خبرگزاری کار ایران

غذاهایی که سوزش معده را بیشتر می کند

asdasd
کد خبر : ۸۰۸۵۹۱

سوزش معده از شایع ترین اختلالات گوارشی است.

به گزارش ایلنا، بیماری ریفلاکس معده بیماری نسبتا شایعی است، با درجه‌های خفیف تا شدید. این بیماری هنگامی رخ می‌دهد که جریان برگشتی اسید از معده به مری وجود داشته باشد. یکی از دلایل این اتفاق این است که اسفنکتر پایین مری ضعیف یا آسیب دیده است.

در حالت عادی، این اسفنکتر بسته می‌شود تا از ورود مواد غذایی در معده به مری جلوگیری شود. غذا‌هایی که می‌خورید هم بر مقدار اسید معده تأثیر می‌گذارد و خوردن غذا‌های مناسب، به کاهش این علائم کمک می‌کنند.

علائم ریفلاکس معده

سوزش سر دل، سوزش در معده یا سینه از جمله علائم آن است. حرکت اسید به داخل مری همچنین می‌تواند باعث استفراغ یا بازگشت مجدد شود. علائم دیگر شامل سرفه خشک، گلو درد، نفخ، سکسکه و احساس توده در گلو هستند.غذا‌های محرک برای مبتلایان به ریفلاکس ثابت شده است که غذا‌های خاصی برای بسیاری از افراد این علائم را ایجاد می‌کنند. از این رو می‌توانید برای کنترل آنها، با حذف غذا‌های زیر از رژیم غذایی خود این علائم را کاهش دهید.

غذا‌های پرچرب

غذا‌های سرخ شده و چرب می‌توانند باعث ریفلاکس شوند و به اسید معده بیشتر اجازه بازگشت به مری را بدهند. این غذا‌ها همچنین تخلیه معده را به تأخیر می‌اندازند. غذاهایی مانند سیب زمینی سرخ کرده، لبنیات پرچرب مانند کره، شیر کامل، پنیر معمولی و خامه، تکه‌های سرخ شده گوشت، بستنی و چیپس سیب زمینی، دارای چربی زیادی هستند. از این موارد اجتناب کنید یا آن‌ها را با مقدار بسیار کم مصرف کنید.خوردنی های خوشمزه ای که سوزش معده را بیشتر میکند!

گوجه فرنگی و مرکبات

میوه‌ها و سبزیجات در یک رژیم سالم مفیدند، اما گاهی برخی از آن‌ها می‌توانند علائم ریفلاکس را تشدید کنند، به ویژه میوه‌های بسیار اسیدی. این میوه‌ها شامل پرتقال، گریپ فروت، لیمو، لیموترش سبز، آناناس و صیفی گوجه فرنگی هستند.

شکلات

شکلات حاوی ماده‌ای به نام methylxanthine است. نشان داده شده است که عضله صاف را در معده شل کرده و ریفلاکس را افزایش می‌دهد.

سیر، پیاز و غذا‌های پرادویه

موادغذایی پرادویه و تند مانند پیاز و سیر باعث بروز علائم سوزش سر دل در بسیاری از افراد می‌شود.

کافئین

افراد مبتلا به ریفلاکس اسید ممکن است بعد از قهوه صبح خود متوجه علائم آن شوند. دلیل این امر آن است که کافئین محرک شناخته شده ریفلاکس اسید است.

نعنا

نعنا و محصولات دارای طعم نعناع مانند آدامس‌ها هم می‌توانند باعث علائم ریفلاکس شوند.

منبع: رکنا

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز