خبرگزاری کار ایران

مدیرگروه قلب دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبرداد:

مصرف نمک 7 برابر حد مجاز در شیراز

asdasd
کد خبر : ۸۱۷۱۹۲

مدیرگروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه بر اساس مطالعات، مصرف نمک در شهر شیراز هفت برابر حد مجاز است، گفت: همین موضوع باعث شده افراد ندانسته به بیماری پرفشاری خون و به دنبال آن به بیماری های قلبی و عروقی مبتلا شوند.

به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، محمد جواد کجوری با بیان اینکه در استان فارس 30 درصد علل مرگ ومیر افراد، بیماری های قلبی وعروقی گزارش شده است گفت:که براساس مطالعات انجام شده، مصرف نمک در شیراز هفت برابر بیشتر از حد مجاز است که عمده آن در نان و غذاهای  فرآوری شده استفاده می شود.

وی با بیان اینکه شروع بیماری عروق کرونر از سن 10 سالگی است، افزود: در گذشته سن شروع  بیماری قلبی و عروقی در بین افراد 40 تا 50  سالگی بوده است اما امروزه سن ابتلا به این بیماری کاهش یافته و به سن 35 سالگی رسیده است.

این پزشک متخصص قلب ژنتیک را عامل نخست و تعیین کننده در مبتلا شدن به بیماری قلبی و عروقی در بین افراد اعلام کرد و اظهار داشت: مصرف بی‌رویه فست فود، غذاهای چرب و کم تحرکی، عامل مهمی در شیوع این بیماری و  در حال حاضر، شایع‌ترین علت مرگ و میر،سکته قلبی است.

دکترکجوری بر لزوم آموزش موارد پیشگیرانه به خانواده‌ها و به ویژه کودکان تاکید کرد و افزود: آموزش و پیشگیری باید از سنین کودکی و نوجوانی آغاز شود، نباید با فرصت‌سوزی به شرایطی برسیم که بیماری قلبی ضربه مهلک خود را وارد کرده باشد و آنگاه به فکر پیشگیری باشیم.

فوق تخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز،  فرهنگ غلط و استفاده از تنقلات صنعتی، غذای شور و استفاده  نکردن از غذاهای سالم در بین کودکان و نوجوانان را عامل مهم این بیماری دانست و گفت: خانواده‌ها چندان توجهی به این موضوع ندارند و همین امر سبب می‌شود نوجوانان و سایر افراد خانواده زودتر از حد معمول به بیماری‌های عروقی مبتلا شوند.

او با  تاکید بر اینکه  خطر ابتلا بیماری قلبی و عروقی، از زمان شکل‌گیری یک جنین در رحم مادر ایجاد می‌شود، افزود:برای پیشگیری از ابتلا وکنترل این بیماری، مصرف سبزیجات، میوه و همچنین ورزش کردن و استفاده از سایر غذاهای سالم توصیه می‌شود تا از بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه اغلب روغن‌هایی که برای تهیه چیپس به کار می‌رود، بارها داغ شده و می‌جوشد و در آن ترکیبات سمی ایجاد می‌شود گفت: این امر می‌تواند تاثیر بسیار بدی بر سلامت جسمی و رشد کودکان داشته باشد و استفاده از این نوع روغن‌ها در واقع به هلاکت انداختن کودکان و تزریق سم به بدن آنان است.

مدیر گروه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، چاقی را به عنوان یک سندرم متابولیک و عوامل خطرساز برای بروز بیماری‌های قلبی عروقی اعلام کرد و افزود: این موضوع مقدمه‌ای برای گرفتار شدن به بیماری‌های قلبی است و باید از همان ابتدا آن را جدی گرفت و با آن مقابله کرد.

کجوری بیان کرد: در جامعه شاهد چاقی شکمی در بین مردان و چاقی پایین تنه در بین زنان هستیم و افراد هیچ‌گاه این تغییرات را جدی نمی‌گیرند، همین موضوع سبب می‌شود آمار مبتلایان به بیماری‌های قلبی و عروقی و همچنین بیماری‌های کلیوی افزایش یابد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز