خبرگزاری کار ایران

در کمیسیون بهداشت شورای شهر رشت مطرح شد؛

انتقاد از عدم همکاری اداره منابع طبیعی در احداث تصفیه خانه سراوان/ رودخانه لاکان فراموش شده دایمی

asdasd
کد خبر : ۶۲۴۷۳۱

در چهل و دومین جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت از عدم همکاری اداره منابع طبیعی پیرامون اختصاص زمین به منظور جانمایی تصفیه خانه سراوان به شدت انتقاد شد.

به گزارش ایلنا از رشت،رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی رشت با اشاره به  روند بهسازی سراوان و احداث تصفیه خانه آن  گفت: جمع آوری پسماند خشک از داخل محلات رشت به طور مستمر در حال انجام است و متاسفانه چند ماهی است که پروژه های عمرانی شهرداری رشت از حرکت ایستاده اند.

شیرزاد با ابراز گلایه از عدم اجرای پروژه های عمرانی در شهر رشت بیان کرد: انتظار داریم با توجه به حساسیت هایی که در حوزه سراوان وجود دارد و با نزدیک شدن به روزهای گرم سال روند بهسازی در این حوزه سرعت بیشتری به خود گرفته و متاسفانه در حوزه دریافت شن و ماسه مورد نیاز به منظور پاشیدن بر روی زباله ها نیز همکاریهای لازم از سوی سازمان صنعت و معدن انجام نمی شود .
 
وی با تاکید بر جذب اعتبارات دولتی به منظور خرید دستگاه زباله سوز برای سراوان گفت: متاسفانه به علت عدم پرداخت مبلغ اولیه قرار داد خرید دستگاه زباله سوز از سوی دولت در این حوزه با مشکل مواجه شده ایم و این در حالی است فصل بهار رو به اتمام بوده و یقینا با شروع فصل بارندگی در رشت عملیات اجرایی احداث زباله سوز با مشکل مواجه می شود.
 
رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی رشت با اشاره به آغاز فعالیت مدیران پروژه های شهرداری رشت بیان کرد: مدیران پروژه اخیرا از سوی شهردار رشت انتخاب شده و انتظار داریم با حضور این افراد مباحث با قدرت بیشتری پیگیری و گزارش عملکردها به صحن شورا ارائه شود.
 
شیرزاد با انتقاد از عدم همکاری اداره منابع طبیعی گیلان بابت عدم اختصاص زمین مناسب به منظور احداث تصفیه خانه در سراوان تصریح کرد: بیش از ۳۰ سال است که شیرآبه های سمی حیات سالم را از درختان موجود در برخی از نقاط سراوان سلب کرده اما متاسفانه منابع طبیعی برای قطع همان درختان به منظور ایجاد تصفیه خانه سراوان همکاری نمی کند.
 
وی افزود: امیدوارم با توجه به عمق فاجعه ای که در سراوان وجود دارد نسبت به حفظ و تامین سلامت مردم توجه بیشتری معطوف شده و یقینا با فرا رسیدن فصل گرم سال و هجوم مگس ها زندگی و آسایش مردم سراوان مختل می شود.
 
شیرزاد با بیان اینکه ایجاد تصفیه خانه در سراوان نیازمند تامین زمین مناسب از سوی منابع طبیعی است افزود: مجوز قطع درختان در سراوان به منظور ایجاد تصفیه خانه صادر نمی شود و این موضوع واقعا نگران کننده است.
 
وی با دعوت از مدیران منابع طبیعی کشور به منظور بازدید از وضعیت سراوان و درختان موجود در آن بیان کرد: از مدیران حوزه منابع طبیعی کشور تقاضا داریم برای بازدید از وضعیت نامناسب درختان سراوان به گیلان سفر کرده و از نزدیک عمق فاجعه زیست محیطی را مشاهده کنند.
 
رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای رشت افزود: در حال حاضر ۲۷ دهیاری و پنج شهر زباله های خود را به سراوان سرازیر می کنند و این در حالی است که مدیریت زباله سراوان به عهده شهرداری رشت واگذار شده و در چنین شرایطی نیز برای ایجاد تصفیه خانه همکاری نمی کنند.
 
وی به تسریع آسفالت راه دسترسی به سایت سراوان اشاره کرد و گفت: انتظار داریم این کار در اسرع وقت انجام شده و امیدوارم سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان نیز نسبت به صدور مجوز برداشت شن و ماسه همکاری کند.
شیرزاد با اشاره به اینکه حدود دو ماه است که سازمان صنعت معدن و تجارت گیلان مجوز برداشت شن مخلوط را برای سراوان صادر نمی کند گفت: شهرداری رشت تمام تلاش خود را به منظور کاهش مشکلات سراوان به کار گرفته و انتظار می رود صنعت و معدن نیز در تصمیم گیریهایش تجدید نظر کرده و در راستای حفظ سلامت مردم همکاری کند.
وی افزود: سازمان صنعت و معدن گیلان اخیرا دو معدن به شهرداری رشت معرفی کرده که قابل استفاده نیست و زنگ خطر بابت خطرات ناشی از عدم پاشیده شدن شن برروی زباله ها در سراوان به صدا درآمده است .
 
انباشت زباله بلای جان مردم
 
شیرزاد با تاکید به پرداخت سهم دولت پیرامون خرید دستگاه زباله سوز برای سراوان تصریح کرد: در صورت عدم پرداخت مبلغ اولیه قرار داد خرید دستگاه زباله سوز به شرکت TTS یقینا حجم مشکلات در این حوزه افزایش پیدا می کند.
 
رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای رشت به روند جمع آوری زباله خشک در محلات رشت اشاره کرد و گفت: باید اقلام تشویقی به شهروندانی که در این حوزه فعالیت می کنند ارائه شود و فقط به دادن پلاستیک زباله به آنان بسنده نشود.
 
وی با ابراز گلایه از انباشت زباله در برخی از محلات رشت افزود: در برخی از محلات جمع آوری زباله به صورت روزانه انجام نمی شود و این مهم موجب گلایه شهروندان شده و انتظار داریم جمع آوری زباله به طور روزانه در محلات رشت انجام شود.
 
شیرزاد با تاکید بر حضور میدانی معاونان خدمات شهری شهرداری های مناطق رشت تصریح کرد: اخیرا انباشت زباله در کمربندی خرمشهر موجب نگرانی ساکنان آن منطقه شده و با توجه به اینکه این محدوده خارج از شهر است انتظار داریم به منظور رفع دغدغه های ساکن آن منطقه با فرماندار رشت مذاکراتی انجام شود.
 
رودخانه لاکان رشت فراموش شده دایمی
 
گویا مدیریت شهری رشت فراموش کرده‌است که در تمام دنیا  رودخانه‌ها  فرصتی برای  اشتغال و در آمدزایی از طریق جذب گردشگر هستند در حالی که این موضوع در رشت تبدیل به تهدید شده است. رودخانه های  لاکان  و زرجوب نمونه‌ای از این دست هستند.اگر چه در  مواردی  آلایندگی رودخانه‌ها  شناسایی و در دستور کار  شهرداری  وشورای شهر رشت قرار گرفته،اما هنوز خبرهای خوشی  درباره این رودخانه ها به گوش نمی رسد .بخصوص در رودخانه لاکان رشت که بخاطر سرازیر شدن فاضلاب صنعتی کارخانه های اطراف    آبزیان داخل آن همگی تلف شده اند. رودخانه ای که به گفته بومیان منطقه در زمانی نه چندان دور  محل شنای کودکان و ماهیگیری مردم بود  و آب زلالی داشت. از آن گذشته جاری  و قاطی شدن آب رودخانه لاکان به آب شرب مردم و  برخی از شهرک‌های اطراف منطقه و مزارع  اطراف و انتشار بوی بسیار  نامطبوع  ناشی از فاضلاب این کارخانه‌ها  سلامت شهروندان منطقه لاکان رشت را تهدید می کند .
 
 
انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز