چهل و نهمین مرحله جهش عمرانی کلانشهر شیراز؛
عملیات اجرایی پل زندگی و باغ موزه هنر در شیراز آغاز شد/ پل زندگی؛ تلفیقی از معماری مدرن و هویت تاریخی

عملیات اجرایی پل زندگی و باغ موزه هنر در چهل و نهمین مرحله جهش عمرانی کلانشهر شیراز برای ارتقای کیفیت زندگی شهری در شیراز با حضور معاون استاندار، شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز آغاز شد.
به گزارش ایلنا، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس در این مراسم با اشاره به اینکه این پروژهها با هدف شکوفایی ظرفیتهای بهشتگونه شیراز، حس خوب و نشاط اجتماعی را به شهروندان منتقل میکنند و همبستگی مردمی را تقویت میکنند، گفت: این دو پروژه، همراه با موزه شهر، ویژگیهای منحصربهفرد شیراز را برجسته کرده و بخشی از ظرفیتهای بیشمار این شهر را به منصه ظهور میرسانند.
محمود رضایی کوچی، تأکید کرد: در شرایط کنونی که بیش از هر زمان دیگری نیاز به شادی، نشاط اجتماعی و همبستگی مردمی احساس میشود، پل زندگی و باغ موزه هنر از کارهای بسیار خوبی هستند که شهرداری شیراز آغاز کرده است.
وی با اشاره به فعالیتهای مستمر شهرداری، افزود: بر اساس اطلاعات دریافتی، شهرداری هر هفته پروژههایی را پیش میبرد و ردپای آن در حوزههای اجتماعی، فرهنگی و ورزشی در نقاط مختلف شهر دیده میشود.
رضایی کوچی از تلاشهای مدیریت و پرسنل شهرداری و همچنین از مرحله پدیدآوری طرحهای مفهومی پل زندگی و باغ موزه هنر، فراخوان، طراحی و انتخاب پیمانکار تقدیر کرد.
وی ابراز امیدواری کرد این پروژهها طبق برنامه زمانبندی ۳۶ ماهه یا حتی زودتر، با توجه به تجربه شهرداری در کوتاه کردن زمان اجرای پروژهها، به بهرهبرداری برسند.
آغاز عملیات اجرایی پل زندگی با هدف ایجاد منظرگاه انسانمحور
شهردار شیراز نیز از آغاز عملیات اجرایی پل زندگی با هدف ایجاد فضایی آرامبخش و انسانمحور در قلب باغات قصرالدشت خبر داد.
محمدحسن اسدی، خاطرنشان کرد: این پروژه با سرمایهگذاری شرکت سد عمران پارس گستر، مسیر زندگی شهر را از خیابان شهید رمضانی، همت شمالی، شهید کسایی و کوچهباغات قصرالدشت به چمران جنوبی، چمران شمالی و ارتفاعات مشرف بر باغ های چمران، جوادیه و اکبرآباد متصل میکند و در ۳۰ ماه تکمیل خواهد شد.
وی افزود: این پل، که بخشی از پارک بزرگ ۴هزار و۴۴ هکتاری شهری با مسیر دوچرخهسواری بیش از ۳۰ کیلومتری است، نه تنها یک معبر بلکه منظرگاهی برای مکث، پیادهمحوری و دوچرخهسواری است که خلأ آن در شیراز احساس میشد. فاز اول مسیر دوچرخهسواری این پارک پیشتر افتتاح شده و فازهای بعدی در ماههای آینده تکمیل میشود.
شهردار شیراز با اشاره به استقبال گسترده شهروندان از پیادهراه سلامت طی یک دهه گذشته، تأکید کرد: این پروژه به دلیل شرایط پرتنش زندگی شهری، فضایی آرامبخش برای گذران اوقات فراغت فراهم میکند و مورد استقبال مردم حتی از شهرهای اطراف قرار گرفته است.
وی از شورای پنجم، شهردار وقت و طراحان این کانسپت تشکر کرد و گفت: برخی پروژهها سالها طول میکشد تا از ایده به اجرا برسند.
اسدی همچنین از کاهش زمان اجرای پروژه از ۳۶ به ۳۰ ماه خبر داد و ابراز امیدواری کرد فاز اول زودتر به بهرهبرداری برسد.
وی در ادامه از توجه ویژه شورای ششم به فضای سبز خبر داد و نوید افتتاح باغ ایرانی و باغ سهگوش هر یک به مساحت ۱۰ هکتار در هفتههای آینده را داد.
شهردار شیراز گفت: عملیات تملک ۲۳۰ هکتار باغ بشر با عمر بیش از ۶۰ سال آغاز شده تا به اکوپارکی بینظیر تبدیل شود که در کشور کمنظیر است.
پل زندگی حلقه ارتباطی، مسیر زندگی شهری را کامل میکند
معاون شهرسازی و معماری شهرداری شیراز نیز در این مراسم گفت: این پروژه انسانمحور، جریان اکولوژیک شهر را با اتصال سه پتانسیل اصلی شیراز شامل ارتفاعات، رودخانه خرم رود و باغات قصرالدشت تقویت میکند. این پل به عنوان حلقه ارتباطی، مسیر زندگی شهری را کامل میکند.
مهدی قلندری، افزود: در مجاورت پل زندگی، بزرگترین باغ موزه شهر در حال شکلگیری است که شامل چهار ساختمان بزرگ و حیاط وسیعی با الهام از باغهای ایرانی و قدیمی شیراز طراحی شده است. این باغ موزه با گالریهای شهری برای هنرمندان، فضاهای فراغتی و گردشگری برای شهروندان و امکانات ویژه برای کودکان، به ارتقای کیفیت زندگی شهری کمک خواهد کرد.
وی تأکید کرد: این پروژهها، با ایجاد ارتباط بین ارتفاعات، باغات و رودخانه، فضایی منحصربهفرد برای گردشگری و فراغت شهروندان فراهم میکند.
تأثیرگذار ی پل زندگی در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، گردشگری و ورزشی
معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز نیز در ادامه گفت: این پل با طول عرشه ۵۵۰ متر، عرض ۱۵ تا ۲۳ متر و طراحی دوطبقه در برخی نقاط، برای پیادهمحوری و عبور دوچرخه ساخته میشود.
محمدامین، افزود: ارزش روز پروژه و تملکهای آن حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان برآورد و زمان اجرای آن ۳۶ ماه پیشبینی شده است، هرچند تلاش برای کاهش این زمان ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه این طرح در مسابقه کشوری سال ۹۹ انتخاب شد و پس از بازنگری در سال ۱۴۰۳، بار دیگر به عنوان طرح برتر تأیید شد، ادامه داد: این پل نه تنها حملونقلی نیست، بلکه در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، گردشگری و ورزشی تأثیرگذار خواهد بود.
امین ابراز امیدواری کرد تکمیل این پازل شهری کیفیت زندگی شهروندان را ارتقا دهد.
پل زندگی پیوند انسان، طبیعت و فرهنگ
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر شیراز نیز در آیین کلنگزنی و آغاز عملیات اجرایی پل زندگی گفت: این پروژه نه تنها یک سازه عمرانی، بلکه پیوندی انسانی، فرهنگی و شهری است که مفاهیم زندگی شهری، پویایی اجتماعی و هویت تاریخی و فرهنگی شیراز را به هم متصل و همافزا میکند.
مصطفی کیانی رحیمی، افزود: پل زندگی بستری برای قدم زدن، گفتگو، لبخند، اجرای نواهای ملی و آیینی، هنرهای شهری و پیوند دوباره طبیعت، شهر، انسان، محیط، خاطره و آینده خواهد بود.
رحیمی گفت: امروز در سایهسار همدلی، تدبیر و نگاه آیندهنگرانه به توسعه شهری، شاهد آغاز عملیات اجرایی یکی از طرحهایی هستیم که نه تنها سازه عمرانی، بلکه پیوند انسانی، فرهنگی و شهری است.
وی تأکید کرد: پل زندگی تنها یک مسیر ارتباط میان دو نقطه از شهر نیست، اینجا جایی است که مفاهیم زندگی شهری، پویایی اجتماعی و هویت تاریخی و فرهنگی شیراز به هم میرسند و همافزا میشوند.
عضو شورای شهر یادآور شد: این پل از دل برنامهریزی دقیق، ریشههای مصوبه شفاف و دقیق در بودجه شهری و بر پایه مطالعات علمی و خلاقانهای که توسط اداره مطالعات و طراحی شهری شهرداری شیراز شکل گرفت، به وجود آمده است.
کیانی رحیمی گفت: این پروژه حاصل تصمیمگیری شورایی و کارشناسانه است، جایی که ما در شورای اسلامی شهر شیراز باور کردیم که توسعه باید معنابخش باشد و سازهها باید زبان گویای هویت مردم باشند.
وی افزود: مصوبه این پروژه در بودجه نه تنها یک عدد و رقم در دفتر مالی، بلکه ترجمهای بود از آرزوهای ما برای شهری انسانمحورتر، شادابتر و خلاقتر. ما این پل را پل زندگی نامیدیم چون در طراحی آن نگاه ما نه صرفاً به سازه، بلکه به انسان بود.
عضو شورای شهر تصریح کرد: این پل قرار است بستری باشد برای قدم زدنها، گفتگوها، لبخندها، اجرای نواهای ملی و آیینی، هنرهای شهری و نظایر آن و شاید مهمتر از همه، فرصتی باشد برای پیوند دوباره میان طبیعت و شهر، میان انسان و محیط، میان خاطره و آینده.
رحیمی در پایان اظهار داشت: در شیراز ما توسعه را با طعم فرهنگ میخواهیم، با رنگ زندگی، با نفس مردم و پل زندگی نماد همین رویکرد است. باشد که روزی کودکی که از این پل عبور میکند، جزئی از خاطره زیبای آینده شهر ما را بسازد.