فرماندار تایباد مطرح کرد؛
رفع مشکلات مرز دوغارون نقش زیادی در توسعه اقتصاد خراسان رضوی دارد
فرماندار شهرستان تایباد گفت: رفع موانع و مشکلات مرز دوغارون، نقش زیادی در توسعه اقتصادی استان خراسان رضوی دارد.
به گزارش ایلنا، مهدی دونده در حاشیه بازدید از پروژههای عمرانی منطقه ویژه اقتصادی دوغارون افزود: باید از همه ظرفیتهای موجود در استان و شهرستان تایباد برای پویایی و شکوفایی این کانون اقتصادی نهایت استفاده را داشته باشیم.
وی ادامه داد: مرز دوغارون مهمترین دروازه تجاری ایران با افغانستان به شمار میرود که باید به دنبال برقراری و توسعه ارتباط با برخی از کشورهای دیگر همسایه باشیم.
فرماندار تایباد با بیان اینکه باید با هم افزایی و تلاش به دنبال محقق شدن شعار سال باشیم، اظهار کرد: کالاهای صادراتی از دوغارون به سمت افغانستان تامین کننده بازار 30 میلیون نفری این کشور دوست و همسایه است که باید در این زمینه به دنبال محصولات صادراتی باشیم.
دونده بیان کرد: فعالیتهای اقتصادی در گمرک 100 ساله دوغارون باید فراگیر باشد و ادامه این فعالیتها نیابد مختص به افراد و گروه خاصی باشد بلکه در این میان همه افراد جویای کار در شهرستان تایباد از بستر ایجاد شده در بخش اشتغال در این منطقه اقتصادی بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه هماهنگی ایجاد شده در بین دستگاههای اجرایی مستقر در گمرک دوغارون توانسته برخی از مشکلات در این مرز زمینی را به حداقل برساند، گفت: همه دستگاههای متولی در شهرستان باید به دنبال روانسازی فعالیتهای اقتصادی در دوغارون باشد که این خود منجر به توسعه شهرستان و خراسان رضوی در بخش های مختلف خواهد شد.
وی با تاکید براینکه از حضور سرمایه گذاران برای انجام فعالیتهای اقتصادی در شهرستان مرزی تایباد استقبال میکنیم، ادامه داد: سرمایه گذاران نقش بسزایی در رشد و شکوفایی هر منطقه دارند که باید از سوی دولت در راستای اهداف اقتصادی آنها حمایت های لازم انجام شود.
سالانه افزون بر یک و نیم میلیون تن انواع کالا به ارزش افزون بر ۲ میلیارد دلار از دوغارون به سمت افغانستان و برخی از کشورهای آسیای میانه صادر می شود، گمرک دوغارون در حوزه صادرات در بین گمرکات استان رتبه اول و در بین گمرکات کشوری رتبه سوم را از آن خود کرده است.
همچنین هر سال افزون بر یک میلیون نفر مسافر ایرانی و خارجی به صورت قانونی از طریق مرز دوغارون وارد ۲ کشور ایران و افغانستان میشوند.
بیشترین حجم کار این گمرک، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است. کالاهای بازرگانان افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرکهای بندرعباس و بندر لنگه منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت میشود.