خبرگزاری کار ایران

مدیرکل غله استان:

توسعه فرهنگ مصرف نان کامل از دستاوردهای مهم استان مرکزی است / رتبه نخست کشور در ترویج نان کامل

توسعه فرهنگ مصرف نان کامل از دستاوردهای مهم استان مرکزی است / رتبه نخست کشور در ترویج نان کامل
کد خبر : ۱۶۲۷۹۴۲

مدیرکل غله استان مرکزی با اشاره به اقدامات ویژه این اداره‌کل در حوزه سلامت غذایی، گفت: یکی از دستاوردهای مهم این استان، توسعه فرهنگ مصرف نان کامل است. در حال حاضر 90 واحد نانوایی در استان به تولید نان کامل اختصاص یافته‌اند که نسبت به کل نانوایی‌ها، بیشترین آمار در سطح کشور را به خود اختصاص داده‌ایم.

به گزارش ایلنا، غلامرضا ملکی به حجم خرید گندم استان مرکزی در سال زراعی گذشته اشاره داشته و در این خصوص افزود: این استان با خرید 440 هزار تن گندم در سال زراعی گذشته نه تنها نیاز کامل خود را به این محصول استراتژیک تأمین کرد، بلکه در ترویج نان کامل نیز رتبه نخست کشور را از آن خود کرد.

وی ادامه داد: نان کامل به دلیل داشتن سبوس و جوانه گندم، ارزش غذایی بسیار بالاتری نسبت به نان سفید دارد. برخی از شهروندان به دلیل ظاهر تیره‌تر این نان، از مصرف آن اجتناب می‌کنند. اما تجربه نشان داده افرادی که تنها یک هفته به صورت مستمر از نان کامل استفاده کرده‌اند، دیگر تمایلی به بازگشت به نان معمولی ندارند.

مدیرکل غله استان مرکزی اظهار داشت: سال زراعی گذشته یکی از سال‌های طلایی برای تولید گندم در استان مرکزی بود، چرا که در این بازه زمانی بیش از 440 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شد. از این میزان، حدود 70 هزار تن مربوط به شهرستان ساوه است که از نوع گندم مرغوب و باکیفیت محسوب می‌شود.

ملکی به چگونگی تأمین آرد مورد نیاز استان مرکزی اشاره داشته و تصریح کرد: تولید بالا و کیفیت مطلوب گندم باعث شد تمامی نیاز آرد نانوایی‌های این استان از محل همین تولیدات تأمین شود. همچنین در کنار آن، حدود 20 هزار تن گندم بین استانی نیز برای بهبود کیفیت نهایی آرد وارد چرخه تولید و توزیع این محصول شد.

وی بیان داشت: در استان مرکزی بیش از 30 مرکز خرید گندم فعال است و عملیات ذخیره‌سازی بر اساس کیفیت محصول انجام می‌شود. همچنین 9 کارخانه آرد در این استان وجود دارد که فرایند تولید آرد از گندم را اجرایی می‌کنند. حدود 1600 نانوایی فعال در استان وجود دارد که از این آرد برای پخت نان استفاده می‌کنند.

مدیرکل غله استان مرکزی تأکید کرد: در کنار تأمین و توزیع گندم و آرد، نظارت دقیق بر فرآیند تولید نان از وظایف اصلی این اداره‌کل است. جلسات کارگروه گندم و نان به صورت هفتگی در سطح استان برگزار می‌شود و مسائل مربوط به تأمین، کیفیت، آموزش نانوایان و فرهنگ‌سازی مصرف نان سالم، به طور مستمر پیگیری می‌شود.

ملکی به مسئولیت دولت در حوزه کالاهای اساسی اشاره کرده و ابراز داشت: در مورد گندم، دولت مسئول تأمین صددرصدی نیاز این محصول استراتژیک است. اما در مورد کالاهایی مانند برنج، روغن و شکر، نقش تنظیم‌گری دارد. هر زمان بازار با کمبود یا تنش مواجه شود، از محل ذخایر راهبردی ورود می‌کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز