خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

بلاتکلیفی اعتبارات چغازنبیل و هفت تپه/ کاوش باستان‌شناسی نداریم/ حفاظت مستمر در اولویت است

asdasd
کد خبر : ۱۲۸۴۸۸۳

مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه عنوان کرد: درحالی که اکنون باید برای بارندگی و آماده‌سازی سایت، مهیا شویم اما هنوز نمی‌دانیم اعتبارات چگونه خواهد بود! پیمانی یا امانی خواهد بود یا اصلا مبلغ اعتبارات چقدر خواهد بود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، عاطفه رشنویی (مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه) با اشاره به آنکه این روزها کاوش و مرمت در سکوت به سر می‌برد، گفت: درحالی که اکنون باید برای بارندگی و آماده‌سازی سایت، مهیا شویم اما هنوز نمی‌دانیم اعتبارات چگونه خواهد بود! پیمانی یا امانی خواهد بود یا اصلا مبلغ اعتبارات چقدر خواهد بود. اکنون باید کارهای مرمت و آماده‌سازی سایت میراث جهانی را برای آغاز فصل بارندگی انجام دهیم اما هنوز نمی‌دانیم تکلیف بودجه چگونه است. 

او ادامه داد: اکنون فصل بد کاری در خوزستان تمام شده و فصل خوب کاری آن هم قبل از باران‌های سیل آسا شروع شده و زمان مناسبی برای آماده‌سازی سایت چغازنبیل است. درواقع قبل از آغاز آبان و آذرماه و شروع بارندگی فرصت خوبی برای کار و احیا داریم اما با توجه به آنکه هنوز وضعیت بودجه مشخص نیست بلاتکلیف مانده‌ایم. 

رشنویی در پاسخ به این سئوال که چرا تاکنون که نیمه مهرماه را پشت سر گذاشته‌ایم هنوز تکلیف بودجه پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه مشخص نشده و اینکه آیا چنین امری سابقه داشته بوده، گفت: هنوز نمی‌دانیم سیاست‌های وزارتخانه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درخصوص بودجه پایگاه‌های میراث جهانی و ملی چیست و هنوز برنامه خاصی در این خصوص به ما اعلام نشده است. معمولا موافق‌نامه‌های بودجه در شهریور ماه بین وزارتخانه میراث و سازمان برنامه و بودجه مبادله می‌شوند و اولین تخصیص‌های عمرانی هر سال در مهرماه اعلام می‌شوند. اما با توجه به آنکه تاکنون این مهم اعلام نشده ما هنوز نمی‌دانیم که آیا موافقنامه‌های بودجه بین این دو نهاد مبادله شده یا خیر و اینکه تکلیف چیست. حتا نمی‌دانیم اعتباری که برای چغازنبیل یا هفت تپه در نظر گرفته شده چقدر است. 

بلاتکلیفی اعتبارات چغازنبیل و هفت تپه/ کاوش باستان‌شناسی نداریم/ حفاظت مستمر در اولویت است

او خاطرنشان کرد: از آنجایی که شهریورماه مبادلات انجام می‌شود معمولا در مهرماه اعتبارات مشخص می‌شود و تا اوایل آبان ابلاغ می‌شود. هرچند گاهی این اتفاق می‌افتد که این امر به تعویق افتاده باشد اما درحال حاضر ما هنوز نمی‌دانیم اعتبارات چغازنبیل و هفت تپه چقدر است و در چه قالبی اعم از اعتباری یا امانی یا… ارائه خواهد شد. همین امر سبب تعویق آماده‌سازی سایت می‌شود. این درحالی است که هرچه با برنامه ریزی بهتری پیش رویم قطعا خروجی کار بهتر خواهد بود اما اکنون هنوز تکلیفمان را نمی‌دانیم و از بودجه خبر نداریم. 

به گفته مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه، مجموعه چغازنبیل عموما سالانه ۵ تا ۷ میلیارد تومان برای حفاظت مستمر نیاز دارد که جدای از انجام کارهای مطالعاتی و حتا زیرساخت‌های گردشگری است. حال آنکه اعتبارات هفت تپه جدا است. تاکنون اعتباراتی که در سال‌های قبل تخصیص یافته هیچگاه وزنه اعتبار با حجم کار و زیرساخت‌ها و مساحت کار مساوی نبوده. این درحالی است که طی سال جاری نیز تاکنون اعتباراتی که به حساب اداره کل میراث استان واریز شده کفاف پرداخت حقوق پرنسل را کرده است. البته اکنون اسامی پرسنل که باید شرکتی شوند مشخص است، نقل و انتقال‌ها صورت گرفته و پیش قراردادها نوشته شده دیگر تکلیف آن بخش مشخص است. 

او وضعیت چغازنبیل و هفت تپه را خوب ارزیابی کرد و گفت: ناودان‌ها مرتبط شده‌اند و برخی نقاط که به لکه گیری نیاز داشت انجام شده. البته وضعیت چغازنبیل از هفت تپه خیلی بهتر است چراکه سال‌ها روی آن کار شده درحالی که هفت تپه طی این سال‌ها بودجه جداگانه مستقل نداشته و پرداختن به امور آن کمتر بوده از این رو به نوعی نسبت به چغازنبیل کمی وضعیت مضطرب‌تری دارد و نیازمند رسیدگی بیشتر است. 

به گفته رشنویی، درحالی که مجموعه‌های چغازنبیل و هفت تپه ظرفیت بالایی برای کاوش باستان‌شناسی دارند و پرسش‌های زیادی درخصوص این سایت‌های باستانی وجود دارد اما از آنجایی که اولویت کار بر حفاظت مستمر است، از این رو درحال حاضر کاوش باستان‌شناسی و حتا بررسی‌های مغناطیسی بدون کاوش جایی در برنامه‌های این مجموعه ندارد. 

مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه درخصوص وضعیت گردشگری این مجموعه‌ها نیز گفت: هرچند وضعیت گردشگری بد نیست و حتا هفته گذشته نیز چند گروه گردشگر خارجی از چغازنبیل دیدن کردند اما هنوز به پیک سفر که قبل از کرونا داشتیم دست نیافته‌ایم. اکنون نیز در آستانه آغاز فصل پر مسافر هستیم و امیدواریم میزبان تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی باشیم. البته با توجه به بازگشایی مدارس درحال حاضر بازدید گردشگران داخلی به روزهای تعطیل و آخر هفته‌ها موکول شده و بیشتر هم گردشگران محلی از چغازنبیل بازدید دارند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز