خبرگزاری کار ایران

معاون آموزشی وزارت بهداشت:

ایجاد زبان مشترک، از الزامات ماندگاری برنامه تحول در آموزش پزشکی است

asdasd
کد خبر : ۷۴۳۲۵۷

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به برخی اقداماتی که در زمینه توسعه کیفی و ارتقای استانداردهای آموزش علوم پزشکی کشور انجام شده گفت: لازم است برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی با مشارکت مسئولان دانشگاه‌ها، اعضای هیات علمی و دانشجویان اجرایی شود.

به گزارش ایلنا، باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی با اشاره به اینکه طی ۴۰ سال گذشته در آموزش علوم پزشکی خودکفا شده‌ایم، گفت: لازم است تا به توسعه کیفیت در آموزش علوم پزشکی پرداخته شود و برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی این موضوع را دنبال می‌کند.

لاریجانی با بیان اینکه برای اولین بار در جمهوری اسلامی برنامه اعتباربخشی حوزه آموزش اجرایی شد، گفت: سال گذشته تمامی دانشگاه‌ها و بیمارستان‌های آموزشی اعتباربخشی شدند. این یک حرکت بسیار منظم و اثربخش بود. حرکت بعدی حوزه آموزش ضمن تداوم اعتباربخشی‌ها این است که بتوانیم دانشکده‌ها و برنامه‌های آموزشی اعتباربخشی شوند.

وی به اهمیت بحث توسعه اخلاق حرفه‌ای در آموزش علوم پزشکی اشاره کرد و اظهار داشت: لازم است بحث‌های اخلاقی و تعهدات حرفه‌ای در بین دانشجویان نهادینه شود. برنامه‌ریزی‌هایی در این زمینه انجام و برنامه راهبردی اخلاق پزشکی کشور تدوین شده که بخش آموزش این سند را کمیته ملی اخلاق در آموزش پزشکی در کنار شورای عالی اخلاق پزشکی در کشور دنبال می کند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت اظهار داشت: به دنبال تصویب مصوبه آمایش سرزمینی حرکت جدیدی برای پیگیری امور آموزش در قالب آمایش آغاز و مأموریت‌هایی به مناطق و دانشگاه‌ها سپرده شد.

وی افزود: این ماموریت‌ها اولویت‌های نقشه جامع علمی کشور است که پیگیری آن به دانشگاه‌ها سپرده شده و لازم است دانشگاه‌ها تلاش‌های زیادی برای پیشبرد این ماموریت‌ها داشته باشند.

دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی در ادامه گفت: بحث جذب دانشجوی بومی بحثی مهم است. ما مطابق با تکالیف قانونی وزارت بهداشت در این زمینه عمل می‌کنیم و هدف این است که نیازهای کشور تامین شود.

وی با عنوان این مطلب که آموزش مجازی در کشور در حال توسعه است، اظهار داشت: بنا بر این است که به زودی تمام دانشگاه‌ها دروسی که قابلیت ارائه به صورت مجازی دارد را در سامانه بارگذاری کنند و این برنامه در حین اجرا مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

لاریجانی در ادامه گفت: بحث زیرساخت‌ها مهم است و لازم است مسئولان دانشگاه‌ها به آموزش توجه بیشتری داشته باشند.‌ امیدواریم سهم آموزش از اعتبارات دانشگاه‌ها ارتقا یابد.  

وی خاطرنشان کرد: امروز تمامی مناطق آمایشی کشور این ظرفیت را دارند که آزمون‌ها را به صورت الکترونیکی برگزار کنند. این برنامه مبالغ زیادی را صرفه جویی می‌کند و فرایند اجرایی برگزاری آزمون‌ها را نیز ساماندهی بهتری می‌نماید.

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: به زودی بوردهای منطقه‌ای در کشور ساماندهی می‌شود و ارتقای بوردها با حضور تمامی اعضای هیئت علمی کشور هدفی است که در این کار دنبال می‌شود.

وی اضافه کرد: در آزمون پذیرش دستیار اخیر برای طرح سوال ۳ کمپین تشکیل و ۶ هزار سوال از بانک سوالات انتخاب شد و ۶۰۰ سوال توسط تیم هایی انتخاب شد و نهایتاً تیمی ۲۰۰ سوال آزمون را از بین این سوالات انتخاب کرد. بنا داریم در سایر آزمون ها هم از این الگو برای ارتقای آزمون‍‌ها استفاده کنیم.

لاریجانی عنوان کرد برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی به طور مداوم رصد و ارزیابی می‌شود و گفت: مستندات مرتبط با این برنامه منتشر شده و هدف این است که متدولوژی و راه برای تمامی همکاران قابل دسترسی باشد و این مستندسازی بتواند بسترهای ماندگاری برنامه‌ها را فراهم کند.  

وی در پایان با تاکید بر اینکه در اجرای برنامه تحول آموزش مشارکت تمامی مسئولان، اعضای هیات علمی و دانشجویان از ضروریات است، گفت: لازم است زبان مشترکی دربین دست اندرکاران حوزه آموزش ایجاد شود و این مسیر در نظام سلامت ادامه یابد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز