خبرگزاری کار ایران

تحلیلگر آمریکایی در گفت‌وگو با ایلنا:

نتیجه انتخابات میان‌دوره‌ای ضربه‌ای مهلک برای ترامپ بود/ پیروزی چشمگیر زنان و اقلیت‌ها، نشانه مخالفت با سیاست‌های نژادپرستانه دولت است

asdasd
کد خبر : ۶۸۹۷۸۲

استاد علوم سیاسی در دانشگاه بریتیش کلمبیا گفت که نفسِ حضور شمار زیادی از دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان به این معنا است که آن‌ها می‌توانند قوانین جدید رئیس‌جمهوری آمریکا، در حوزه سیاست داخلی را رد کنند و همچنین می‌توانند مسیر تحقیق درباره رویدادهای انتخابات سال ۲۰۱۶ را تسهیل کنند. از این منظر این انتخابات ضربه بزرگی برای ترامپ به شمار می‌آید.

«پل کوئیرک» استاد علوم سیاسی در دانشگاه بریتیش کلمبیا است. او، علاوه بر تدریس در بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا، آثار بی‌شماری را نیز در زمینه سیاست آمریکا، کنگره، ریاست‌جمهوری و سیاست‌گذاری در ایالات متحده به رشته تحریر درآورده است. 

پروفسور پل کوئیرک با اشاره به پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای و به دست گرفتن کنترل مجلس نمایندگان پس از هشت سال، در رابطه با نتیجه این انتخابات در آینده هر دو حزب حاکم بر آمریکا به ایلنا گفت: ابتدا این را باید لحاظ کرد که جمهوری‌خواهان همچنان کنترل سنا را در دست دارند. اما یکی از نتایج مثبت این انتخابات این بود که جمهوری‌خواهان دیگر انحصار قدرت را در کنگره به دست ندارند و این امر بسیار مهمی است. نفسِ حضور شمار زیادی از دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان به این معنا است که آن‌ها می‌توانند قوانین جدید «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری آمریکا، در حوزه سیاست داخلی را رد کنند و همچنین می‌توانند مسیر تحقیق درباره رویدادهای انتخابات سال ۲۰۱۶ را تسهیل کنند. از این منظر این انتخابات ضربه بزرگی برای ترامپ به شمار می‌آید. 

این استاد علوم سیاسی در ادامه با اشاره به این‌که «سارا سندرز»، سخنگوی کاخ سفید، پس از اعلام نتایج انتخابات گفت که رئیس‌جمهوری آمریکا، به‌رغم پیروزی دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان، همچنان راه پیشین خود را ادامه خواهد داد، درباره گام بعدی نمایندگان دموکرات گفت: مهم‌ترین کاری که نمایندگان دموکرات می‌توانند در مجلس نمایندگان انجام دهند، تحقیق درباره چندین موضوع است: نخست، احتمال تبانی کارزار انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۱۶ با روسیه؛ دوم، بستن راه ترامپ برای به بن‌بست بردن تحقیقات درباره تبانی احتمالی روسیه؛‌ سوم، بررسی چندین فقره فساد مالی در دولت ترامپ؛ چهارم، بررسی عدم مدیریت و اهمال‌کاری دولت در زمینه طوفان پورتو ریکو و در نهایت جدا کردن کودکان مهاجر از والدین‌شان. این‌ها موضوعاتی است که دموکرات‌ها به‌خوبی می‌توانند روی آن مانور دهند. البته مسائل دیگری هم هستند که باید به آن‌ها توجه کرد. 

این نویسنده و محقق آمریکایی، در رابطه با نقش و برنامه حزب دموکرات در زمینه مسائلی چون کاروان پناهجویان که از آمریکای لاتین به سوی ایالات متحده در حرکت است و همچنین تحریم‌های این کشور علیه ایران گفت: بسیاری از نیروهای دموکرات با رفتار ظالمانه و نابهنجار دولت ترامپ با پناهجویان و مهاجران مخالف هستند. این قضیه به‌خوبی خود را در زمینه جدا کردن کودکان پناهجو از والدین‌شان نشان داد. این اقدام عجیب ترامپ واکنش‌های بسیاری تندی را در میان دموکرات‌ها و حتی شمار زیادی از جمهوری‌خواهان به دنبال داشت. بنابراین نیروهای دموکرات مجلس نمایندگان چندان به این اقدام‌ها روی خوشی نشان نداده و نخواهند داد. 

وی ادامه داد: از سوی دیگر، توافق هسته‌ای دولت «باراک اوباما»، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا، نیز از دیگر مسائلی است که مقام‌های دموکرات از آن حمایت می‌کنند. اصولا بسیاری از نمایندگان دموکرات این توافق را گام مثبتی می‌دانند و آن را گامی مهم برای صلح جهانی تلقی می‌کنند. بنابراین در زمینه بر هم زدن یک‌جانبه توافق هسته‌ای هم دموکرات‌ها با ترامپ بسیار مخالفت دارند. اما مشکل اینجاست که اصولا نمایندگان مجلس چندان تاثیری در این زمینه نمی‌توانند ایفا کنند، چراکه نقش چندانی در تصویب آن‌ها نداشتند و اصولا مجلس نمایندگان کار چندانی به سیاست خارجی آمریکا ندارد. اما خب می‌شود در این زمینه‌ها تحقیقاتی را به راه انداخت تا کار برای ترامپ سخت‌تر شود.

البته نمی‌توان امید چندانی به این مسئله داشت! اما خب برای مثال یکی از مسائل مهم در آمریکا، حمل‌و‌نقل و زیرساخت‌های فرسوده این کشور است. بنابراین بودجه بسیاری برای بازسازی این موضوع موردنیاز است. خب،‌ اینجاست که کار کمی مشکل می‌شود. ترامپ سخت به دنبال ساختن دیوار حائل میان آمریکا و مکزیک است! این در حالی است که این کار هزینه کمی ندارد و اینجاست که مجلس نمایندگان می‌تواند برای تصویب بودجه ساخت این دیوار با ترامپ در بیفتد! مجلس می‌تواند استدلال کند که وقتی بسیاری از زیرساخت‌های داخل آمریکا دچار مشکل‌های عمده است، نباید برای ساخت ایده مسخره دیوار حائل هزینه اضافه‌ای به مالیات‌دهندگان وارد کرد! بنابراین در این جبهه، دموکرات‌ها کارهای بسیاری می‌توانند انجام دهند.  باید دید نتیجه چه خواهد شد. زد و بندهای زیادی انجام خواهد گرفت و باید دید که ماحصل به کدام سمت خواهد بود. البته باید اعتراف کنم که بعید می‌دانم در نهایت چندان تغییری را در زمینه سیاست آمریکا در قبال ایران شاهد باشیم. 

پل کوئیرک با اشاره به پیروزی ارزشمند زنان و اقلیت‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا گفت: شمار زنانی که در انتخابات امسال شرکت کردند به طرز بی‌سابقه‌ای زیاد شده بود. در این انتخابات، دو زن مسلمان، «رشیده طالب» از ایالت میشیگان و «الهان عمر» از ایالت مینه‌سوتا، وارد مجلس نمایندگان شدند. «آلکساندریا اوکاسیو کورتز» نیز جوان‌ترین نماینده‌ای است که به کنگره راه خواهد یافت. «دبرا هالند» از نیومکزیکو و «شاریس دیویدز» از کانزاس هم اولین زنان سرخ‌پوستی بودند که در انتخابات میان‌دوره‌ای به پیروزی رسیدند. یک زن پناهنده افغان و یک زن ایرانی‌تبار هم در انتخابات ایالتی پیروز شده‌اند. تمام  این‌ها نشان از شور و همکاری روزافزون گروه‌هایی دارد که ترامپ را فردی نژاد‌پرست و متعصب می‌دانند.

گفت‌وگو از:‌ کامران برادران

 

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز