رئیس پلیس راهور استان در نشست با خبرنگاران عنوان کرد:
وضعیت تصادفات استان مرکزی در 10 سال گذشته نشان دهنده تغییرات با شیب کوچک است

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی به روند حوادث ترافیکی درونشهری در این استان در 10 ساله گذشته پرداخته و گفت: وضعیت تصادفات استان در 10 سال گذشته نشان میدهد که تغییرات با شیب کوچک همراه بوده است. در این بازه زمانی متأسفانه 1077 نفر در تصادفات درونشهری این استان جان خود را از دست دادند. مجروحین تصادفات رانندگی درونشهری استان در 10 سال گذشته روند ثابتی داشته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سرهنگ محمد پورشمس در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانههای استان مرکزی، افزود: در سال گذشته در حوزه حوادث رانندگی درونشهری این استان 5300 نفر مجروح و 96 نفر نیز فوت کردند. در سال 1403 نسبت به سال 1402 تعداد متوفیان 10 درصد و تعداد مجروحین یک درصد افزایش داشته است. در حوادث رانندگی سال گذشته 80 درصد متوفیان مرد و 20 درصد متوفیان زن بودهاند.
وی ادامه داد: در سال 1403 میزان 70 درصد کشتهشدگان حوادث رانندگی درونشهری این استان عابرین پیاده و موتورسیکلتسواران هستند. 20 درصد متوفیان در سنین 60 تا 71 سال بوده و 80 درصد متوفیان نیز در سنین جواند بودهاند. بیش از 82 درصد متوفیان حوادث رانندگی این استان در شهرهای اراک و ساوه است. میانگین سرعت رانندگی نسبت به کل کشور در اراک 20 درصد بیشتر و در ساوه 10 درصد بیشتر است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی اظهار داشت: در 2 ماه ابتدای سال جاری نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته، تعداد متوفیان حوادث رانندگی درونشهری این استان 38 درصد کاهش یافت و در این مدت 8 نفر جان خود را از دست دادند. همچنین در این بازه زمانی تعداد مجروحین سوانح رانندگی درونشهری نیز 2 درصد افزایش داشته و در این مدت 792 فقره تصادف جرحی رخ داد که بر اثر آن 844 نفر دچار جراحت شدند.
سرهنگ پورشمس به تعداد تخلفات رانندگی استان مرکزی در سال 1403 و تعداد تخلفات حادثهساز در این استان اشاره داشته و تصریح کرد: در سال 1403 یک میلیون و 900 هزار تخلف رانندگی به وقوع پیوسته که با آنها برخورد شده و اعمال قانون شدهاند. از این تعداد 102 هزار تخلف حادثهساز بود. به ازای هر 2700 جریمه و اعمال قانون، یک انتقاد برای مأموران پلیس راهور این استان ثبت شده و تقدیر از مأموران نیز 82 درصد افزایش داشته است.
وی بیان داشت: سال گذشته 9755 خودرو و موتورسیکلت جدید در استان مرکزی شمارهگذاری شد. همچنین بیش از 8000 گواهینامه در این حوزه صادر شده است. استان مرکزی در صدور گواهینامه آسان موتورسیکلت پیشرو در کشور استطرح گواهینامه آسان موتورسیکلت در سال 1402 آغاز شد که تاکنون 8500 گواهینامه صادر شده و 98 درصد متقاضیان، موفق به قبولی در آزمون شدند. سال 1403 تعداد 53 دستگاه موتورسیکلت و 178 خودرو مزاحم توقیف شده است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی از راهاندازی سامانه تلفن 120 ویژه راهنمایی و رانندگی در استان خبر داد و تأکید کرد: این استان در این حوزه نیز پیشرو است و جزء معدود استانهایی است که سامانه تلفن را در استان راهاندازی کرده است. این شماره با هدف رسیدگی به امورات ترافیکی به ویژه تصادف راهاندازی شده و برخورد با سد معبر خودروها نیز از این طریق در برنامه است.
سرهنگ پورشمس به احصاء نقاط و مقاطع حادثهخیز درونشهری در استان مرکزی اشاره کرده و ابراز داشت: نقاط متعددی در استان شناسایی شده است که شورای ترافیک استان با بررسی دقیق این نقاط، تصمیمات لازم برای اصلاح زیرساختها و افزایش ایمنی را اتخاذ میکند. از ابتدای سال جاری تاکنون 30 نقطه و مقطع حادثهخیز درونشهری در سطح این استان احصا شده که به تصویب شورای ترافیک استان نیز رسیده است.
وی عامل انسانی و خودرو و شرایط جادهای را 3 عامل اصلی وقوع تصادفات برشمرد و اضافه کرد: برای دستیابی به کاهش معنادار و پایدار در آمار فوتیها، باید اقدامات ویژهای در حوزه زیرساخت، فرهنگسازی و نظارت انجام شود. هوشمندسازی میتواند با کنترل بهتر ترافیک و کاهش خطاهای انسانی، نقش مؤثری در کاهش تصادفات ایفا کند. مدیریت سرعت از طریق نصب دوربینهای کنترل سرعت، هوشمندسازی معابر و افزایش نظارت میتواند به کاهش تصادفات کمک کند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی بر ضرورت همکاری دستگاههای اجرایی برای کاهش حوادث رانندگی درونشهری تأکید کرده و گفت: شهرداریهای استان باید در موضوع کنترل و مدیریت ترافیک با جدیت بیشتری وارد عمل شوند و موضوع هوشمندسازی واقعی معابر را پیگیری کنند. همکاری بینبخشی و استفاده از فناوریهای نوین میتواند راهگشای کاهش تصادفات و تلفات حوادث رانندگی درونشهری در سطح استان مرکزی باشد.