خبرگزاری کار ایران

سیدعباسی صالحی مطرح کرد؛

تاریخ ما ترکیبی از حماسه‌ها و پهلوانی‌هاست/ عدم شناخت تاریخ کشور، دشمن را به اشتباه انداخت

تاریخ ما ترکیبی از حماسه‌ها و پهلوانی‌هاست/ عدم شناخت تاریخ کشور، دشمن را به اشتباه انداخت

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی حضور در آیین ملی «تا ابد» ویژه شهدای فرهنگ و رسانه در جنگ دوازده روزه گفت: در جنگ تحمیلی حماسه پهلوانی و سلوک باهم ممزوج بودند. این ترکیب قدرتی خارق العاده ایجاد می‌کند که ترس دشمنان را در پی خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدعباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) با حضور در ویژه‌برنامه ملی «تا ابد، ایران» که به پاسداشت شهدای فرهنگ، هنر و رسانه جنگ با رژیم صهیونیستی اختصاص داشت، حضور یافت و به بیان سخنانی پرداخت. 

سیدعباس صالحی در ابتدا به تاریخ غنی کشورمان اشاره کرد و آن را مهم برشمرد. 

وی گفت: دشمنان ایران، تاریخ را کم می‌شناسند و همین‌عدم شناخت آن‌ها را به اشتباه انداخت. 

او افزود: تاریخ ایران ابعاد مختلف دارد. کشور ما از هزارن سال تمدن برخوردار است و این ویژگی عمق پیوست‌هایی را ایجاد کرده است. 

وزیر  ارشاد با تاکید بر اینکه تاریخ کشورمان مستمر است نه منقطع، ادامه داد: دشمن نمی‌تواند مثلا با یک تبر این درخت کهن و ریشه‌دار را فرو بریزد. 

سیدعباس صالحی در ادامه اذعان داشت: تاریخ ایران چه به لحاظ اسطوره‌ای و چه مکتوب، ترکیبی از پهلوانی و عرفان است. در واقع باید اینگونه گفت که تاریخ ما تاریخ حماسه است. 

او گفت: شیخ اشراق ما عقل سرخ را دارد و در آن از پهلوانان و اسطوره‌هایی چون کیخسرو و زال و رستم و اسفندیار، می‌گوید که پهلوانی را با عرفان ترکیب کرده‌اند. یا اینکه مثلا ترکیب زال، رستم و سیمرغ عرفانی و پهلوانی است. 

صالحی در ادامه صحبت‌هایش جنگ تحمیلی ایران و عراق را مثال زد و گفت: در جنگ تحمیلی نیز حماسه پهلوانی و سلوک باهم ممزوج بودند. این ترکیب قدرتی خارق العاده ایجاد می‌کند که ترس دشمنان را در پی خواهد داشت. 

وی با تاکید بر اینکه تاریخ ایران همیشه مملو از حماسه‌های ترکیبی است، بیان کرد: این ملت را نمی‌توان زمین زد. نکته دیگر که دشمن از آن غافل بود، جامعه معاصر ایران است. بسیار می‌بینیم که می‌گویند، مردم ناراضی و بالاتر از آن، نگران! و بالاتر از آن ناامید! هستند! این موارد دشمن را به توهم انداخت. 

سیدعباس صالحی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به موج چهارم پیمایش وزارت ارشاد اشاره کرد که به یک نظرسنجی عمومی منجر شده است. 

او گفت: موج چهارم پیمایش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پس از شلوغی‌های که سال ۱۴۰۲ رخ داد شرایط اقتصادی و نامیدی‌ها و اضطراب‌هایی در جامعه رقم زد خورد. در چنین شرایطی، وقتی از جامعه سوال می‌شود که چقدر به ایرانی بودن خود افتخار می‌کنید آن‌ها به خوبی پاسخ می‌دهند. سال ۱۴۰۲، پس از همه اتفاقات ۸۳ درصد از ایرانی‌ها گفتند به ایرانی بودن خود افتخار می‌کنند! آنهم در دو زیاد و خیلی زیاد. با نگاهی به آمار نتیجه این بود که دو سوم از مردم به گزینه خیلی زیاد رای داده بودند، نه زیاد. همه اینها یعنی دشمن جامعه ما را نشناخت. آن‌ها فکر کردند نقدها و نگرانی‌ها معنایش مصالحه با آن‌هاست؛ که اینطور نبود. 

سیدعباس صالحی در ادامه، گفت: جنگ دوازده روزه فرصتی برای شناخت نسبت به خودمان و باهم بودنمان بود که باید آن را قدر بدانیم. 

او در پایان ضمن قدردانی از وجود و حضور خانواده شهدای فرهنگ و رسانه شعر «ایران من» سروده حسین منزوی را خواند.

گفتنی است،  ویژه‌برنامه ملی «تا ابد، ایران»؛ پاسداشت شهدای فرهنگ، هنر و رسانه جنگ با رژیم صهیونیستی به میزبانی وزارت فرهنگ و با حضور جمعی از مسئولان، هنرمندان، نویسندگان، تشکلهای قرانی، اعضای کانونهای فرهنگی وهنری مساجد و اهالی فرهنگ  امروز سه‌شنبه سی و یکم تیرماه در تالار وحدت، برگزار شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز