مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خبرداد؛
تولید و کاشت ۷.۵ میلیون اصله نهال در لرستان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: در راستای طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت در کشور ، تولید و کاشت ۷.۵ میلیون اصله نهال در سطح استان با مشارکت دستگاههای دولتی و جوامع محلی اجرایی میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خرم آباد، شیرزاد نجفی روز جمعه بیست و هفتم تیرماه در جمع خبرنگاران، با اشاره به برنامهریزی گستردهای انجام شده در این راستا، افزود: هدف ما کاشت ۷.۵ میلیون اصله نهال در سطح استان با مشارکت تمامی دستگاههای اجرایی، سازمانهای مردمنهاد و جوامع محلی است.
وی اظهار کرد: گونههای انتخابشده شامل گونههای بومی وجنگلی و مقاوم به خشکی مانند بلوط، بنه، بادام کوهی، ارژن و گونههای اقتصادی مانند صنوبر و اکالیپتوس و همچنین گونههای فضای سبز، مانند کاج و سرو و اقاقیا هستند که با توجه به شرایط اکولوژیکی لرستان انتخاب شدهاند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان ادامه داد: کشت این نهالها در مناطق جنگلی، مناطق شهری، عرصههای تخریبشده و همچنین فضای شهری انجام میشود تا هم احیای منابع طبیعی و هم توسعه فضای سبز را شاهد باشیم.
نجفی با بیان اینکه مشارکت مردم و دستگاههای دولتی محور اصلی موفقیت این طرح است، گفت: ادارات منابع طبیعی، محیط زیست، شهرداریها، دهیاریها و سازمانهای مردمی مانند بسیج سازندگی و تشکلهای زیستمحیطی همکاری میکنند. همچنین، جهاد کشاورزی در تولید نهال و آموزش جوامع محلی نقش کلیدی دارد. مردم نیز میتوانند با مراجعه به نهالستانهای دولتی و خصوصی، نهال رایگان دریافت کرده و در کاشت و نگهداری آن مشارکت کنند.
وی بیان کرد: قطعاً این طرح زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم را در بخشهای تولید نهال، کاشت، نگهداری (گردشگری طبیعتمحور) فراهم میکند. بهویژه برای روستاییان و عشایر که در تولید و حفاظت از نهالها مشارکت میکنند، درآمدزایی خواهد داشت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان اظهار داشت: از همه هموطنان لرستانی دعوت میکنم در این حرکت ملی مشارکت کنند تا با همکاری یکدیگر، استان لرستان را به عنوان الگویی موفق در احیای منابع طبیعی معرفی کنیم. امیدواریم با اجرای این طرح، شاهد افزایش پوشش گیاهی، کاهش فرسایش خاک و بهبود شرایط محیطزیستی استان باشیم.
وی خاطرنشان کرد: این طرح با همت اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان لرستان و مشارکت گسترده مردم، گامی بلند در جهت تحقق کاشت یک میلیارد درخت در کشور و مقابله با تغییرات اقلیمی خواهد بود.
نجفی در پایان گفت: کاشت نهال فقط گام اول است و حفاظت وآبیاری در سالهای اولیه بسیار حیاتی است. برای این منظور، سیستمهایهای آبیاری نوین، مشارکت داوطلبان و نظارت مستمر ادارات منابع طبیعی در نظر گرفته شده است.