در تماس با ایلنا مطرح شد؛
اخراج در باغ کتاب/ کارکنان اخراجی: بیمه بیکاری ما چه میشود؟

برخی از کارکنان باغ کتاب در تماس با ایلنا از اخراج خود طی روزهای اخیر خبر داده و دلیل آن را نیز جایگزینی نیروهای تازه عنوان کردند، این در حالی است که مدیرعامل این موسسه میگوید: هیچ اخراجی صورت نگرفته است!
به گزارش خبرنگار ایلنا، باغ کتاب تهران از بخشهای مهم فرهنگی تهران است که زیر نظر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اداره میشود. این مکان بزرگترین مجموعه عرضه و ارایهی کتاب و سرگرمی علمی کشور است که در دو طبقه با زیر بنای ۶۵ هزار متر مربع و وسعت ۱۱۰ هزار متر مربع در اراضی عباس آباد ساخته شده است.
روز چهاردهم اردیبهشتماه علی رمضانی مدیرعامل سابق خانه کتاب و ادبیات ایران طی حکمی از سوی مهرداد باقری (رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران) به عنوان مدیرعامل جدید باغ کتاب تهران منصوب شد اما یک ماه پس از این تغییر، تعدادی از کارمندان باغ کتاب در تماس با ایلنا از اخراج خود خبر دادند.
یکی از این کارکنان با بیان اینکه کمتر از یک سال است در یکی از بخشهای باغ کتاب مشغول به کار شده، گفت: در میان کارکنان اخراج شده، اسامی افراد باسابقه نیز به چشم میخورد.
وی با بیان اینکه در بیشتر روزهای جنگ دوازده روزه، سر کارمان حاضر بودیم، گفت: در آن ایام اردوی تابستانی را در دستور کار داشتیم که برگزار شد. پس از آن ایام، مانند هر روز سر کارم حاضر شدم تا اینکه چند روز پیش مرا خواستند و گفتند شما اخراج هستید!
او ادامه داد: هرچه از مسئولانی که عذرمان را خواستهاند درخواست میکنیم نامهای مبنی بر اخراج به ما بدهند، قبول نمیکنند و دلیل خاصی هم به ما ارائه نکردهاند. چند بار نیز به منابع انسانی مراجعه کردهام؛ اما نتیجه نگرفتهام.
این کارمند باغ کتاب تهران، در ادامه درباره وضعیت قراردادهای این مجموعه نیز توضیحاتی داد.
وی بیان کرد: تاریخ قرارداد قبلی من تا آخر خردادماه بود که در ادامه قرارداد سه ماهه دوم سال به من ارائه نشد. روز گذشته برگه قرارداد یک ماهه را برایمان فرستاند؛ اما من و دیگر دوستان اخراجی آن را امضا نکردهایم چراکه اگر این قرارداد را امضا کنیم به این معناست که تا آخر تیرماه بمانیم و سپس با توجیه پایان یافتن قرارداد، برویم.
او تاکید کرد: اینگونه نیست که تعدیلی رخ داده باشد بلکه از قرار معلوم جایگزینی نیروها صورت گرفته است زیرا برای هریک از همکارانی که اخراج شدهاند، جایگزینهایی درنظر گرفته شده است.
وی یادآور شد: برای پیگیری امورمان به بازرسی سازمان فرهنگی هنری شهرداری مراجعه کردهایم و با آقای مداح مسئول این بخش گفتگو کردهایم اما هنوز پاسخی دریافت نکردهایم.
یکی دیگر از اخراجیهای باغ کتاب نیز گفت: نزدیک به یک دهه است در باغ کتاب و در بخشهای مختلف آن مشغول فعالیت هستم. حتی پیش از افتتاح باغ کتاب در این مجموعه حضور داشته و مشغول فعالیت در بخشهای مختلف بودهام.
وی با اشاره به اینکه هزینه زندگی چندین نفر را تامین میکند، درباره اخراجش از باغ کتاب گفت: دلیلی برای اخراجم ارائه نشده و مسئولان هم توضیحی نمیدهند. اما من از همان ابتدای تاسیس کارمند باغ کتاب بودهام و مدیران قبلی میدانند که چه بخشهایی را با کمترین امکانات راهاندازی کردهام.
او افزود: براساس تجارب خودم باید بگویم بیشتر بحث جایگزینی نیرو مطرح است تا تعدیل! این دو با هم تفاوت دارند. الان میبینم که نیروی جایگزین من فردی بسیار جوان است که تخصصی هم در کارش ندارد.
این فرد در پاسخ به این سوال که پیگیریها به کجا رسیده، گفت: در جلسه قائم مقام مجموعه با تعدادی از کارکنان قدیمی و جدید اعلام شد که افراد اخراجی ناکارآمد هستند.
این پرسنل باغ کتاب در پایان گفت: لااقل نامه عدم نیاز به ما بدهند که بتوانیم بیمه بیکاریمان را بگیریم. این حق ماست که آن را تا امروز از ما دریغ کردهاند.
یکی از نیروهای اخراجی با بیان اینکه از سال نود و شش در این مجموعه مشغول به کار بودهام و حال میخواهند ما را بدون توضیح اخراج کنند، گفت: من به نوعی بیماری خاص مبتلا هستم و هزینه داروهایم بسیار بالاست و هر روز هم گرانتر میشود. هر ماه حدود بیست و چهار میلیون تومان هزینه داروهایم میشود. اما اگر از باغ کتاب بروم بیمه تکمیلی مرا هیچکجا قبول نخواهد کرد؛ به این دلیل که بیماریام خاص است، لذا حتما بیمه تکمیلیام باید به صورت سازمانی رد شود. حال اگر قرار باشد سر کار نیایم، نمیدانم اوضاعم چگونه خواهد شد.
خبرنگار ایلنا در ادامه و در تماس با علی رمضانی، مدیرعامل باغ کتاب، خواستار ارایه توضیحاتی در اینباره شد. رمضانی در پاسخ با بیان اینکه با هیچ رسانهای صحبت نمیکند، گفت: اخراجی صورت نگرفته و باغ کتاب روال عادی فعالیتهای خود را دارد.