خبرگزاری کار ایران

یک مسئول؛

بیش از ۵۰ هزار هکتار از جنگل‌های لرستان در چنگال آفات برگ‌خوار گرفتار شده است

بیش از ۵۰ هزار هکتار از جنگل‌های لرستان در چنگال آفات برگ‌خوار گرفتار شده است
کد خبر : ۱۶۳۶۲۹۲

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: بالغ‌بر ۵۰ هزار هکتار از جنگل‌های استان در چنگال آفات برگ‌خوار، جوانه خوار و لورانتوس گرفتار شده است.

به گزارش ایلنا، شیرزاد نجفی روز یکشنبه بیست و یکم اردیبهش ماه در گفت و گو با خبرنگارارن با بیان این‌که استان لرستان در ناحیه رویشی زاگرس از نظر سطح جنگل مقام دوم را دارد، اظهار کرد: لرستان دارای یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار جنگل با گونه غالب درخت بلوط است.

وی افزود: این مقدار جنگل که گرفتار آفات شده را یک عدد ندانست بلکه آن را فریاد خاموش درختانی دانست که قرن‌هاست حافظ آب و خاک این سرزمین بوده‌اند و اگر امروز به فریاد و فغانشان لبیک نگوییم فردا و فرداها شاهد مرگ زاگرس خواهیم بود. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان به علل و عوامل این بحران پرداخت و بیان کرد: زاگرس بزرگ امروز بیمار است، سال‌ها خشک‌سالی، چرای بی‌رویه دام، قطع درختان، آتش‌سوزی‌های مکرر، شخم زیراشکوب، قطع درختان به طمع اراضی کشاورزی، پروژه‌های عمرانی و غیراصولی، آفات و امراض، از بین رفتن سنجاب‌ها و ده‌ها عامل دیگر و بی‌توجهی به هشدارهای محیط زیستی، اکوسیستم زاگرس را به نقطه شکست و مرز نابودی رسانده است. 

نجفی با بیان این‌که طبیعت هم مثل انسان وقتی ضعیف می‌شود و بیماری‌ها به جانش می‌افتند، یادآور شد: لورانتوس تنها یک انگل نیست بلکه نشانه تب بالای زاگرس است، آفات اصلاً جایش در جنگل است و آنجا زندگی می‌کند، وقتی اکوسیستم ضعیف شد آفات هم خودش را نشان می‌دهد. 

مدیرکل منابع طبیعی به اقدامات این اداره کل برای مهار آفات پرداخت و گفت: با امکانات محدود، محلول‌پاشی در مناطق آلوده شروع شده اما صادقانه به مردم بگویم این محلول‌پاشی مُسکن موقتی است مثل این می‌ماند که سرطان را با چسب زخم درمان کنند. 

نجفی به ضرورت تشکیل معاونت جنگل‌های زاگرس با مرکزیت استان تأکید کرد و گفت: تا زمانی که ریشه مشکل یعنی تضعیف اکوسیستم زاگرس را حل نکنیم این آفات باز برمی‌گردند، این پروسه چند بار که تکرار شود با آفات دیگری به نام چوب‌خواران مواجه می‌شویم که آن وقت از دست هیچ کس کاری ساخته نیست.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز