیپلماسی اقتصادی میشود

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، از برگزاری اولین اجلاس مشترک جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان طی۱۵ تا ۱۷ اردیبهشت در شهر شیراز خبر داد.
به گزارش ایلنا، مرتضی شریفی عصر امروز ۱۴ اردیبهشت در این اجلاسیه اظهار داشت: این اجلاس با همت وزارت نیرو، ادارات مرتبط در استان و استانداری، پیرو ابلاغ وزیر نیرو برگزار میشود. استاندار فارس؛ سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس را بهعنوان نماینده تامالاختیار و هماهنگکننده اجلاس به وزارت نیرو معرفی کرد.
وی ادامه داد: پنج جلسه هماهنگی با حضور مدیران وزارت نیرو و استانی برگزار شد و کمیتههای پشتیبانی، امنیتی و تشریفات تشکیل شده است.
شریفی با اشاره به اینکه نمایشگاهی برای معرفی فرصتها و ظرفیتهای استان فارس در حاشیه اجلاس در هتل بزرگ شیراز پیشبینی شده استریال یادآور شد: همایش سرمایهگذاری محدودی نیز برای معرفی توانمندیهای ایران و تاجیکستان برگزار خواهد شد. نشستهای دوجانبه بین فعالان اقتصادی دو کشور نیز برنامهریزی شده است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس گفت: با توجه به علاقهمندی هیئت تاجیکستانی به جاذبههای گردشگری شیراز و فارس، بازدید از اماکن تاریخی شهر و شهرستانهای اطراف برای معرفی ظرفیتهای گردشگری استان ترتیب داده شده است.
وی با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ بهعنوان سال سرمایهگذاری برای تولید از سوی مقام معظم رهبری، گفت: رویکرد استاندار فارس توسعه دیپلماسی اقتصادی است. از ابتدای سال، دیدارهایی با وزرای تجارت قطر و تاجیکستان و هیئت اتاق بازرگانی عمان انجام شده و اجلاس آتی کشورهای همسایه ایران، از جمله کشورهای خلیج فارس، عمان، چین، ویتنام، فیلیپین و پاکستان، در اول و دوم خرداد در شیراز برگزار خواهد شد.
این اجلاس با حضور مقامات عالیرتبه کشوری و سفرای عضو اکو، فرصت مهمی برای توسعه اقتصادی است.
شریفی تأکید کرد: هیئت تاجیکستانی در حوزههای کشاورزی، گردشگری بهویژه گردشگری سلامت، توسعه معادن، اکتشافات معدنی و زیرساختها علاقهمند است. استان فارس با ظرفیتهای بالا میتواند در توسعه نیروگاهها به تاجیکستان کمک کند. روابط فرهنگی قوی ایران و تاجیکستان و علاقه مردم تاجیکستان به شیراز، زمینهساز رشد گردشگری بین دو کشور است.
وی ادامه داد: این فعالیتها با سیاستهای استاندار و معاون اقتصادی برای شکوفایی اقتصاد استان همراستا بوده و به توسعه سرمایهگذاری خارجی و صادرات کمک خواهد کرد.
رئیس مرکز امور بینالملل وزارت نیرو و دبیر کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و تاجیکستان نیز در این نشست گفت: بخش خصوصی فعالیتهای اجلاس مشترک ایران و تاجیکستان در شیراز را دنبال خواهد کرد تا نتایج مثبتی حاصل شود.
محمدولی علاءالدینی، افزود: از سال گذشته شاهد رشد اقتصادی در مراودات با تاجیکستان هستیم. علاءالدینی ابراز امیدواری کرد که برگزاری این اجلاس در شیراز، مانند سایر فعالیتهای این شهر، خوشیمن باشد و به توسعه اقتصادی ایران و تاجیکستان منجر شود.
وی این رویداد را به فال نیک گرفت و گفت: شیراز میتواند بستر تقویت روابط اقتصادی دو کشور باشد.
در هفدهمین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و تاجیکستان، حدود ۲۰ دستگاه اجرایی از وزارتخانههای مختلف ایران و۱۵ نماینده از سوی دستگاههای اجرایی طرف تاجیکی در جلسات ویژه کارگروههای کارشناسی شرکت خواهند کرد.
بر اساس این گزارش، شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی، تجاری و علمی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان و نیز نمایشگاه «ایران ساخت» پنجم تا هشتم دی ماه ۱۴۰۲در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شد.