خبرگزاری کار ایران

به دنبال لایحه برنامه ششم صورت گرفت؛

نامه‌ جمعی از انجمن‌ها به رئیس‌جمهور در اعتراض به وضعیت میراث فرهنگی

asdasd
کد خبر : ۳۳۳۳۷۸

جمعی از انجمن ها و تشکل های حوزه میراث فرهنگی در نامه ای به رئیس جمهور خواستار رسیدگی به وضعیت میراث فرهنگی کشور شدند.

به گزارش ایلنا، متن نامه‌ شماری از انجمن‌ها به رئیس‌جمهور درباره وضعیت در نظر گرفته شده برای میراث فرهنگی در لایحه پیشنهادی برنامه ششم توسعه به شرح زیر است :

طی روزهای گذشته «لایحه پیشنهادی برنامه ششم توسعه» در رسانه‌های کشور انتشار یافت. با وجود این‌ که بخش ناچیزی از این سند به موضوع میراث فرهنگی و گردشگری اختصاص دارد، اما نگرانی‌های به‌حق و عمیقی را درباره سرنوشت میراث فرهنگی در میان جامعه متخصصان و کارشناسان دامن زده است. نگارش این نامه در پیوند با این موضوع و برخاسته از این باور است که نگرانی‌مان را نسبت به چالش بزرگ و خطیری که در این برنامه پیشِ رویِ «میراث فرهنگی» کشور قرار دارد با رییس جمهور محترم در میان بگذاریم.

به خوبی آگاه هستید که طی هشت سال گذشته و به ویژه طی دولت دهم با اتخاذ تصمیم‌های ویرانگر و ناکارشناسانه ــ که اوج آن چندپاره شدن و انتقال سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از تهران به چند شهر و شهرستان بود ــ چه سرنوشت تلخ و غم‌انگیزی برای میراث‌بانان و میراثِ مظلومِ فرهنگی کشور رقم خورد.

اکنون نیز به‌جای تعریف بسته‌های حمایتی از میراث فرهنگی و طبیعی (دست‌کم عوارض و مالیات) در شهرداری‌ها و وزارت‌خانه‌ها شاهد تقلیل برنامه‌های حوزة میراث فرهنگی به موضوع «واگذاری اماکن تاریخی (به استثناء نفایس ملی) به شهرداری‌ها» (آن‌هم شهرداری‌ها با آن پیشینه‌ی روشن در برخورد نادرست با میراث فرهنگی) هستیم، که نه تنها نشانه مغفول واقع شدن اهمیت موضوع میراث فرهنگی در برنامه مذکور است، بلکه طرحِ ناپخته و بداهة چنین موضوعی به‌خودی‌خود وضعیت شکنندة میراث فرهنگی کشور را که طی سال‌های گذشته آسیب‌های ویرانگری را تجربه کرده و هنوز جراحت‌های آن ترمیم نشده، به مراتب بدتر و ناگوارتر خواهد کرد. به‌ویژه آن‌که اجرای این بند از شمول جزء ۳ ماده ۱۱۵ قانون محاسبات عمومی کشور، که فروش آثار و بناهای تاریخی را جایز نمی‌دانست، نیز مستثنی اعلام شده است؛ آن‌هم در حالی که نفایس ملی در قانون ما تعریف نشده است و به این ترتیب چوب حراج است که بر بناهای تاریخی ما زده می‌شود: کاری که از مدت‌ها پیش شروع شده و می‌رود تا رویه‌ای قانونی هم بگیرد...

بی‌تردید سکوت مسئولان مربوط یا پافشاری‌شان بر ارائه چنین موضوعی زمینه‌ساز آسیب‌های به مراتب عمیق‌تری در این حوزه خواهد شد و کارنامه دولت یازدهم در حوزه میراث فرهنگی را حتی پایین‌تر از مدیریت‌های دولت دهم ترسیم خواهد کرد.

از آنجا که در این نامه مجال شرح جزییات این موضوع نیست، صرفاً از آن مقام محترم تقاضا داریم طی دستوری عاجل لزوم رسیدگی به دغدغه‌های کارشناسان در خصوص مسئله مهم «میراث فرهنگی» در لایحه پیشنهادی برنامه ششم توسعه را، که موضوعی ملّی و بشری بوده و به طور مستقیم در سرنوشت کشور و ملّت ما تأثیرگذار است، به مسئولان ذیربط متذکر شوید.

شماری از انجمن‌های حوزه‌میراث فرهنگی:

مرکز توسعه راهبردی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملل

دیده‌بان یادگارهای فرهنگی و طبیعی ایران

انجمن فرهنگی افراز

انجمن توانمندیها، خدمات و توسعه گردشگری ایران

انجمن پیشگامان صنعت گردشگری و هتلداری صبا

انجمن راهنمایان گردشگری آذربایجان غربی

انجمن راهنمایان و فعالان گردشگری استان کرمانشاه

انجمن کامبادن

انجمن مهرگان

بنیاد فردوسی

خانه عصر باستان

انجمن میراث‌بانان زنده‌رود

انجمن دوستداران میراث فرهنگى صنایع دستى و گردشگرى دماب

انجمن بانوان دشت خورشید

انجمن دوستداران میراث فرهنگی هوتو

کانون پارس‌فرهنگ الیگودرز

انجمن دوستداران میراث فرهنگی و طبیعی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان نجف‌آباد

انجمن بوم آب و آفتاب

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز