خبرگزاری کار ایران

رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی:

بسترهای قانونی لازم برای تداوم تولید در برنامه هفتم توسعه دیده شده است / در برنامه هفتم باید به رشد 23 درصدی در صادرات غیرنفتی برسیم

بسترهای قانونی لازم برای تداوم تولید در برنامه هفتم توسعه دیده شده است / در برنامه هفتم باید به رشد 23 درصدی در صادرات غیرنفتی برسیم
کد خبر : ۱۶۳۵۱۱۴

رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی گفت: بسترهای قانونی لازم برای توسعه، افزایش و تداوم تولید در قانون برنامه هفتم توسعه دیده شده است. در 5 سال برنامه هفتم توسعه که از 4 تیر ماه سال گذشته ابلاغ شده، باید به رشد 23 درصدی در صادرات غیرنفتی برسیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نادرقلی ابراهیمی در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان مرکزی، افزود: از 321 آیین‌نامه‌ای که باید برای برنامه هفتم توسعه تهیه شود، تنها 51 آیین‌نامه تهیه شده است. این در حالی است که هم‌اکنون در سال دوم این برنامه قرار داریم. سند راهبردی توسعه صنعتی ایران به استناد برنامه هفتم توسعه باید تهیه شود. همچنین موانع و مشکلات بخش‌های تولیدی و صنعتی استان باید استخراج شود تا در مجلس به تفکیک و با حضور بخش تولید و صنعت و بانک مرکزی بررسی و حل‌وفصل شود. در این راستا باید تدابیری اتخاذ شود تا از فرصت‌های کشور به بهترین شکل بهره‌گیری کرد.

وی ادامه داد: بر اساس آمار و ارقام بانک مرکزی، 25 تا 30 میلیارد دلار یا یورو و 1500 تا 2000 همت نقدینگی به صورت گردشی در اختیار مردم است. باید تدابیری اندیشیده شود تا این نقدینگی به چرخه اقتصاد کشور وارد گردد. اگر نقدینگی‌ها وارد گردش مالی شود واحدهای تولیدی و صنعتی با مشکل سرمایه در گردش مواجه نمی‌شوند و اتفاقات بزرگی در کشور رقم می‌خورد. اگر مناسبات ریالی، ارزی و مالی تنظیم شود، ترازها نیز تنظیم می‌شود. 95 درصد منابع از طریق بانک‌ها تأمین می‌شود. بانک‌ها روزانه 9 همت نقدینگی وارد جامعه می‌کنند و اگر بتوانیم تمام این نقدینگی‌ها را وارد گردش مالی صنعت کنیم موفق خواهیم شد.

رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی که به عنوان نماینده مردم شهرستان‌های اراک، کمیجان و خنداب در خانه ملت حضور دارد، به قانون جهش تولید دانش‌بنیان اشاره کرده و اظهار داشت: هیچوقت نتوانستیم از اعتبارات این قانون استفاده کنیم. سال گذشته 3 همت اعتبار مالیاتی قانون جهش تولید دانش‌بنیان در استان داشتیم که کمتر از 50 میلیارد تومان آن را استفاده کردیم. فرصت‌های متعددی در قانون تأمین مالی داریم، اما چقدر توانستیم از این قانون استفاده کنیم؟! بر اساس طرح آمایش سرزمین، چقدر توانستیم از منابع استفاده کنیم؟! باید تلاش ویژه صورت گیرد تا از قانون جهش دانش‌بنیان استفاده شود و از محل مالیات، نیازهای فناوری تأمین گردد.

ابراهیمی با تأکید بر اینکه کشور در شرایط سختی است، تصریح کرد: فعالیت فعالان اقتصادی در حوزه صادرات، دور زدن تحریم‌ها و برگرداندن ارز به کشور، افتخار بزرگی است. همت و اراده صادرکنندگان کشور و این استان در مسیر ساختن ایران قوی ستودنی است. کشور ایران امروز تعیین کننده مسائل ژئوپولوتیک در دنیا است. یکی از محورهای اصلی تعیین معادلات اقتصادی، با همت صادرکنندگان و نام‌آوران در بخش‌های تولیدی و صنعتی رقم می‌خورد. باعث افتخار است که کشور مقتدرانه در تمامی صحنه‌ها نقش‌آفرینی می‌کند. مزیت‌ها و فرصت‌های گران‌سنگی در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و نظامی کشور ایجاد شده که آن را با اقتدار حفظ می‌کنیم.

وی به فرصت‌های حوزه واردات و چالش‌های حوزه صادرات اشاره کرده و در این خصوص بیان داشت: جاده واردات در کشور 8 بانده و بدون هیچگونه موانعی است، اما جاده صادرات پر از سنگلاخ، موانع، مشکلات، چالش‌ها و سختی است. در این راستا نیاز است یک بازنگری و تکان اساسی در روابط بخش‌های دولتی و خصوصی در حوزه تدوین مقررات و آیین‌نامه‌ها صورت گیرد. به طور قطع با هم‌افزایی و اراده می‌توان بسیاری از موانع را برداشت و شرایط را تغییر داد و بهینه کرد و توجه به این موضوع امری ضروری است. صادرات بر اساس بازار شکل می‌گیرد و باید سند راهبردی توسعه صنعتی در کشور و استان مرکزی تهیه شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز