در گفتوگو با ایلنا عنوان شد؛
انتقاد مردم بندر امام از عملکرد شهردار و شورا

عملکرد فوقالعاده ضعیف شهرداران فعلی و قدیم بندر امام خمینی (ره)، این شهر بندری و شهرداری متمول سالهای نه چندان دور را به یک شهر عقبافتاده و یک شهرداری تا گریبان بدهکار، تبدیل کرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، بندر امام نه تنها در عصر حاضر بلکه از گذشته تا به امروز، استحقاق و امکان این را داشت که پُر آوزهترین شهر ایران، لقب بگیرد و از آن، با عناوین و صفتهای پیشرفتهترین، مهندسیسازترین و خاصترین شهر، با بیشترین امکانات تفریحی و رفاهی یاد شود.
یک شهر صنعتی و بندری، در جنوبیترین نقطه خوزستان، با دارا بودن جمعیتی بالای ۹۰ هزار نفر و درآمدی غیرقابل انکار، به دلیل مجاورت با دو منطقه عظیم ویژه اقتصادی و ویژه پتروشیمی.
این شهر که در ابتدای قرن گذشته و همزمان با آغاز حرکت ایران به سوی مدرنیته شکل و احداث یافته بود، فاصلهای برای رسیدن به آرمان شهر نداشت و تنها به اندازهی مِیل و اراده حرکت، صداقت و پاکی، ترجیح منافع شهری به شخصی، فاصله داشت که متاسفانه آغاز بکار شوراهای اسلامی شهرها، حداقل برای بندرنشینان، خوش یمن نبود.
نابسامانی و عدم مدیریت در شهر بندر امام خمینی(ره)، ضعف و ناکارآمدی شهردار، در کنار عدم مسئولیت و توجه، بندر امام را به یک شهر آشفته و بیبرنامه و یک شهر خرابه به مثابه یک شهر جنگ زده در آورده و این مهم سبب شد تا در اتفاقی نادر، صدای اعتراض شهروندان صبور این شهر نسبت به نحوه برخورد، نوع ادبیات در معاشرت و عملکرد به شدت ضعیف یا به تعبیر دیگر، نداشتن هیچگونه عملکردی، بلند شود و به شکل بیسابقهای، پیامهای اعتراضی شهروندان به خبرگزاری ایلنا سرازیر شود.
از امید دیروز به انتخاب شهردار جدید تا افسوس امروز شهروندان
بعد از برکناری یا استعفای مرتضی خرمی شهردار پیشین بندر امام در خرداد ماه ۱۴۰۳، آرش دُر (شهردار فعلی) به عنوان گزینه تصدی شهرداری از سوی اعضای شورای اسلامی شهر با تبلیغات وسیعی معرفی شد.
از همان روز تا روز معارفه، برخی از فعالان فضای مجازی و حقیقی هم صدا با شورای شهر، باوری را به مردم تلقین نمودند که شورای ششم، شاه ماهی شهرداریها را صید کرده است. زیرا شهردار جدید کارنامهای تقریبا خوب در شهرهای دیگر به همراه داشت.
اما حالا بعد از گذشت قریب به یکسال از معارفه و انتصاب پر صدا و شور و شوق جناب شهردار، نداشتن هیچگونه عملکرد و اقدام و عمل، نارضایتی و گلایهمندی شهروندان را به همراه داشته و این نارضایتی زمانی به اوج رسید و به خشم تبدیل شد که درست در زمانی که تمام شهرهای کشور، در تدارک و آمادهسازی برای به پیشواز رفتن نوروز بودند، آقای شهردار بدون هیچ تغییر و تحول مثبتی و مثل دیگر ماههای عادی سال، آن ایام را پشت سر گذاشت و حتی هیچ نشان و نمادی از آغاز سال جدید و فرا رسیدن نوروز در شهر قرار نداد و این اقدام از دید شهروندان، علاوه بر بیتوجهی به خواست مردم، نوعی توهین و بیاحترامی به آیین و سنتهای باستانی محسوب شد.
مردم بندر امام میخواهند اعتراضشان شنیده شود
در روزهای گذشته تعداد قابل توجهی از شهروندان، طی تماس با خبرنگار ایلنا، هرکدام به نوعی مراتب اعتراض و نارضایتی خود را مطرح و مطالبی را جهت بررسی و پیگیری، خاطرنشان کردند که از مهمترین آنها میتوان به عدم روشنایی معابر و پارکها، آسفالت شهر، تغییر مبلمان و ویترین شهری، نبود مرکز تجاری، پارک و تفرجگاه، عدم ساماندهی بازار شهید صدوقی، دست اندازهای فراوان در معابر شهری و بی روح بودن شهری که زمانی بیشترین سرانهی فضای شهری را داشت، اشاره کرد.
در بخشی دیگر، آنها با خطاب قرار دادن اعضای شورای اسلامی شهر، هرگونه کوتاهی در برخورد با شهردار را خیانت به آرا و اعتماد مردم تلقی کردند و بعضاً تاکید داشتند که عدم واکنش و سکوت آنها ایجاد شائبه کرده و خواستار توضیحات شفاف و تعیین موضع شورا شدند و اعتماد و اعتبار شورای ششم را در گِرو عزل و کنار زدن آرش دُر، به حمایت از شهروندان و منافع شهر دانستند.
در همین راستا، شهردار بندر امام به هیچ تماسی از سوی خبرنگار ایلنا پاسخ نداد و در واکنش به یک پیامک، تلویحا اعلام کرد که مایل به انجام مصاحبه نیست.
واکنش یک عضو شورای شهر بندر امام به حواشی مطرح شده
در پی حواشی اخیر شهرداری و شهردار بندرامام خمینی (ره)، که عملکرد و عدم احساس مسئولیت وی نارضایتی و اعتراض شهروندان را به همراه داشته، یک نماینده و منتخب مردم در شورای شهر، از برکناری آرش دُر از تصدی شهرداری در طی روزهای آینده خبر داد.
پس از بینتیجه ماندن تلاشهای خبرنگار ایلنا جهت طرح موضوع با آرش دُر شهردار بندر امام، به سراغ یکی از منتخبان مردم در شورای شهر رفتیم تا ضمن انتقال درخواست و نقطه نظرات شهروندان، از واکنش و تصمیم شورا در رسیدگی و نوع برخورد با این مهم آگاه و مطلع شویم.
فرید قنواتی عضو شورای اسلامی شهر بندر امام خمینی (ره)، در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، ضمن تایید وضعیت اسفناک شهر و شهرداری بندر امام، مشخصا در خصوص انتخاب آرش دُر به عنوان شهردار، اظهار کرد: انتظار زیادی از شهردار داشتیم اما متاسفانه محقق نشد البته در زمان بررسی شرایط احراز و صلاحیت، وی دست خالی نبود و برنامههایی برای تغییر و تحول شهر داشت.
قنواتی در پاسخ به این پرسش که طبق گفتههای شهروندان، از روز به دست گرفتن سکان مدیریت شهری بندر امام توسط این شهردار تا امروز هیچ نشانی از تغییر و یا حتی ارادهای برای تحقق وعدهها دیده نشده، تصریح کرد: بله درست هست، تا امروز هیچ پروژه عمرانی کلید نخورده است.
عضو شورای اسلامی شهر بندر امام خمینی در پاسخ به این سوال که عدم آمادهسازی و تغییر چهره شهر برای ایام نوروز (حداقل کاشت گل در فضای سبز معابر شهری و یا نصب یک سمبل از سفره هفتسین در ورودی شهر مثل تمام این سالها) با واکنش منفی شهروندان روبهرو شد، توضیح داد: پیش از عید نورز سه جلسه برگزار شد اما متاسفانه شهردار در کمال بیتوجهی هیچ اقدامی صورت نداد و هیچیک از برنامههای مصوب را عملی نکرد که در جلسهای تذکرات لازم به وی داده شد و حتی پیش از این هم در خصوص موضوعات دیگر این اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: اینکه در فضای مجازی و افکار عمومی، شورا را متهم به کمکاری و بیتوجهی میکنند صحیح نیست بلکه ناشی از عدم اطلاع شهروندان از عملکرد شورا است.
وی با اشاره به همکاری یا عدم همکاری با شهردار در ادامهی کار، تاکید کرد: علیرغم برگزاری چهار جلسه توجیحی در این ۹ ماه و بیتوجهای به آن توسط شخص شهردار، ادامه همکاری با وی تقریبا ممکن نیست و بنده به همراه سه عضو دیگر شورا مخالف ادامه همکاری با آقای دُر هستیم و مجموع آری ما، ۴ به ۳ است.
قنواتی گفت: بر اساس قانون، شرایط احراز سکونت شهردار تا یکماه پس از حکم انتصاب، مشخص و در همان شهر محل کار خود به همراه افراد تحت تکفل باید ساکن شوند اما حالا بعد از گذشت ۹ ماه از در دست گرفتن تصدی شهرداری، خانواده وی همچنان در اهواز ساکن و در رفت و آمد هستند. این طرح نوشته شده و در روزهای آینده در جلسهای مورد بررسی و به رأی گذاشته خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: این طرح خیلی پیشتر باید در جلسهای فوقالعاده مورد بررسی قرار میگرفت اما متاسفانه یکسری شیطنتها مانع از برگزاری جلسه شد اما در همین روزهای آینده جلسه با تمام اعضای شورا برگزار خواهد شد.