خبرگزاری کار ایران

۱۴ درصد نوآموزان اضافه وزن و چاقی دارند

asdasd
کد خبر : ۹۶۱۸۱۷

معاون تربیت بدنی و امور سلامت وزارت آموزش و پرورش به طبقه بندی شاخص توده بدنی دانش اموزان اشاره کرد و گفت: ۲۱.۲ درصد دانش آموزان دارای اضافه وزن و چاقی اند. ۱۴ درصد نوآموزان چاق اند و اضافه وزن دارند. فرزندپروری باید با مهارت همراه شوند. یکی از مسائلی که باید در دروه پیش دبستانی و مهدها مورد توجه قرار بگیرد همین کنترل وزن است.

به گزارش ایلنا، مهرزاد حمیدی در سی و چهارمین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش  جزئیات پروژه کنترل وزن و چاقی را تشریح کرد و گفت: دانش آموزان به علت کرونا از فعالیت های اجتماعی دور شدند و خطر ابتلا به بیماری های غیرواگیر و افزایش وزن برای آنها وجود دارد.

وی افزود: در این شرایط کرونایی باید تلاش کنیم نسل خودمان را از بلیه اضافه وزن و چاقی که ام الامراض است نجات دهیم و اجازه ندهیم فاصله گذاری و عدم تحرک، مانع حفظ سلامت کودکان و نسل ایرانی بشود.

معاون تربیت بدنی و امور سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه پروژه ما مدرسه محور و خانواده محور است اظهار کرد: امسال طرح در شرایط سخت تری اجرا می شود و اگر حمایت و هدایت شما مدیران مناطق نباشد اجرای این پروژه در این شرایط سخت تر می شود.

وی با اشاره به نیمرخ وضعیت سلامت کشور گفت: در این سال مبهم این پروژه را پذیرفتیم و تعهد کرده ایم. ۵۹.۳۱ درصد جمعیت کشور دچار اضافه وزن بالا و چاقی هستند که فاجعه است و افراد زیادی جانشان را به علت بیماری های ناشی از چاقی از دست می دهند.

وی به طبقه بندی شاخص توده بدنی دانش اموزان اشاره کرد و گفت: ۲۱.۲ درصد دانش آموزان دارای اضافه وزن و چاقی اند.  ۱۴ درصد نوآموزان چاق اند و اضافه وزن دارند. فرزندپروری باید با مهارت همراه شوند. یکی از مسائلی که باید در دروه پیش دبستانی و مهدها مورد توجه قرار بگیرد همین کنترل وزن است.

حمیدی با تاکید بر اینکه درایام کرونا همکاری فعال خانواده ها افزایش پیدا کرده و درپسا کرونا یک تعادل بین دو نهاد مدرسه و خانه برقرار می شود  اظهار کرد: باید آماده شویم که همکاری و مشارکت خانواده ها را به کار بگیریم. کنترل وزن و چاقی یک کار مشترک بین مدرسه و خانواده است. باید تلاش کنیم نقش خانواده در پیشبرد فعالیت های ورزشی و تربیتی افزایش یابد.

معاون تربیت بدنی و امور سلامت وزارت آموزش و پرورش افزود: آموزش به خانواده در حوزه فرزندپروری و کنترل وزن باید انجام و دیوار بین مدرسه و خانواده برداشته شود. نباید یک دست کودک را مدرسه و دست دیگر را خانواده بکشد؛ باید یک همسویی بین مدرسه و خانواده شکل بگیرد و این پروژه می تواند به این روند کمک کند.

وی با بیان اینکه در حوزه فرزندپروری باید بتوانیم تغذیه سالم را با جزوات تهیه شده به دانش آموزان آموزش دهیم گفت: شبکه شاد، رسانه ها و معلمان و خانواده ها می توانند همراه ما باشند. این مدل نشان دهنده مشارکت فعال و موثر خانه و مدرسه است و در نهایت در یک همکاری دوجانبه پروژه اضافه وزن هدایت می شود.

حمیدی زمانبندی اجرای این پروژه را اعلام کرد و گفت: از اول تا ۲۵ مهر توجیه منابع انسانی و والدین باید صورت گیرد. از ۲۶ مهر تا ۴ آبان غربالگری و ارزیابی اولیه دانش آموزان و ثبت در سناد انجام می شود. از ۳ آبان تا ۳۰ بهمن راهنمایی، حمایت و مشاوره کنترل تغذیه و افزایش تحرک بدنی را خواهیم داشت. از دوم تا هشتم اسفند غربالگری و ارزیابی ثانویه دانش آموزان انجام  می شود.

معاون تربیت بدنی و امور سلامت وزارت آموزش و پرورش افزود: از ۹ تا ۱۲ اسفند بررسی نتایج و شرکت دانش آموزان در روز نیکوکاری را داریم و ۱۴ اسفند دانش آموزان موفق یک کار خیر و نیکوکارانه را انجام می دهند و ۱۶ اسفند و روز درختکاری به شکرانه دستیابی به وزن مناسب یک نهال غرس می کنند. در فروردین ۱۴۰۰ اختتامیه طرح در هفته سلامت انجام و احکام و مدال ها توزیع خواهد شد.

به گفته وی قصد داریم ۳ درصد از آمار دانش اموزان دارای اضافه وزن و چاقی بکاهیم.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز