هنرمندان در بازدید از ساختمان شیشهای صداوسیما از جنگ دوازده روزه با اسرائیل گفتند

روز گذشته هنرمندان مختلف از ساختمان شیشهای صداوسیما که در جنگ دوازده روزه با رژیم صهیونیستی مورد هدف موشکهای اسرائیل قرار گرفت، بازدید کردند و در گفتوگو با خبرنگاران درباره این جنگ تحمیلی و عملکرد رسانهها و همچنین حمله به ساختمان شیشهای سخن گفتند.
به گزارش ایلنا، بخشی از اظهارات هنرمندان در بازدید از ساختمان شیشهای صداوسیما را در ادامه میخوانید:
ماه بر بام ساختمان شیشهای طلوع خواهد کرد
داریوش ارجمند با اشاره به بمباران اخیر ساختمان شیشهای صداوسیما و آثار جنگ ۱۲ روزه در جریان بازدید از ساختمان شیشهای و در مقابل استودیوی خبر بیان کرد: ما از نبرد و شکست، باکی نداریم و شیشه چون بشکند، تیزتر میشود.
وی افزود: من مطمئنم که این ساختمان، زیباتر و باشکوهتر از پیش، فعالیت خود را آغاز خواهد کرد و امیدوارم از خداوند عمر بیشتری بگیرم تا باز هم در ساختمان شیشهای برنامه اجرا کنم. من و بسیاری از هنرمندان، سالها در این ساختمان رفتوآمد داشتهایم و برای تولید برنامههای نمایشی و سرگرمی، بارها به صداوسیما آمدهایم.
ارجمند با بیان اینکه «بار دیگر ماه بر بام ساختمان شیشهای طلوع خواهد کرد»، افزود: 10 سال برای برنامه «طلوع ماه» در تلویزیون حضور داشتم و با ایفای نقش در سریالهای مختلف و حتی اجرا، به این سازمان آمدهام. این سازمان خانه ماست؛ خانهای که میخواستند ویرانش کنند اما نتوانستند، و ما با غیرت و تعصب ایرانی، به کوری چشم صهیونیستها، آمریکاییها و اروپاییها، دوباره ساختمان شیشهای را سرپا خواهیم کرد.
این هنرمند پیشکسوت ادامه داد: دریچه هویت و فرهنگ ما، همواره بهسوی افتخار و آبرومندی گشوده خواهد بود و هرگز، هیچ ویرانیای در ایران، ویران باقی نخواهد ماند. ما باز هم دستبهدست هم میدهیم و برای آبادانی کشور تلاش میکنیم. در ایران، ما متوسل به امام هشتم(ع) هستیم و شک نکنید که بیگمان، دستمان را خواهد گرفت و تا نفس داریم، برای پاسداری از کشور ایستادگی خواهیم کرد.
آینده روشن تولید آثار ماندگار با مضمون مقاومت
حسین اسرافیلی، شاعر پیشکسوت، با حضور در صداوسیما و بازدید از محل ساختمان شیشهای که در ۲۶ خردادماه و در جریان جنگ تحمیلی 12روزه، هدف رژیم غاصب صهیونیستی قرار گرفته بود، بیان کرد: در ابتدای انقلاب، مجری معروفی در تلویزیون برنامه اجرا میکرد. یک روز هنگامیکه او روی آنتن بود، منافقین به صداوسیما حمله کردند. خاطرم هست آن مجری، همانند سحر امامی، تلاش کرد آنتن را حفظ کند و از برادران بسیجی درخواست کرد که به کمک صداوسیما بیایند.
وی تصریح کرد: حمله اسرائیل به صداوسیما و واکنش خانم امامیبه این رویداد، مرا به یاد اوایل انقلاب و شور و مقاومتی انداخت که مردم در دل داشتند. این اتفاق نشان داد که همچنان مردم ایران به آرمانهای انقلاب و دفاع از کشور در برابر دشمنان، متعهد هستند.
اسرافیلی ادامه داد: در مدت جنگ تحمیلی 12روزه، واقعاً غیرت و شجاعت را در همه نیروهای صداوسیما دیدیم؛ مردانه در میدان ایستادند و بدون لکنت، حرف حق را فریاد زدند و موجب افتخار و آبروی کشور شدند. روحیه آزادیخواهی، استقلالطلبی و جوانمردی اهالی رسانه ملی قطعاً در جامعه اثرگذار است و توانسته موجی از همدلی و مقاومت را به راه بیندازد که ارزش بسیار بالایی دارد.
این پیشکسوت حوزه شعر و ادب تصریح کرد: بهطور کلی، هر انسانی مسئولیتی بر عهده دارد و در روزهای سخت، مسئولیت و مأموریت همه ما دوچندان میشود. من فکر میکنم در 12 روز جنگ تحمیلی و حتی پسازآن، شاعران عملکرد خوبی داشتند و توانستند بهموقع برای انجام مأموریت فرهنگی خود وارد میدان شوند.
وی با بیان اینکه در میان انواع تولیدات هنری، شعر با سرعت بیشتری قابلیت انتشار دارد، گفت: برخی از تولیدات هنری مانند داستان، تئاتر یا فیلم زمانبر است و حتی اگر ایده اولیهای شکل بگیرد، نیاز به کار بیشتری دارد و هنرمند باید نخست ملزومات خلق اثر را فراهم کند که نسبت به سرودن شعر، هزینه بیشتری نیز میطلبد. خاصیت شعر، هیجانی بودن آن است و شاعر در یک لحظه و تحت تأثیر یک واقعه، بهسرعت ابیاتش را میسراید. بنابراین مشاهده کردیم که در مدت جنگ تحمیلی دوم نیز شاعران عملکرد خوبی داشتند و آثار قابلتوجهی به مخاطبان عرضه شد.
اسرافیلی ادامه داد: مقاومت، مفهومی ارزشمند و گسترده است و اکنون بسیاری از هنرمندان به این گزاره علاقهمند شدهاند. من فکر میکنم بهزودی شاهد تولید آثار هنری متنوعی با مضمون مقاومت، نهتنها در عرصههای فرهنگی و رسانهای بلکه حتی درباره شهدای دانشمند و ارتباط آنان با مفهوم مقاومت خواهیم بود.
رسانه ملی و اهالی فرهنگ، نماد مقاومت جهانی
افشین اعلاء که برای بازدید از ساختمان شیشهای به صداوسیما آمده بود، درخصوص حمله اسرائیل به رسانه ملی در جریان جنگ ۱۲ روزه تحمیلی و هدف قرار دادن رسانه ملی، اظهار کرد: به نظرم صداوسیما یکی از اماکنی بود که گمان نمیرفت اسرائیل به آن حمله کند. انتظار میرفت به نهادهای نظامی و ارگانها حمله شود، اما هدف قرار دادن رسانه ملی، عمق خباثت بود و فکر میکنم دل همه اهالی قلم و رسانه را به درد آورد.
اعلاء تصریح کرد: من بیش از ۲۰ سال از عمرم را در ساختمان شیشهای گذراندهام و وقتی این بنای سوخته را دیدم، آمیزهای از اندوه و شادی، سوگ و حماسه برایم تداعی شد. اسرائیل با این رفتار وحشیانه کاری کرد که ساختمان شیشهای صداوسیما، اگر برای قشر خاصی شناخته شده بود، اکنون در جهان بهعنوان نماد مقاومت اهالی فرهنگ، قلم و رسانه برجسته شود.
این شاعر یادآوری کرد: تمام دنیا امروز همزمان با شناختن ساختمان شیشهای، نسبت به خباثت دشمن صهیونی نیز شناخت پیدا کرده است. این دشمن به زنان و کودکان در غزه رحم نمیکند و به قتلعام آنها در صف غذا میپردازد. بنابراین، از چنین دشمنی، حمله به رسانهها نیز برمیآید. البته در ایران تیرش به سنگ خورد و در این جنگ ۱۲ روزه تحمیلی، حماسه بزرگی به نام اهالی فرهنگ کشور ثبت شد.
وی با بیان اینکه اهالی قلم و فرهنگ در تمامیشاخهها نباید به مشاهده وقایع اکتفا کنند، اظهار کرد: ما در مقطعی از تاریخ قرار گرفتهایم که بسیار خطیر است و حوادث بهصورت زنجیرهای اتفاق میافتند. بهصورت عادی شاید دهها یا صدها سال طول میکشید تا این همه اتفاق رخ دهد، اما اکنون شاهد وقایع متعددی هستیم و در جنگ تحمیلی دوم نیز حماسههایی دیدیم که قابل وصف نیست. بنابراین نباید به مشاهده اکتفا کنیم. نسلی در آینده انتظار میکشد تا تاریخ را از زبان ما بشنود و ببیند چه بر کشور و مردم گذشته، چگونه ایستادگی کردهایم و سرفراز و پیروز باقی ماندهایم؟
اعلاء ادامه داد: هیچکس به اندازه اهالی قلم، فرهنگ و هنر نمیتواند بیانکننده حقیقت باشد و این افراد در برابر آیندگان مسئولیت دارند تا راویانی صادق باشند که واقعیتهای تاریخ را به نسل بعدی منتقل کنند.
دشمنان جز نابودی، به فرزندانشان چه میآموزند؟
جهانگیر الماسی در حاشیه بازدید از ساختمان شیشهای صداوسیما با اشاره به گرفتاری غرب در مشکلات فرهنگی گفت: آنها به جوانانشان جز نابودی، چه میآموزند؟ خرابکاری و ویرانگریِ آنان، در برابر فرهنگ شرقی محکوم به شکست است. در این نقطه از جهان، همیشه سازندگی و آفرینش جریان داشته است و دشمنان نیز به این موضوع آگاه هستند.
الماسی با اشاره به اینکه صهیونیسم، مکتب فکری و بنیادینِ فرهنگمحور نیست، اظهار کرد: آنها تنها به نیازهای پَستِ انسانی پاسخ میدهند و به خودشان آدم میگویند؛ شبیه آدمیزاد هستند، اما انسان نیستند و از انسانیت بویی نبردهاند. همه عزتِ فرهنگ ایرانی، به بیگانگی با چنین خصایصی است که در دشمنان موج میزند.
وی تأکید کرد: ما در ساختمان شیشهای، میان خودمان و عالم هستی، برای مقاومت و ایستادگی در راه رضای خدا و ادامه مسیر انسانهای صالح، دوباره پیمان میبندیم.
ما به صداوسیما احساس تعلق خاطر داریم
رضا بنفشهخواه با حضور در صداوسیما و بازدید از ساختمان شیشهای که ۲۶ خرداد ماه و در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه مورد حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفته بود، در خصوص مواجهه خود با خبر تجاوز اسرائیل به رسانه ملی بیان کرد: ساختمان شیشهای و اصلاً تمام صداوسیما برای من یک عمر خاطره است. ما بارها در این حیاط و در این اتاقها رفتوآمد داشتهایم، بسیاری از کسانی که اینجا کار میکنند از دوستان ما هستند و با خبرنگاران رسانه ملی همواره گفتوگوهایی داشتهایم.
وی افزود: بعد از جنگ نیز به برنامه «ققنوس» در شبکه نسیم آمده بودم و در خصوص حسوحال خودم نسبت جنگ تحمیلی دوم، اهمیت مقاومت و وطندوستی صحبت کردیم.
بنفشهخواه در ادامه تصریح کرد: در جریان حمله دشمن به ایران، هر نقطهای از کشور را که موردحمله قرار میدادند، واقعاً متأسف میشدیم و نگران هموطنان بودیم، چراکه ما همه یک خانواده هستیم و این یک باور حقیقی در بین ایرانیان است. در ۱۲ روز جنگ عزیزانی از بین ما رفتند و بسیاری از خانوادهها داغدار شدند و هر هموطنی که شهید میشد، تمام ایران غصه میخوردند و متأثر میشدند. خصلت ما ایرانیها همین است و نسبت به یکدیگر عمیقاً محبت داریم.
بازیگر سریال «ذهن زیبا» با بیان اینکه سازمان صداوسیما خانه همه هنرمندان است، گفت: ما به صداوسیما احساس تعلق خاطر داریم و خانه دوم ماست. امیدواریم آسیبهایی که به بخشی از این خانه وارد شده، هرچه زودتر ترمیم شود و هرگز چنین اتفاقی تکرار نشود و کسانی که در این سازمان در بخشهای گوناگون تلاش میکنند، سلامت باشند.
وی پیرامون نقش هنرمندان در روزهای سخت و تأکید به مقاومت فرهنگی نیز عنوان کرد: مخاطبان نسبت به بسیاری از هنرمندان از جمله بازیگران احساس صمیمیت میکنند و طبیعتاً در روزهایی که وطن مورد حمله دشمن قرار میگیرد، همه ما به عنوان هموطن نیاز داریم که به یکدیگر دلگرمیبدهیم و کنار هم باشیم. هنرمندان نیز در چنین شرایطی میتوانند به مخاطبان خود روحیه بدهند و موجب همبستگی و همدلی عمیقتر در جامعه شوند.
بنفشه خواه با بیان اینکه اکنون اتحاد مهمترین اولویت کشور و عامل پیروزی است، ادامه داد: زمانی که به صداوسیما حمله شد و خانم سحر امامی را در شبکه خبر دیدم که با شجاعت آنتن را حفظ کرد، به او افتخار کردم و به نظرم این حرکت موجب سربلندی ما شد. برای این گوینده خبر توانمند آرزوی سلامتی دارم و امیدوارم هرگز در آینده خطری کشورمان را تهدید نکند.
صداوسیما خانه دوم ماست
عزتالله رمضانیفر ادامه داد: قطعاً خرابیهای ساختمان شیشهای جبران خواهد شد، اما تا زمانی که مثل روز اول شود، زمان و هزینه زیادی لازم است. غمانگیزتر از همه، عزیزانی هستند که به شهادت رسیدند. همه میدانیم یک کارمند ساده یا سردبیر بخشهای خبری، نیروهای نظامی نیستند و بیگناه در تجاوز اسرائیل جان خود را از دست دادند.
بازیگر سریال «ذهن زیبا» اضافه کرد: دشمنان هم کاملاً آگاهاند که حمله به یک هدف غیرنظامی و رسانهای محکوم است، اما باز هم دست به چنین جنایتهایی میزنند و به هیچکس هم پاسخگو نیستند.
رمضانیفر با تأکید بر لزوم همدردی با خانواده شهدا و قدردانی از جانفشانی فرزندان آنها گفت: ما هنرمندان جز گرامیداشت یاد شهدا کار دیگری از دستمان برنمیآید و حداقل میتوانیم در آثاری هنری ایفای نقش کنیم که یاد شهدا را زنده کند. شاید این نوع آثار بتواند اندکی از درد خانوادههای شهدا را بکاهد و ما نیز دین خود را ادا کنیم.
او خاطرنشان کرد: مردم نسبت به هنرمندان مهربان هستند و آنها را عضوی از خانواده خود میدانند. به همین دلیل انتظار دارند در شادی و غم کنارشان باشند. زمانی که نام وطن به میان میآید و خطر دشمن وجود دارد، همه باید یکصدا باشیم. دیدیم که در جنگ ۱۲ روزه اخیر چهگونه اتحاد و همدلی خود را نشان دادیم.
این بازیگر تلویزیون افزود: هنرمندان روحیه حساستری دارند و در روزهای سخت مسئولیت بیشتری بر دوش خود احساس میکنند. زمانی که خبر حمله اسرائیل پخش شد، بسیاری از هنرمندان درباره اهمیت مقاومت و دفاع از کشور پیامهایی منتشر کردند و از اتحاد و همبستگی سخن گفتند. اکنون نیز باید راه مقاومت و دفاع از میهن را ادامه دهیم. امیدوارم هیچوقت کشورمان گرفتار جنگ نشود و همیشه در صلح و امنیت بماند.
رمضانیفر در پایان با خاطرهای از دوران ساخت ساختمان شیشهای گفت: روزهایی را به یاد دارم که برای ضبط برنامه به این ساختمان میآمدیم و زیرزمینی که بعدا به استودیوی خبر تبدیل شد، محل ضبط برنامههای تلویزیونی بود. گاهی در شبکه دو، محله آرژانتین و گاهی در همین ساختمان کار میکردیم و آن ایام تازه تجهیزات به ساختمان آورده میشد. زمان افتتاح ساختمان، بعضی عکسهای ما را به دیوارها زده بودند و بسیار ذوق میکردیم که چنین مجموعهای راهاندازی شده است. امیدوارم هرچه زودتر ساختمان شیشهای فعالیتش را از سر بگیرد و خبرنگاران به محل کار خود بازگردند.
هنر و فرهنگ ایرانی، فراتر از هر ویرانی و جنگ
محسن علیاکبری درباره تحولات دوران جنگ ۱۲ روزه و پیامدهای پسازآن گفت: موضوع امروز، موضوع مقاومت است؛ مقاومتی که ریشه در دوران دفاع مقدس، مبارزات دو قرن گذشته، نهضت میرزاکوچکخان جنگلی و تمامی نبردهای ملت ایران دارد. تاریخ ما آکنده از ایستادگی بر حقانیت و پرداخت خسارت برای ماندن در مسیر حق است.
وی ادامه داد: ساختمان شیشهای هم مانند خانههای دیگر هموطنان ما در این نبرد نابرابر آسیب دید. تفاوت این ساختمان فقط در حضور پرشمار هنرمندان و خاطرات جمعی است که در جریان رویدادها، برنامههای خبری و جلسات مختلف در این مکان رقم خورده است. در اصل اما، موضوع فرقی نمیکند؛ ما باید مثل همیشه مقاومت کنیم، سرپا بمانیم و این را بارها و بارها ثابت کردهایم. واقعیت این است که بازسازی این بناها برای ما دشوار نیست و این مسئله جای نگرانی ندارد.
علیاکبری با ذکر خاطرات حرفهای خود گفت: طی بیش از ۴۰ سال فعالیت هنری، بارها و بارها در این ساختمان و در جلسات تولید، برآورد، فیلمنامهنویسی و نقد حاضر بودهام. از آغاز بهرهبرداری این ساختمان در سال ۱۳۷۱ تاکنون، آثار متعدد و ارزشمندی چون «اصحاب کهف» و «مریم مقدس» حاصل جلسات خلاقانهای بود که در همین محیط شکل گرفت.
او تأکید کرد: امروز این ساختمان نیز به جمع یادگارهای جنگ پیوست. من فرزند جنگم و ویرانیهای خرمشهر، آبادان و مهران را دیدهام و موشکهای ۹ متری که در دزفول فرود میآمد، برایم خاطره است؛ چون بهعنوان فیلمبردار حضور مستقیم در آن رخدادها داشتم. این اتفاق نیز دنباله همان ماجراست، با این تفاوت که اکنون نسلی جدید از جوانان شاهد آن هستند و این خود عاملی برای افزایش همدلی و وحدت ملی شد.
وی افزود: این جنگ باعث شد جوانانِ ما بیشتر بیندیشند و بدانند برای این انقلاب و کشور، چه خونهایی اهدا شده است. امیدوارم که شرایط اقتصادی و دشواریهای معیشتی برطرف شود و نسل جوان بتواند با افتخار و آرامش در کشور رشد کند.
این تهیهکننده در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به رسالت هنرمندان در زمان بحران، گفت: حضور امروز هنرمندان در این فضا، بیتأثیر نیست. مردم هنرمندان را دوست دارند، در کنار ایشان زندگی کردهاند و با شخصیتهای آنان همذاتپنداری میکنند. این حضور، ارتباطی عمیق با مخاطب عام ایجاد میکند و امیدواریم بیشترین اثرگذاری را به جا بگذارد.
علیاکبری در پاسخ به این پرسش که از این رویداد، چه الهامیبرای تولید آثار هنری گرفته است، بیان کرد: موضوع فقط یک ساختمان نیست. این حادثه در شهرها و مناطق مختلف رخ داده و وظیفه من، بهعنوان هنرمند، طراحی قصههایی در قالب درام و ملودرام است که هم به این ساختمانها و هم به فرهنگ ما میپردازد. فرهنگی که آنقدر غنی و استوار است که حتی با تخریب هزاران ساختمان هم، خللی در آن ایجاد نمیشود.
پاسخ مقتدرانه ایران به دشمن، غرورآفرین است
داوود فتحعلیبیگی افزود: کسی که مرتکب جنایت میشود، دیگر برایش مهم نیست به چه کسی ظلم میکند. اسرائیل با حمله به صداوسیما مرتکب جنایتی شد که قوانین بینالمللی بسیاری را نقض کرد، گرچه این رفتار پیشینه دارد و تازه نیست.
فتحعلیبیگی تصریح کرد: هیچکس نمیتواند در برابر شهادت هموطنان و بمباران سرزمین خود بیتفاوت باشد. به خاطر علاقه و غیرتی که نسبت به میهن داریم، هرگونه تجاوز به خاک کشورمان، برای همه ما دردناک است. با این حال، محبت و همدلی مردم در روزهای دشوار جنگ، موجب خلق صحنههای حماسی و دلگرمیشد.
این پژوهشگر نمایشهای آیینی با اشاره به پاسخ قاطع ایران به صهیونیستها و اهمیت مفهوم مقاومت در همه عرصهها بیان کرد: گرچه بمبها و موشکهای اسرائیلی به ساختمان شیشهای صداوسیما آسیب زد، اما ایران نیز با اقتدار به آنها پاسخ داده است. حجم ویرانیها در سرزمینهای اشغالی بسیار زیاد است، اما قدرت رسانهای آنها اجازه نمیدهد تصویر شفافی از میزان خسارتها منتشر شود.
این بازیگر یادآور شد: همان تصاویر و اخباری که از تخریب مناطق اشغالی منتشر شده، بهخوبی میزان ضربههای واردشده توسط رزمندگان ایرانی را نشان میدهد. هرچند تلاش میشود این خسارتها پنهان شود، اما پس از این جنگ ۱۲ روزه، دنیا به خوبی متوجه قدرت ایران شده است.
فتحعلیبیگی خاطرنشان کرد: ما ملت جنگطلبی نیستیم، اما در مقابل دشمن خونخوار و جنایتکار که قصد سلطه بر دنیا را دارد، با هر ضربهای که وارد میکنیم، یک گام به پیروزی نزدیکتر میشویم و احساس غرور میکنیم. پس از نمایش قدرت نظامی ایران در برابر حملات اسرائیل، حساسیت مردم نسبت به موضوع مقاومت بیشتر شده و درک عمیقتری از این مفهوم شکل گرفته است. به نظرم در میان هنرمندان نیز این درک میتواند در قالب تولیدات متنوع هنری تجلی یابد.
حمله به صداوسیما؛ تبلور ترس دشمن از حقیقت
محمد فیلی بازیگر پیشکسوت تلویزیون، با اشاره به تجربه سالها فعالیت خود در ساختمان شیشهای صداوسیما، اقدام اخیر دشمنان در حمله به این مرکز رسانهای را نشانهای از هراس آنان از بیان واقعیت دانست و تأکید کرد: آنچه امروز بر سر صداوسیما آمد، ویرانگری بر زندگی و خاطرات ما بود، اما باور دارم با اتحاد و تلاش دوباره، این خانه را مانند گذشته سرپا خواهیم کرد.
وی در ادامه نقش جسارت هنرمندان، بهویژه زنان خبررسان در بحران اخیر را ستود و خواستار حمایت جدی دولت از جامعه هنری شد.
فیلی درباره تجربه حضور خود در ساختمان شیشهای گفت: حضورم در اینجا برایم غمانگیز است، چراکه باورم نمیشود ساختمان شیشهای را در این وضعیت ببینم. سالها برای تلویزیون کار کردهام و زندگیام را از همینجا ساختهام. وقتی میبینم این مکان به این شکل درآمده، احساس میکنم دشمن، زندگیام را هدف قرار داده و بخشی از وجودم از بین رفته است. اما باید تلاش کنیم تا دوباره زندگی را بسازیم و اینجا مثل سابق سرپا بماند.
وی با تأکید بر ناجوانمردانه و غیرمنطقی بودن این حمله گفت: اینجا تشکیلات خبررسانی است؛ جایی که اخبار ایران به سراسر دنیا مخابره میشود. مگر اینجا پایگاه نظامیبود؟ مگر صداوسیما منطقه یا مقر نظامی است؟ این اتفاق نشاندهنده ضعف و ترس دشمن از واقعیتهاست.
این هنرمند تصریح کرد: هنرمندان باید از جایی که سالها در آن زندگی و کار کردهاند، یعنی صداوسیما، دفاع کنند. یاد دوستانی که از دست دادهایم را زنده نگه داریم و از عزیزانی که هنوز در کنار ما هستند حمایت کنیم. دولت نیز باید این حمایت را بهصورت عملی نشان دهد. امیدوارم ساختمان شیشهای هرچه زودتر بازسازی شود و به شکوه گذشتهاش برگردد.
وی در توصیف عملکرد صداوسیما در جریان جنگ 12 روزه گفت: همکاران ما در سازمان صداوسیما عملکرد قابل تقدیری داشتند، بهویژه زمانی که زیر بمباران و موشکباران، زنی با شجاعت و شهامت مشغول خبررسانی بود. این، جلوهای از جسارت بانوان رسانهای ماست.
ساختمان شیشهای باید به موزه مقاومت تبدیل شود
بهروز کریمی هنرمند و ملقب به پدر شعبدهبازی ایران پس از بازدید از ساختمان شیشهای صداوسیما، با ابراز شگفتی از حجم ویرانیها پیشنهاد داد این ساختمان بدون هیچ تغییری بهعنوان نماد و موزهای از مقاومت و ایثار اهالی رسانه حفظ شود. او تأکید کرد که آیندگان لازم است واقعیت آسیبها و رشادتهای رخداده در این مکان را با چشم خود ببینند.
وی افزود: دیدن اینجا برایم بسیار عجیب و تکاندهنده بود. با توجه به اخبار، تصور میکردم خرابیها محدود و کوچک باشد، اما واقعیت، حجم عظیمی از ویرانی و فلزهای مچالهشده را پیش رویم قرار داد. نمیتوانم تصور کنم افرادی که همان لحظه، در این ساختمانها بودند و موج انفجار حتی فلز را خم کرده، چه وضعیتی را تجربه کردهاند.
وی افزود: مردم شرایط اینجا را ندیدهاند. حتی اگر خودم بخواهم برای دیگران توضیح بدهم، شاید باورشان نشود چون واقعیت رخدادها در این ساختمان، اساساً قابلباور نیست. پیشازاین، بارها به این ساختمان آمده بودم و اکنون احساساتم نسبت به آن قابل بیان نیست.
کریمی اظهار کرد: باور دارم این ساختمان باید دقیقاً به همین شکل باقی بماند و هیچ دستی به آن نخورد، حتی نباید زمین آن جارو شود؛ باید مثل موزه آن را حفظ کرد تا آیندگان ببینند که در این مکان چه اتفاقی برای اهالی رسانه رخ داد و به چه اتهامی چنین فاجعهای اتفاق افتاد؟ چراکه این افراد اسلحه به دست نداشتند و شغلشان فقط روایت و اطلاعرسانی بود.
این هنرمند پیشکسوت خاطرنشان کرد: ویرانی چنین بنای خبری برایم بسیار عجیب و ناراحتکننده است.
وی با اشاره به نقش هنرمندان، بیان داشت: هنرمندان باید در همین فضا و در همین ویرانه، اجراهایی شاد و نمایشی بدون کمترین تغییر برگزار کنند تا مخاطب واقعیت را بیپیرایه لمس کند.
کریمیبا قدردانی از عملکرد صداوسیما در جریان جنگ ۱۲ روزه، گفت: انتظار داشتم پسازاین ویرانیها، برنامهها متوقف شود، اما دیدم همکاران چگونه با همان قدرت و زیبایی برنامهها را ادامه دادند. حتی یکی از گزارشگران بیرون از ساختمان با شجاعت به اجرای برنامه پرداخت که نشان از ایثار و تلاش ستودنی این عزیزان دارد.
حمله به ساختمان شیشهای، اوج بلاهت اسرائیل بود
مصطفی محدثی خراسانی ادامه داد: حمله به رسانه ملی و ساختمان شیشهای، اوج بلاهت اسرائیلیها بود. اگر ما 100 سال دیگر تلاش میکردیم تا واقعیت سیاه آنها را افشا کنیم، نمیتوانستیم با این سرعت و قدرت، جنایتهای اسرائیلیها را به جهانیان نشان دهیم. آنها تاکنون بیآبرو و بیحیثیت بودند و اکنون وضعیتشان در جهان بسیار بدتر شده است.
این شاعر افزود: رسانه ملی بلندگوی صدای حق است و سوختن ساختمانی در صداوسیما، بیشازپیش موجب اثبات حقانیت آن شد. به نظر من، حمله صهیونیستها نهتنها به کشور آسیبی وارد نکرد، بلکه وحدت ملی، انسجام و همدلی عظیمیبهعنوان دستاورد جنگ تحمیلی ۱۲ روزه نصیب ملت ایران شد.
محدثی خراسانی تأکید کرد: به نظرم یکی از محورهایی که پیوند بین مردم و اهالی رسانه را تقویت کرد، همین حمله به ساختمان شیشهای بود. مردم با مشاهده چنین جنایاتی بهخوبی متوجه اهداف اسرائیل شدند و اکنون بهتر از همیشه میدانند با چه دشمنی روبهرو هستیم.
این هنرمند با بیان اینکه مفهوم مقاومت پس از جنگ ۱۲ روزه، در همه ابعاد معنای عمیقتری یافته است، گفت: عرصههای مختلف هنری، ازجمله ادبیات، موسیقی، تلویزیون و سینما، ابزارهای کارآمدی هستند که میتوانند در خدمت شور و انگیزهای قرار بگیرند که پس از جنگ تحمیلی دوم در مردم ایران بیدار شده و میتوانند مقاومت مردم را با تکیه بر جذابیتهای خود تقویت کنند و عمق و کیفیت این احساس را در مخاطبان افزایش دهند.
حمله به صداوسیما؛ لکه ننگ دیگری بر کارنامه اسرائیل
ناصر ممدوح پس از بازدید از ساختمان شیشهای با بیان اینکه حال خوبی ندارم و تصور نمیکردم اینجا این شکلی شده باشد، گفت: لعنت بر کسانی که دنبال جنگ هستند. این فضا برای من تجسم ویرانی و بدبختی است و چیزی نیست که آدم بتواند در این فضا زندگی کند.
وی افزود: ببینید اسرائیل با اینجا چه کار کرده است. رژیم صهیونی لکه ننگ دیگری بر کارنامه خود ثبت کرد. مسئله تیروتفنگ نیست، مسئله موشک و بمب و درد است و مگر میشود در چنین شرایطی زندگی کرد.
ممدوح ادامه داد: من مخالف جنگم و کسانی که جنگطلباند را طرد میکنم، چون جنگ چیز خوبی نیست.
این دوبلور و گوینده پیشکسوت تأکید کرد: باید کاری کنیم که صلح و دوستی و عشق و علاقه بین آدمها در جریان باشد.
ملت ایران یکپارچه است/ هنرمندان باید روشنگر باشند
احمد نجفی در خصوص احوال خود پس از حضور در ساختمان شیشهای صداوسیما عنوان کرد که تأسفش نه از تخریب ساختمان، بلکه از آسیبهایی است که میتواند وحدت جامعه را خدشهدار کند.
به گفته او، ساختمان را میتوان دوباره ساخت، اما مهم این است که مردم از هم جدا نشوند و کرامت خود را حفظ کنند.
نجفی یادآور شد که انتقاد و دلخوری وجود دارد، اما نباید این حس را در ملت جاری کرد و نباید اجازه داد در نگاه دیگران، این اختلافات پررنگ شود.
وی تأکید کرد که ملت ایران یکپارچه است و زنجیره مشترکی به نام خون، تاریخ، فرهنگ، استقامت و تسلیمناپذیری، همه را به هم پیوند میدهد و باید این ارزشها از دل همین خرابهها به جامعه منتقل شود.
نجفی درباره نقش هنرمندان در این شرایط تأکید کرد که هنرمندان باید روشنگری و تبیین کنند، حتی اگر دشنام و انتقاد بشنوند.
این هنرمند همچنین افزود که ناامیدی و حسرت نباید در جامعه گسترش یابد، چراکه ایران کشوری غنی با تاریخی پرشکوه است و باید این میراث را به نسلهای بعد در مدارس منتقل کرد. ایرانیان باید به پیشینه چندهزار ساله خود افتخار کنند.
این هنرمند با اشاره به اهمیت کار اهالی رسانه ملی در جریان جنگ ۱۲ روزه و بهویژه پس از بمباران سازمان صداوسیما، گفت که اصحاب رسانه توانستند از این بحران فرهنگی جان سالم به در ببرند و بلافاصله به کار خود ادامه دهند.
به گفته او، معمولاً پس از چنین حملاتی، صدای یک رسانه تا مدتها خاموش میشود، اما کارکنان صداوسیما ایستادگی کردند و باید به آنها درود فرستاد.
نجفی آرزو کرد رسانه ملی با نگاهی تازه، هرچه بیشتر در خدمت مردم و کشور باشد و در پایان خطاب به رژیم صهیونیستی گفت: با تکرار سخن بزرگان ایران، ملت نه تسلیم میشود و نه کوتاه میآید و پاسخ شما را خواهد داد. این کشور با شرافت و تاریخ بزرگش، هرگز تسلیم نشد و همانطور که در روزهای سخت جنگ هشتساله ایستادگی کرد، امروز هم همه چیز را دوباره میسازد و مقابل دشمنان کوتاه نمیآید.