آمادگی خواهرخواندگی روستایی بین روستای «هویه» اصفهان و «کارپینیانو سالنتینو» ایتالیا

حامد قربانی، فعال گردشگری از آغاز همکاری فرهنگی و گردشگری با ایتالیا خبر داد و ایده خواهرخواندگی بین روستاهای ایران و ایتالیا را معرفی کرد. هدف این طرح تقویت ارتباطات فرهنگی و توسعه گردشگری پایدار است.
حامد قربانی، فعال حوزه گردشگری در گفتگو با خبرنگار ایلنا از همکاری و فعالیت خود با کشور ایتالیا در حوزه فرهنگی و گردشگری خبر داد و گفت: به عنوان راهنمای گردشگری در این کشور تحت نظر وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حال فعالیت هستم.
وی افزود: سالهاست که به دنبال ایجاد ارتباطات فرهنگی بین دو کشور ایتالیا و ایران هستم. بنابراین ایدهای که در این راستا شکل گرفت، تحت عنوان ایده خواهرخواندگی بین روستاهای این دو کشور است.
این فعال گردشگری در ادامه گفت: بحث مهم این است که بیشتر خواهر خواندگیها میان شهری بوده و ما برای اولین بار در حوزه بین روستایی این خواهر خواندگی را پیاده و اجرا میکنیم.
قربانی در خصوص هدف ایده خواهرخواندگی تشریح کرد: هدف از اجرای این ایده، تقویت ارتباطات فرهنگی، انتقال تجربیات بین دو روستا، توسعه گردشکری پایدار، معرفی دو کشور به یکدیگر و تقویت صادرات و واردات آنها است.
وی افزود: روستایی که برای خواهرخواندگی در نظر داریم یکی از روستاهای جنوب اصفهان به نام "هویه" است که از سال 1395 شروع به معرفی این روستا برای گردشگران خارجی کردهایم و ظرف مدت 5 سال حدود 1200 نفر گردشگر ایتالیایی از روستا دیدن کردهاند.
این فعال گردشگری به ویژگیهای روستای هویه اشاره کرد و تصریح کرد: این روستا یکی از روستاهای شاخص در حوزه کبوترخانهها است؛ کبوترخانهها ساختارهایی هستند که عمدتا از خشت و گل به صورت برج ساخته شدهاند. اینها در واقع یک نوعی از تولیدکننده کودهای اورگانیک هستند که در گذشته به تقویت خاک و زمینهای کشاورزی اطراف کمک میکردند.
قربانی ادامه داد: در جنوب ایتالیا هم چنین ساختارهایی داریم اما تفاوت آن در جنس سازه است. در شهر "کارپینیانو سالنتینو" با این سازهها مواجه هستیم که جنس آنها سنگی است. شباهت بین کارکرد این نوع کبوتر خانهها چه در ایران چه در ایتالیا، انگیزهای برای فعالیت در این حوزه ایجاد کرد تا یک خواهرخواندگی در این حوزه تعریف کنیم.
وی به برنامههای مشترک بین دو کشور اشاره کرد و یادآور شد: برنامههایی که بعد از تایید و تصویب این خواهرخواندگی از سوی مسئولان مربوطه داریم، برگزاری جشنوارههای محلی، تبادل هنرمندان و دانشجویان، فروش محصولات بومی بین دو روستا است. در ادامه طبیعتا وقتی روستا زیر مجموعه خواهرخواندگی قرار بگیرد کل شهرستان نیز میتوانند از آن بهره برداری کنند.
این فعال گردشگری به بیان ثاتیرات بلندمدت خواهرخواندگی پرداخت و عنوان کرد: اجرای این ایده در بلندمدت به تقویت گردشگری روستایی، افزایش توجه به حفاظت از میراث فرهنگی، ایجاد فرصتهای اقتصادی برای روستا و همچنین توسعه پایدار در زمینههای عمرانی و کشاورزی منجر خواهد شد.
قربانی در خاتمه گفت: امیدواریم این مدل خواهرخواندگی که برای اولین بار در کشور ایجاد شده است منجر به فراهم شدن بستری برای صلح و دوستی و توسعه پایدار بین دو روستا شود و همچنین مسئولان مربوطه هم با ما همکاری لازم را داشته باشند و این خواهر خواندگی ثبت شده و به عنوان اولین خواهرخواندگی روستایی در کشور مورد توجه قرار بگیرد.