مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خبر داد:
ساماندهی 33 اکیپ برای نظارت بر ذبح دام روزهای تاسوعا و عاشورا

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: 33 اکیپ ثابت و سیار این ادارهکل کار نظارت بهداشتی بر ذبح شرعی دام قربانی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی را انجام میدهند. 18 اکیپ ثابت و 15 اکیپ سیار، با حضور 8 دامپزشک، 12 بازرس بهداشتی گوشت و 8 ناظر ذبح شرعی، در راستای نظارت بهداشتی دامپزشکی ویژه ایام تاسوعا و عاشورا و به منظور ارتقاء سطح بهداشت عمومی و حفظ سلامت عزاداران، در استان ساماندهی شده است.
به گزارش ایلنا، محمد فتاحی افزود: با توجه به فرارسیدن ایام سوگواری حضرت اباعبدالهالحسین (ع) و در پیش بودن تاسوعا و عاشورای حسینی و کشتار دامهای قربانی توسط شهروندان و هیئتهای مذهبی، ادارهکل دامپزشکی استان به منظور حفظ سلامت گوشت دامهای نذری و به تبع آن سلامت مصرفکنندگان و تامین بهداشت عمومی اقدام به اجرای طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی ویژه این ایام کرده است.
وی به آمادگی ادارهکل دامپزشکی استان مرکزی در نظارت بهداشتی بر ذبح دام در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی اشاره کرده و ادامه داد: کشتارگاههای دام استان در راستای قربانی دام در این ایام آمادگی کامل دارند. از شهروندان تقاضا میشود به منظور حفظ سلامت خود و پیشگیری از انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام، ذبح دام و قربانی را در کشتارگاههای شهرستان محل سکونت خود انجام دهند و از هر گونه ذبح و قربانی کردن دام در حاشیه خیابانها و معابر عمومی پرهیز کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با اشاره به اهمیت توجه به بیماری تب کریمه کنگو و ضرورت مقابله با شیوع این بیماری، اظهار داشت: برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو و حفظ سلامت شهروندان در این خصوص، مردم و مسئولان هیئتهای مذهبی باید گوشتهای قربانی را پس از نگهداری به مدت حداقل 24 ساعت در یخچالفریزر و در دمای صفر تا 4 درجه، جهت طبخ استفاده کنند.
فتاحی بر ضرورت نظارتهای مردمی در راستای جلوگیری از تخلفات بهداشتی در حوزه فرآوردههای خام دامی تأکید داشته و در این راستا تصریح کرد: از مردم و شهروندان استان مرکزی درخواست میشود در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی مرتبط با فرآوردههای خام دامی با شماره تلفنهای 1512 تماس گرفته و کارشناسان ادارهکل دامپزشکی استان مرکزی را در کنترل و بازرسیهای بهداشتی یاری دهند.