خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا طرح شد؛

حمایت از کارگران و بازنشستگان و ایجاد اشتغال پایدار، ضمانتی برای قدرتمند شدن کشور/ دولت از اموال کارگران صیانت کند

حمایت از کارگران و بازنشستگان و ایجاد اشتغال پایدار، ضمانتی برای قدرتمند شدن کشور/ دولت از اموال کارگران صیانت کند

دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران گفت: کارگران و بازنشستگان جمعیت بزرگی از مردم کشور را تشکیل می‌دهند و توجه به حقوقِ قانونی آن‌ها می‌تواند ثبات و قدرت کشور را افزایش دهد تا از بحران‌ها به سلامت عبور کنیم.

حسین حبیبی، دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران، در گفتگو با «ایلنا» به شرایط سخت  و تورمی اقتصاد اشاره کرد و گفت: مردم طی سال‌ها با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم کرده‌اند؛ تورم طولانی مدت، رانت، انحصارگرایی، نبود اشتغال و  مشکلاتی از این دست، متأسفانه کشور را تضعیف کرده است و حالا بعد از جنگ ۱۲ روزه انتظار داریم که دولتمردان برای بازگشت قدرت به کشور از حل مشکلاتِ اساسی مردم شروع کنند.

وی با اشاره به اینکه حل این مشکلات می‌تواند کشور را به ثبات برساند گفت: کارگران جمعیت بزرگی را تشکیل می‌دهند و لازم است تأکید کنم که حل مشکلاتِ معیشتی آن‌ها و همچنین توجه به مسائلی در حوزه‌ی روابط کار می‌تواند رضایتِ آن‌ها و در نتیجه رضایتِ جمعیت بزرگی در کشور را جلب کند و همین موضوع، یکی از راه‌های اساسی برای قدرتمند کردن کشور است.

این فعال کارگری گفت: تلاش برای ایجاد ثبات در نرخ تورم و بعد کاهش آن، افزایش متناسب دستمزدها، بالا بردن ایمنی کار در کارگاه‌ها، از بین بردن قراردادهای موقت کار، کنار گذاشتن پیمانکاران به خصوص پیمانکاران دستِ چندم که وجود آن‌ها دلیلی جز منتفع کردنِ عده‌ای و آسیب رساندن بر جمع کثیری از کارگران ندارد، از جمله موضوعاتی است که باید به آن توجه شود.

وی افزود: با جلوگیری از تعدیل‌ها واخراج‌ها، دائمی کردن قرارداد کار در کارهای با طبیعت مستمر، به رسمیت شناختن حاکمیت اراده کارگران در عقد قرارداد کار، پرداخت دستمزد عادلانه و شرافتمندانه، حق داشتن تشکل کارگری مستقل و قدرتمند بدون دخالت دولت و کارفرما، باید از نیروی کارحمایت کرد.

حبیبی ادامه داد: همچنین دولت باید نسبت به حق و حقوق کارگران درخصوص تأمین اجتماعی، بانک رفاه و شرکتهای شستا حساس باشد و اجازه ندهد اموال کارگران و بازنشستگان به تاراج برود. باید از تصرف و تصاحب این اموال هرچند به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده باشد اجتناب کند. همچنین دولت باید نسبت به پرداخت طلب سازمان تامین اجتماعی اراده‌ای قوی داشته باشد. عدم توجه به این موضوعات باعث بروز نارضایتی کارگران و بیمه‌شدگانی می‌شود که بیش از دوسوم جمعیت کشور را تشکیل داده‌اند.

این فعال کارگری گفت: از طرفی سازمان تأمین اجتماعی باید نسبت به حق و حقوق کارگران و بیمه شدگان حساس باشد و قوانین را به درستی اجرا کند. این سازمان نباید به بهانه منافع سازمان و ناترازی، قوانین را بر خلاف منافع و حقوقِ کارگران و بازنشستگان، در قالب آیین‌نامه‌ها و مصوبات و غیره تغییر دهد.

دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران در ادامه تأکید کرد: بیکاری جوانان و نیروی آماده به کار، طی سال‌ها بسیاری از جوانان را سرخورده کرده، بسیاری مهاجرت کرده‌اند و بسیاری نیز به کارهای بی‌ثبات روی آورده‌اند. باید جوانان را به ایجاد اشتغال پایدار و پرداخت حقوق مکفی امیدوار کرد. امیدواری جوانان، به پایداری و در نتیجه به قدرتمند شدن بیش از پیشِ کشور کمک می‌کند.

حبیبی تأکید کرد: بی‌توجهی به مشکلات معیشتی و ناتوانی در تأمین نیازهای اساسی و اولیه از جمله خوراک، پوشاک، درمان و مسکن، موجب نارضایتی مردم شده و متأسفانه نیروی کار ما امروز حتی با داشتنِ چند شغل و کار کردن در چند شیفت نمی‌تواند نیازهای حداقلی خانواده‌اش را تامین کند.

این فعال کارگری در پایان گفت: کارگران و بازنشستگان جمعیت بزرگی را تشکیل می‌دهند و توجه به حقوقِ قانونی آن‌ها می‌تواند ثبات و قدرت کشور را افزایش دهد تا از بحران‌ها  به سلامت عبور کنیم. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز