خبرگزاری کار ایران

مدیر کل محیط زیست زنجان مطرح کرد؛

تشدید خطر زیست محیطی کشاورزان غیر بومی و غیر حرفه‌ای در مناطق حفاظت شده استان /932 راس آهو در زنجان وجود دارد

تشدید خطر زیست محیطی کشاورزان غیر بومی و غیر حرفه‌ای در مناطق حفاظت شده استان /932 راس آهو در زنجان وجود دارد
کد خبر : ۱۳۶۴۹۳۱

مدیر کل محیط زیست استان زنجان، با اشاره به با تغییر الگوی کشت در مناطقی از استان از کشت دیم به کشت آبی، تاکید کرد: حضور کشاورزان غیر بومی و غیر حرفه ای برای کشاورزی در مناطق حفاظت شده تشدید خطر برا ی محیط زیست استان است.

به گزارش ایلنا از زنجان، محمد رضا یافتیان، عصر امروز در حاشیه بازدید خبرنگاران از منطقه حفاظت شده (دشت آهوان سهرین ) سرخ آباد، در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته محیط زیست با شعار نهضت ملی کاهش آلودگی های پلاستیکی، با شاره به اهمیت دستگاههای اجرایی با رسانه هادر حوزه محیط زیست، اظهار داشت: محیط زیست یکی از ارکان رشد و توسعه اقتصادی جامعه های پیشرفته است.

مدیر کل محیط زیست استان، با بیان اهمیت  ارتباط توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در راستای حفظ و حراست از محیط زیست، ادامه داد: یکی از شاخص های رشد فرهنگی اجتماعی در جامعه آگاهی و اطلاع رسانی نسبت به رعایت مسائل زیست محیطی است.

وی، با بیان اینکه  مهمترین ابزار در حوزه حفاظت از محیط زیست مصوبات قانونی است، تصریح کرد: قانون حفاظت از خاک قانون جامع برای میراث داری از کره زمین است.

یافتیان، با اشاره به اهمیت قانون مدیریت پسماند ها، تاکید کرد: 9/1 میلیارد تن در 50سال اخیر به پسماند به زباله تبدیل شده است که تنها 9 درصد آن قابل باز یافت بوده است، ادامه داد:  میزان زیادی از ظروف یکبار مصرف که امروزه مورد استفاده هستند قابل باز یافت و برگشت به محیط زیست نیستند.

 وی، با شاره به تولید حجم عظیمی از زباله های سبک وزن در اطراف، ورودی و خروجی های شهر ها ی کشور، تصریح کرد: برای باز یافت این مواد پلاستیکی که مواد تشکیل دهنده آنها میکرو پلاستیک ها هستند 300 سال زمان داریم.

این مسئول محیط زیستی در استان، با بیان اینکه گزارش ها حاکی از وجود آلودگی میکرو پلاستیکها در شیر مادران است، افزود: ضروری است به این آلودگی و تهدید زمین با این مواد غیر قابل باز یافت که در نهایت امنیت غذایی را مورد تهدید قرار دادند اهمیت داده شود.

یافتیان، با اشاره به فرهنگسازی در خصوص حذف آلودگی های پلاستیکی محیط زیست، از طریق سازمان های ملی و بین الملی، تصریح کرد: آماری ازمیزان  آلودگی پلاستیکی دراستان نداریم.

مدیر کل محیط زیست استان، با شاره به وجود دو نوع پسماند صنعتی و شهری در استان، تاکید کرد: روزانه 780 تن زباله شهری در زنجان تولید می شود.

وی، با اشاره به اجرای طرح جامع تفکیک زباله ها در شهرستان های زنجان و ایجرود، ادامه داد: با اجرای این طرح زباله ها  از مبدا تفکیک خواهد شد.

این مسئول در استان، با اشاره به وجود پسمامده های ویژه صنعتی و نبود امکان انتقال آنها به مراکز ویژه برای بی خطر سازی، افزود: مدیریت صحیح تولید کننده زباله ههای صنعتی دراستان دارای اهمیت است.

یافتیان، با اشاره به ضرورت ایجاد تجهیزات برای واحد تولیدی و مدیریت زباله های شهرستان ابهر و زنجان، ادامه داد: در صدد برای ایجاد تجهیزات چند منظوره برای انتقال زباله های صنعتی در استان هستیم.

مدیر کل محیط زیست استان، در خصوص دپوی مواد صنعتی خطرناک در شهرک صنعتی روی زنجان، در 6کیلومتری جنوبی شهر به میزان بیش از  10میلیون تن با مالکیت دولت ، اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بحث نگهداری دپوی پسماند مواد و کیک های خطر ناک با مانچ پاشی انجام شده است.

وی، با بیان اینکه در زنجان یا واحد آلاینده نداریم یا متخلف هستند، تصریح کرد: واحد های صنعتی حتی به صورت شبانه پایش می شوند و در سال گذشته حدود 60 واحد رصد شدند.

یافتیان، با اشاره به اهمیت فرهنگ سازی در خصوص میزان بالای مصرف مواد پلاستیکی  در جامعه، افزود: مدیریت استفاده از پسماندها و پساپ ها در الویت مجموع مدیران استان است.

مدیر کل محیط زیست استان زنجان، با اشاره به اینکه مالکیت و استثناعات مناطق حفاظت شده با مناطق دیگر هیچ فرقی ندارند، گفت: تنها فرق این منطق وجود گونه های جانوری در این مناطق است.

وی، با بیان اینکه مجموعه محیط زیست در خصوص مستثنیات و مالکیت اراضی منطق حفاظت شده وارد نمی شود، تاکید کرد:  در صورت تامین آب در مناطق حفاظت شده منعی برای کشت کشاورزان وجود ندارد.

وی، تاکید کرد: تخلفات در حوزه محیط زیست گسترده تر شده است و دستگاههای زیادی در این زمینه نقش دارند که مشارکت و همکاری دراین خصوص حائز اهمیت است.

یافتیان، با اشاره به رسیدگی قضایی در تخلفات محیط زیستی، گفت: استفاده از سموم و کود های شیمیایی بیش از اندازه برای امنیت غذایی در استان رصد و گزارش می شود.

مدیر کل محیط زیست استان، با اشاره به جدایی ناپذیری محصول زیتون و شهرستان طارم از یکدیگر در استان و همچنین اهمیت مدیریت پسماند ها، پساپ و آلودگی های این محصول در این منطقه، ادامه داد: استفاده از سیستم های نوین اقتصادی در این خصوص حائز اهمیت است و فرآوری واحد های صنعتی زیتون جزو الویت های استانی است.

یافتیان، با اشاره به اینکه 12 واحد تولید ی زیتون در طارم در خصوص آلایندگی پسماند و پساپ های زیتون پلمپ شدند، گفت: دراین خصوص ورود به واحدهای تولیدی خانگی زیتون در طارم دشوار است ودر صدد یکپارچه سازی این واحد های سنتی با واحد های صنعتی هستیم.

مدیر کل محیط زیست استان، با بیان اینکه در سه منطقه ماهنشان طارم و سهرین گونه های شاخص جانوری داریم که در شهرستان طارم کل و بز و قوچ و مش در شهرستان ماهنشان نیز جانوران خاص و در منطقه حفاظت شده زنجان کمیاب ترین آهوان شمالغرب کشور با گونه های خاص آهوان ایرانی زیست می کنند، ادامه داد: در سالجاری شاهد روند افزیش حیات وحش در استان بودیم.

یافتیان، با بیان اینکه در سال 1400 846راس آهو در زنجان وجود داشت، گفت: در سالجاری 932 راس آهو با 10 درصد رشد افزایشی را در زنجان شاهد هستیم.

وی، با شاره اینکه با کمبود محیط بان و نیروی انسانی در استان مواجه هستیم، تاکید کرد: هر نفر نیروی انسانی به اندازه ده نفر محیط بان و نیروی انسانی در استان زنجان انجام وظیفه می کند که بزودی به تعداد نیروها اضافه خوهد شد.
 

تشدید خطر زیست محیطی کشاورزان غیر بومی و غیر حرفه‌ای در مناطق حفاظت شده استان /932 راس آهو در زنجان وجود دارد

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز