خبرگزاری کار ایران

شهردار تهران:

شهرداری "قرارگاه جمعیت" تشکیل می‌دهد

asdasd
کد خبر : ۱۲۲۲۲۷۲

شهردار تهران از راه‌اندازی قرارگاه جمعیت در شهرداری تهران در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا زاکانی، شهردار تهران صبح امروز در صحن شورای شهر تهران حاضر شد و گزارشی از اقدامات اخیر انجام شده در شهرداری تهران ارایه کرد.

او با اشاره به فعالیت ۲۴ ساعته بهشت زهرا در ماه رمضان گفت: اولین بار است که طی ۵۰ سال از تاسیس این سازمان چنین اقدامی رخ داده و در قطعات مربوط به ۳۰ هزار شهید گرانقدر، ۲۴ ساعته ارائه خدمت می شود و این مسأله سبب شد که در ایام لیالی قدر عنایت ویژه ای نسبت به بهشت زهرا(س) رقم بخورد و شب ۲۱ ماه مبارک رمضان یک شب تاریخی در این فضا بود.

زاکانی در ادامه اشاره ای به انواع تفاهم نامه های شهرداری تهران با سایر دستگاه ها داشت و گفت: در این دوره جنس مدیریت خود را مدیریت مشارکتی قرار دادیم و چشم انداز ۱۰ ساله خود را تهران؛ کلانشهر الگوی جهان اسلام قرار دادیم و به گفتمان خدمت و پیشرفت توجه کردیم و شعار ما نیز تهران؛ شهر تلاش و سرزندگی بود.

او ادامه داد: لذا برای تحقق مدیریت مشارکتی از اولین اقدامات، راه اندازی قرارگاه ها بود تا اهداف واحدی را با مشارکت سایر نهادها و دستگاه ها دنبال کنیم که دغدغه های جدی نظام و شهر تهران است.

زاکانی با اشاره به اینکه در شهرداری در آستانه تشکیل قرارگاه جمعیت هستیم گفت: با این قرارگاه می خواهیم  ظرفیت‌های این حوزه را جمع کنیم و خدمت و امکان مرتبط به خانواده ها را فراهم کنیم.

او گفت: برهم انباشتگی مشکلات در تهران شرایطی را ایجاد کرده که حل این مشکلات از عهده یک دستگاه خارج است. لذا ایجاد قرارگاه ها برای جایگزین کردن مدیریت واحد شهری و تفاهمات بین شهرداری و دستگاه‌های مربوطه به ما کمک می کند که امکان استفاده از ظرفیت های بیشتری را داشته باشیم؛ بنابراین کارشناسی کردن ابعاد مختلف برای تنظیم این تفاهم نامه ها ریلی برای ما و وزارتخانه ها و دستگاه های مختلف ایجاد کرده است.

وی با اشاره به تفاهمنامه با وزارت راه گفت: تفاهم با وزارت راه افقی را برای ما باز کرد تا از ظرفیت‌های قانونی در قانون جهش مسکن بهره ببریم و نوسازی شهری را در محدوده بافت های فرسوده و از طرفی توسعه دقیق را در بافت های راکد شهر داشته باشیم و رونقی را در ساخت و ساز برای تامین نیازها از جمله بحث مسکن استطاعت پذیر صورت دهیم؛ از این رو ساخت  ۱۸۰ هزار واحد مسکونی مورد توجه قرار گرفت.

او با اشاره به تفاهمنامه با وزارت نفت گفت:  اساس این تفاهم‌نامه بر این موضوع بود که چارچوبی را دنبال کنیم تا شاهد کاهش مصرف سوخت در تهران باشیم. این تفاهمنامه سرفصلی داشت که مربوط به حوزه توسعه مترو و اتوبوس و به ویژه اتوبوس برقی و تاکسی های هیبریدی بود و امکانی را فراهم می کند که سطح مصرف سوخت را کاهش و از تسهیلات قانونی آن استفاده کنیم.

زاکانی با اشاره به توجه به توسعه فناوری های نوین در تفاهم با وزارت نفت گفت: بنا شد با توسعه شرکت های دانش بنیان که ناظر به مدیریت انرژی در تهران فعالیت می کنند دست به دست هم دهیم این موضوع را به صورت فناورانه پیگیری کنیم و هم به وزارت نفت و هم به شهرداری کمک شود امکانات، تسهیلات و حرکت در مسیر دانش و اشتغال پایدار را به ارمغان بیاورند.

او همچنین از انعقاد تفاهم نامه ای با وزارت نیرو در دو سطح خبر داد و گفت:  یکی ناظر به انرژی و برق از جمله پست های برق است که نیاز به بازبینی دارند و فرصت جدیدی را برای تهران خلق می کند و دیگری ناظر به مصرف انرژی با بازبینی در روشنایی معابر است که چند هزار روشنایی ظرف دو سال تغییر می کند تا ۲۰۰ مگاوات کاهش مصرف داشته باشیم. 

زاکانی اضافه کرد: با مصرف درست برق در ساختمان‌ها بالغ بر ۲۶۰ مگاوات برق قابل صرفه جویی است؛ بنا شد شروع این کار را از طریق ساختمان‌های شهرداری و ساختمان های مرتبط با آن داشته‌ باشیم؛ بخش دیگر در این سرفصل ایستگاه های تغذیه و بهره مندی ماشین ها و موتور سیکلت ها برای مجموعه های برقی بود که قرار شد وزارت نیرو مواردی را فراهم کند و وزارت نفت نیز توسعه ایستگاه های شارژ را مورد توجه قرار دهد.

شهردار تهران بیان کرد: در تفاهم با وزارت نیرو سرفصل بعدی ناظر به جمع آوری آب های سطحی و فاضلاب شهر تهران است؛ منطقه ۲۲ از نظر وضعیت فاضلاب یک عقب افتادگی جدی دارد، بر همین اساس بنا شد ۴ نقطه مدنظر برای ایستگاه های تصفیه در اختیار وزارت نیرو قرار داده شود که اولین مجموعه را تحویل دادیم تا بعد از ۲ سال تصفیه خانه ها در این ۴ نقطه شکل بگیرد؛ مجموعه میزان آب مصرفی برای فضاهای سبز شهری موضوع دیگر در این تفاهم بود که با افق ۲۱۰ میلیون لیتر در روز، در حال حاضر بخشی از آبیاری از طریق بازچرخانی آب انجام و قرار شد در سال‌های آتی کل آب فضاهای سبز را از پساب آب‌های فاضلاب داشته باشیم.

او سرفصل بعدی در تفاهم با وزارت نیرو را کارهای مشترک ناظر به آبهای سطحی مطرح کرد و توضیح داد: تهران نیاز به ۷۰۰ کیلومتر شبکه آبهای سطحی دارد که ۵۳۰ کیلومتر آن اجرا شده و ۱۷۰ کیلومتر نیاز به توسعه دارد که طبق برنامه باید تا سال ۱۴۲۰ تکمیل شود ولی ما بنا داریم این کار را ظرف ۶ سال انجام و با وزارت نیرو تعامل جدی داشته باشیم؛ همچنین قرار شد میزان تولید انرژی که انجام می دهیم را وزارت نیرو از ما خریداری کند، مثلا در ۸ مجموعه فرامنطقه ای که از طریق نقاط تفکیک زباله ایجاد خواهد شد در بخش هاضم ها و تولید انرژی وزارت نیرو از ما خریداری کند و یک درآمد پایدار شهری را برای تهران فراهم کنیم؛ علاوه بر این در رود دره فرحزاد اعمال قانون از طریق وزارت نیرو برای پاکسازی آن و طراحی برای خطوط انتقال انرژی به زیر زمین و آزادسازی فضاهای زیر این خطوط فشار قوی برای امکان توسعه شهری در مناطق درگیر از دیگر تفاهمات با وزارت نیرو است. 

شهردار تهران همچنین درخصوص وضعیت پادگان ها در شهر تهران به تفاهمنامه با نیروهای مسلح اشاره کرد و گفت: بخش عمده ای از زمین‌هایی که از دوران قبل در شهرها بوده متعلق به نیروهای مسلح است و قانون انتقال پادگانها به خارج از شهر نیازمند مراوده و تعامل است و در این راستا پیرامون پادگان هایی مانند ۰۶، جی، دوشان تپه و کوهک نیازمند تفاهم هستیم، بنابراین بنا شد در قالب یک تفاهم و چارچوب مشخص این موضوع را پی بگیریم و در کنار آن ساخت و سازهایی که این‌ نهاد انجام می دهد نیز با شهرداری دنبال و مورد تفاهم قرار بگیرد و نهایتا تفاهم نامه کلی با ستاد کل نیروهای مسلح امضا شد تا گره از مشکلات شهر باز کنیم.

او همچنین از کلنگ زنی ۶ هزار واحد مسکونی در مردادماه خبر داد و گفت: با بنیاد مسکن تفاهم کردیم که ۱۰ هزار واحد مسکونی را بسازد؛ در بافت های فرسوده ۴ هزار واحد کلنگ زنی شد و ۶ هزار واحد نیز خرداد ماه کلنگ زنی می شود، همچنین سطح اول تفاهم با بنیاد مستضعفان ناظر به املاکی است که مورد تعارض و نظر طرفین است و باید مسائل و معضلاتی که از قبل باقی مانده را حل و فصل کنیم و سطح دوم تفاهم ناظر به بهره مندی از ظرفیت‌ها برای ساخت و ساز و توسعه شهر تهران است.

شهردار تهران همچنین به پیگیری امضای تفاهمنامه ای با وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت:  شهر تهران از بعد بهداشتی، فقیر است. میزان خدمات بهداشتی که به شهروندان ارائه می‌شود قابل پذیرش نیست، اما از بعد درمانی بسیار غنی و توانمند بشمار می‌رود و محل ارجاع بیماران سایر شهرهای کشور است. بر همین اساس جلساتی با معاون بهداشت وزیر، برگزار و کمیته قرارگاه سلامت با حضور روسای دانشگاه‌ها تشکیل شد تا اقدامی مشترک با شهرداری تهران انجام شود. این تفاهم نامه در راستای تقویت بعد بهداشتی شهر تهران و کاهش ابتلای بیماری شهروندان در پایتخت است.تفاهمنامه با مپنا مورد دیگری بود که شهردار تهران به آن اشاره کرد و گفت: این تفاهم‌نامه به منظور ارتقای زیرساخت‌های حمل و نقلی با شرکت مپنا در حوزه برقی سازی اتوبوس‌ها و ... است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز