خبرگزاری کار ایران

تولید 16میلیون تن میوه در ایران

در برنامه گفتگوی ویژه خبری شب گذشته اعلام شد میوه به حد کافی در کشور تولید می‌شود و نیاز به واردات نیست و علت گرانی میوه عدم‌مدیریت در توزیع و شکاف بین عرضه و تقاضا است.

به گزارش ایلنا ، در برنامه گفتگوی ویژه خبری شب گذشته با حضور بیابانی قائم مقام خانه کشاورز و ابوالقاسم حسن‌پور مدیر کل میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری به بررسی شیب تند قیمت میوه پرداخت.

"ابوالقاسم حسن‌پور" مدیر کل میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری و "بیابانی" قائم مقام خانه کشاورز شب گذشته 27 خرداد در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی شیب تند افزایش قیمت میوه پرداختند. 

حسن‌پور در ابتدا در پاسخ به سؤال اول مجری برنامه مبنی بر اینکه علت چرایی افزایش قیمت میوه چیست، گفت: در کشور ما ایران نزدیک به 16میلیون تن میوه تولید می‌شود که در مقایسه با جهان دو و نیم برابر مردم دنیا هرکدام از مردمان ایران میوه در اختیار دارند. 

**میوه به‌حد کافی در کشور موجود است و نیازی به واردات نیست

مدیر کل میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری با بیان اینکه تولید سرانه میوه 200 کیلوگرم در سال است، خاطرنشان کرد: میوه در حد کافی در اختیار داریم بنابراین نیازی به واردات در این حوزه نداریم. 

وی ادامه داد: قیمت هندوانه در سر مزرعه 500 تا 700 تومان است، این در حالی است زمانی که این میوه وارد بازار می‌شود 1500 تا 2000 تومان به فروش می‌رسد.

حسن‌پور با اشاره به اینکه علت افزایش قیمت میوه در حمل و نقل و وجود واسطه است، افزود: خوشبختانه تولید در کشور به‌اندازه کافی است.

مدیر کل میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری با یادآوری اینکه کشاورز قیمت میوه را نسبتاً پایین عرضه می‌کند خاطرنشان کرد: یکی از علتهای گرانی میوه مربوط به واسطه‌های متعدد است.

وی با ابراز اینکه متأسفانه قیمت‌ها با مغازه متفاوت است، افزود: باید محصول با قیمت پایین‌تر به دست مردم برسد. 

بیابانی در ادامه برنامه در پاسخ به چرایی شیب تند قیمت میوه گفت: علت گرانی میوه عدم مدیریت در توزیع است.

وی با اعلام اینکه در سازمان میادین قیمت میوه با بیرون 30 درصد اختلاف دارد، خاطرنشان کرد: مسئول نظارت بر قیمت میوه شهرداری تهران است و در کل کشور نظارت در این زمینه به‌عهده سازمان حمایت از مصرف کننده است.

علت گرانی میوه عدم‌مدیریت در توزیع است

قائم مقام خانه کشاورزی با بیان اینکه در این حوزه سازمان تعزیزات حکومتی نیز نقش دارد، گفت: وزارت جهاد کشاورزی را نباید زیر سؤال برد زیرا توانش را بر تولید گذاشته است.

امید شهرآبادی رئیس گشتهای مشترک اداره کل تعزیرات حکومتی استان تهران طی گفتگوی زنده تلفنی پیرامون گرانی قیمت میوه گفت: اداره کل تعزیرات حکومتی مرجع ناظر نیست زیرا ما در محل حضور داریم.

اداره‌کل تعزیرات حکومتی نقشی در قیمت‌گذاری ندارد 

بیابانی متذکر شد تعزیرات مرجع ناظر نیست و اضافه کرد: سازمان تعزیرات حکومتی مرجع رسیدگی کننده است بنابراین این اداره کل نقشی در قیمت گذاری ندارد.  

وی افزود: ما بدنه‌ای از مردم و مبتلابه به گرانی هستیم.

در ادامه بیابانی اظهار داشت: علت اینکه ما نتوانستیم قواعد درستی برای این کار بگذاریم عدم‌مدیریت صحیح است.

وی در ادامه در خصوص مافیایی که بازار میوه را در دست دارند نیز اظهار داشت: زنجیره تحویل میوه به‌علت تمرکز در میدان مادر دست یک گروه خاصی است که اینها میوه فروشی‌های زیادی در اطراف و داخل شهر دارند که با ضمانت‌هایی که از آنها اخذ کرده‌اند آنها می‌بایست میوه‌های خود را تنها از آنها خریداری کنند لذا این واقعیت وجود دارد و ما نباید انتظار داشته باشیم فقط یک سازمان متولی به مقابله با چنین امری بپردازد. 

حسن‌پور نیز با بیان "ما اصلاً بحث واردات میوه را نداریم" گفت: تنها میوه‌هایی اجازه ورود دارند که مجوز داشته باشند که از جمله آن می‌توان به موز اشاره کرد، کنار این میوه ما به هیچ عنوان اجازه واردات پرتقال را به کشور نمی‌دهیم. 

وی ادامه داد: نزدیک به 4 تا 4 و نیم میلیون تن مرکبات در کشور تولید می‌کنیم که این در حدود 4 برابر آن چیزی است که در دنیا تولید می‌شود.  

وی ادامه داد: یکی از دلایل اینکه ما اجازه واردات پرتقال به کشور را نمی‌دهیم ورود آفتهایی است که با این میوه وارد کشور می‌شود که به سایر محصولات کشاورزی ما نیز آسیب می‌رساند. 

در ادامه این گفتگو حسن‌پور نیز با اعلام "ما هیچ‌گونه مجوزی برای واردات پرتقال به کشور نداریم" گفت: اگر به کشور پرتقال وارد کنیم آفت به کشور وارد می‌شود که این آفت باقی می‌ماند و در نهایت منجر به ضرر به دیگر محصولات کشاورزی خواهد شد.

شکاف بین عرضه و تقاضا از دلایل افزایش قیمت میوه است

در ادامه برنامه امشب عباس نخعی مدیر کل ستاد مبارزه با قاچاق کالاهای هدف نیز اظهار داشت: عدم تأمین میوه شب عید و شکاف بین عرضه و تقاضا موجب افزایش قیمت شده است. 

وی ادامه داد: همین امروز در استان البرز از دو سردخانه مقادیر زیادی پرتقال مصری، انگور، گلابی، لیموترش و سایر اقلام کشف شد.

هرگونه واردات محصولات و فرآورده‌های کشاورزی باید با مجوز وزارت جهاد کشاورزی صورت بگیرد

در ادامه این برنامه حسن‌پور نیز با یادآوری قانون برنامه پنجم توسعه گفت: در این قانون هرگونه واردات محصولات کشاورزی و فرآورده‌های آن باید با مجوز وزارت جهاد کشاورزی صورت گیرد تا نظارت بر سلامت میوه‌ها نیز از آن طریق انجام شود. 

در انتهای برنامه نیز بیابانی با اشاره به عدم‌وجود آمارهای دقیق اظهار داشت: عدم برنامه ریزی و نظارت صحیح باعث شده تولید کننده تولیدات خود را ارزان بفروشد و مصرف کننده نیز این محصولات را گران خریداری کند.

کد خبر : ۲۸۴۶۸۳