خبرگزاری کار ایران

معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی:

گردشگری فرهنگی مغفول مانده است/شاهنامه ظرفیتی برای خلق برندهای بین‌المللی دارد

گردشگری فرهنگی مغفول مانده است/شاهنامه ظرفیتی برای خلق برندهای بین‌المللی دارد
کد خبر : ۱۶۳۸۵۶۶

معاون سیاسی - اجتماعی استاندار خراسان رضوی با اشاره به ظرفیت‌های ادبی و فرهنگی ایران گفت: شاهنامه محور توسعه دیپلماسی فرهنگی و گردشگری ایران است.

به گزارش ایلنا از خراسان رضوی، محمدعلی نبی‌پور روز پنجشنبه در سومین روز از همایش ملی بازشناسی نقش شاهنامه فردوسی در جهان معاصر، ضمن انتقاد از دوگانه‌سازی میان هویت ملی و مذهبی، بر هم‌افزایی این دو هویت تأکید کرد و خواستار احیای طرح مغفول مانده «سازمان فارسی‌زبانان» شد.

وی با تاکید بر جایگاه ادبیات و مفاخر ایرانی اظهار کرد: گردشگری فرهنگی یکی از ارکان مهم توسعه در چشم‌انداز کشور تا سال ۱۴۰۴ است، با این حال این حوزه تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: فردوسی و شاهنامه نه‌ تنها بخشی از هویت تاریخی و ادبی ما هستند، بلکه می‌توانند به عنوان محوری مهم در توسعه دیپلماسی فرهنگی و گردشگری فرهنگی ایفای نقش کنند.

وی با اشاره به تجربه موفق برگزاری همایشی پیرامون شاهنامه در گناباد با حضور دیپلمات‌های خارجی، بر ظرفیت شاهنامه در خلق رویدادهای فرهنگی شاخص و برندهای گردشگری تأکید کرد و افزود: این تجربه نشان داد که می‌توان با اتکا به مفاخر ادبی، رویدادهای فرهنگی شاخص و حتی برند گردشگری خلق کرد.

نبی پور در ادامه با انتقاد از دوقطبی‌سازی‌های فرهنگی در کشور گفت: متأسفانه برخی در جامعه تلاش می‌کنند بین هویت ملی و مذهبی تقابل ایجاد کنند، در حالی که در دولت چهاردهم تأکید ما بر هم‌افزایی این ۲ هویت است.

نبی پور تاکید کرد: نباید اجازه دهیم این سرمایه‌های فرهنگی که متعلق به همه مردم ایران هستند، درگیر منازعات مصنوعی شوند.

وی تاکید کرد: بر اساس مصوبه مجلس در سال ۱۳۹۵ بنا بود سازمانی فارسی زبانان تأسیس شود، شهرداری مشهد در همان سال اقداماتی برای راه‌اندازی این نهاد انجام داد، اما متاسفانه این طرح مغفول ماند، پیگیری احیای این سازمان می‌تواند زمینه‌ساز تعاملات فرهنگی گسترده‌تری با کشورهای همسایه و فارسی‌زبان باشد.

معاون استاندار همچنین بر اهمیت هماهنگی میان بدنه علمی کشور و دستگاه‌های اجرایی برای پیشبرد اهداف گردشگری و تقویت هویت ایرانی-اسلامی تاکید کرد.

همایش ملی بازشناسی نقش شاهنامه فردوسی در جهان معاصر در قالب مراسم گرامیداشت روز ملی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در ۲۲ اردیبهشت ماه آغاز شد و امروز (۲۵ اردیبهشت) با برگزاری مراسم مزبور در آرامگاه فردوسی پایان می یابد.

در این آیین که با حضور رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور و جمعی از پژوهشگران و محققان برگزار شد، «زهیر طیب» رییس هیات مدیره انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخ خطی ایران به معرفی این انجمن پرداخت.

از دیگر برنامه‌های این آیین می‌توان به شاهنامه‌خوانی، رونمایی از پوستر یازدهمین کنگره «توس تا نیشابور» و سخنرانی در خصوص انتشار کتابی پیرامون نسخ مختلف «برزونامه حکیم عطایی» اشاره کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز