فرماندار رشت با بیان اینکه بسیاری از جاذبه های گردشگری شهرستان رشت برای گردشگران و حتی شهروندان رشتی ناشناخته است، تاکید کرد: برای رونق صنعت گردشگری رشت، نیازمند معرفی صحیح ظرفیت های گردشگری هستیم.
به گزارش ایلنا از رشت، علی فتح اللهی در نشست با مدیر کل و معاونان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اشاره به تاکیدات دین مبین اسلام و کتاب آسمانی قرآن در خصوص اهمیت سیر و سفر در زمین اظهار داشت: با نگاهی به تاریخ، ایرانیها همواره از خوش سلیقهترین اقوام بودهاند که نمود آن در تنوع غذایی،پوشاک، هنر و معماری ایرانی قابل مشاهده است.
وی با تاکید بر لزوم بهره گیری صحیح از ظرفیتهای موجود در کشور و منطقه در راستای رونق صنعت گردشگری،خاطرنشان کرد: استفاده صحیح از این ظرفیت ها به معنای ایجاد اشتغال و درآمد پایدار در جامعه است و در کنار فواید اقتصادی آن می تواند زمینه ترویج و صدور فرهنگ گیلان را فراهم کند.
فتح اللهی استان گیلان و شهرستان رشت را دارای ظرفیت های بسیار متنوع و عالی در زمینه طبیعت گردی و میراث فرهنگی دانست و افزود: متاسفانه بسیاری از این جاذبه های گردشگری و تاریخی به دلیل عدم معرفی صحیح نه تنها برای گردشگران، حتی برای شهروندان رشتی نیز شناخته شده نیست.
فرماندار رشت همچنین از راه اندازی کارگروه تخصصی گردشگری برای بررسی و پیشبرد طرح های این حوزه خبر داد و اضافه کرد: تمامی پروژه های گردشگری و میراث فرهنگی از طریق این کارگروه به طور ویژه پیگیری خواهد شد.
فتح اللهی با تاکید اینکه بر اینکه گردشگری دقیقاً تقویت کننده اقتصاد مقاومتی خواهد بود، اظهار داشت: در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به سال جهش تولید مزین شده است در زمینه صنعت گردشگری نیز باید به دنبال جهش اقتصادی و ایجاد رونق باشیم.
وی با اعلام آمادگی در خصوص استفاده از همه ظرفیت های شهرستان در راستای رونق صنعت گردشگری شهرستان رشت، گفت: همه ما و آحاد مردم در قبال احیای سنت ها و میراث گرانبهای فرهنگی گذشته خود وظیفه دارند.
فرماندار رشت احیاء و مرمت ساختمان های تاریخی شهر رشت را از اولویتهای کاری شهرستان در این زمینه برشمرد و افزود: حمایت از صنایع دستی و ثبت ملی صنایع دستی مختلف شهر رشت از قبیل رشتی دوزی و حصیربافی، راه اندازی بازارچه دائمی فروش محصولات صنایع دستی را از جمله دیگر اقدامات و برنامه های توسعه گردشگری در شهرستان رشت عنوان کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان گیلان نیز در این نشست با تقدیر از حمایت ویژه فرماندار رشت از طرح ها و پروژه های حوزه گردشگری اظهار داشت: در راستای جذب سرمایه گذار در صنعت گردشگری گیلان و شهرستان رشت نیازمند تسهیل روند اداری سرمایه گذاری و در نظر گرفتن مشوق هایی برای سرمایه گذاران هستیم.
مسعود حلاج پور با اشاره به ثبت جهانی روستای قاسم آباد رودسر در زمینه چادرشب بافی، گفت: پیگیری های لازم در جهت ثبت شهر رشت به عنوان شهر ملی رشتی دوزی نیز در حال انجام است.