خبرگزاری کار ایران

آیین اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» برگزار شد؛

«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده

«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده

آیین پایانی پویش «مادران قصه‌گو» با حضور راحله امینیان، از مدافعان اطلاع‌رسانی در دوران دفاع ۱۲ روزه از میهن و زهرا محسنی‌فرد، پژوهشگر کودک و نوجوان و کارشناس کتاب کودک دوشنبه ۳۰ تیر در مهد کودک رنگین‌کمان برگزار شد.

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، در این مراسم، کارشناسان و فعالان حوزه کودک بر اهمیت قصه‌گویی به عنوان ابزاری مؤثر برای انتقال مفاهیم مقاومت، هویت ملی و امید به کودکان تأکید کردند.

زهرا محسنی‌فرد، پژوهشگر کودک و نوجوان، با اشاره به قدرت قصه در شکل‌دهی به حافظه تاریخی، گفت: پیروز واقعی کسی است که روایت ماندگار خلق کند.

زهرا محسنی‌فرد، پژوهشگر و کارشناس ادبیات کودک، در این نشست با بیان اینکه جهان امروز، جهان روایت‌هاست، اظهار داشت: پیروز ماجرا لزوماً کسی نیست که کشته‌های بیشتری به جا گذاشته، بلکه کسی است که توانسته روایتی جذاب، تأثیرگذار و باورپذیر بسازد. ادبیات و قصه قدرت بیشتری از تاریخ دارد، چون مغز انسان روایت‌های داستانی را بهتر به خاطر می‌سپارد.

وی با اشاره به وقایع اخیر و حملات به مهدکودک‌ها، افزود: امروز می‌بینیم که چه خشونتی علیه کودکان اعمال می‌شود، اما باید بدانیم که روایت‌گری فقط انتقال درد نیست، بلکه نشان دادن مقاومت و امید است. ما نمی‌خواهیم صرفاً بگوییم مظلوم بودیم، بلکه می‌خواهیم بگوییم چگونه قوی ماندیم.

چالش قصه‌گویی درباره جنگ برای کودکان

محسنی‌فرد با تأکید بر سختیِ قصه‌نویسی برای کودکان، گفت: نوشتن داستان درباره جنگ برای خردسالان کار بسیار دشواری است. باید بدانیم چه بگوییم و چگونه بگوییم. قصه‌گویی فراتر از بیان تجربه‌های شخصی است؛ باید اصول روایی را رعایت کرد تا تأثیرگذار باشد.

وی از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برای برگزاری این جشنواره تشکر کرد و گفت: این جشنواره انشالله ادامه پیدا خواهد کرد و به یک جریان تبدیل می‌شود. قصه‌های این دوره آنقدر قوی هستند که به تاریخ خواهند پیوست و در آینده به عنوان ابزاری آموزشی برای انتقال مفاهیم مقاومت استفاده خواهند شد.

تشکیل قرارگاه اطلاع‌رسانی در جنگ ۱۲ روزه

راحله امینیان، مجری برنامه «لاله‌خیز» و از مدافعان اطلاع‌رسانی در دوران دفاع ۱۲ روزه از میهن نیز با اشاره به اتفاقات جنگ تحمیلی ۱۲ روزه گفت: همدلی و اتحاد مردم در این دوره بسیار پررنگ‌تر از همیشه بود. ما نیز اولین کاری که بعد از این اتفاق انجام دادیم تشکیل قرارگاه رسانه‌ای بود، چون معتقدیم ما الان همه انسان-رسانه هستیم. یعنی هرکدام از ما یک رسانه‌ایم که باید به وظیفه اطلاع‌رسانی خود عمل کنیم.

وی ادامه داد: خیلی از دوستان و آشنایان پس از حمله به ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما به ما می‌گفتند از تهران خارج شوید، اما این کار از عهده من و همسرم خارج بود و فرزندم هم می‌گفت اینجا خانه ماست. باید بمانیم.

مادران قصه‌گو؛ پرورش شجاعت و حفظ روان کودکان

زینب محمدی، از برگزیدگان پویش مادران قصه‌گو و دانش‌آموخته رسانه و معلم، درباره تجربه‌های خود در مواجهه با کودکان در دوران جنگ صحبت کرد:گرچه این پویش تلاش کرد روحیه شجاعت را در کودکان تقویت کند ولی دیگر وظیفه همه ما مراقبت از روان کودکان است. قرار دادن بچه‌ها در معرض واقعیت‌های سخت، نیاز به مهارت دارد؛ نه باید آنها را کاملاً بی‌خبر گذاشت، نه با تمام خشونت واقعیت روبهروشان کرد.

او با اشاره به موردی از یک دانش‌آموز که پس از دیدن ویرانی خانه‌اش دچار شوک شده بود، گفت: کودکی که امیدش را از دست بدهد، انگیزه زندگی را هم از دست می‌دهد. قصه‌های خوب می‌توانند مانند پناهگاهی امن، آرامش و امید را به کودکان بازگردانند.

تقدیر از برگزیدگان و تداوم جریان قصه‌گویی

در پایان این مراسم، ضمن رونمایی از پوستر دور دوم پویش «مادران قصه‌گو» توسط دختران نوجوان، از برگزیدگان پویش «مادران قصه‌گو» و همچنین نوجوانان مشارکت‌کننده در بخش «مادران آینده» تقدیر شد. برخی از این نوجوانان خود نویسنده داستان‌هایشان بودند.

از تمامی آثار ارسالی برای این پویش۱۴ اثر در حوزه  تولید محتوا، خوانش و بخش نوجوانان شرکت کننده، انتخا شد،سه نفر به قید قرعه برگزیده شدند و سه نفر شایسته تقدیر شناخته شدند.

ندا غفارزاده، زهرا موسوی، شیدا ترکاشوند، زینب حکیمی، عاطفه گودرزی مهر، زینب محمدی، معصومه وزیری و بهاره کردی به دلیل انتخاب مناسب و خوانش خوب در این جشنواره برگزیده شدند.

هانا رهبرنیا، فاطمه آدینه‌نژاد و ترانه کشاورز از نوجوانان شرکت کننده در این پویش بودند که با عنوان مادران آینده از آنان تقدیر شد. سه برنده این مسابقه هم به قید قرعه انتخاب و جوایز ایشان به آنها اهدا شد. در آیین اختتامیه داستان گویی محبوبه فرهادپور، فرشته سلیمانی و پریسا عابدی نیز شایسته تقدیر شناخته شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز