نقشه راه بازسازی گردشگری در پساجنگ ترسیم شد/ ۱۴ برنامه هدفمند برای احیای گردشگری/ همگرایی بیسابقه دولت و بخش خصوصی در حمایت از گردشگری

نشست سرنوشتساز دولت و بخش خصوصی برای احیای گردشگری پس از جنگ ۱۲روزه با حضور وزیر میراثفرهنگی، وزیر اقتصاد، دبیر هیئت دولت، معاون اقتصادی بانک مرکزی، رئیسکل سازمان مالیاتی و مدیرعامل تأمین اجتماعی برگزار شد؛ نشستی که ثمره آن تدوین ۱۴ برنامه جامع جبرانی، تسهیلات مالی، معافیتهای مالیاتی و واگذاری شرکتهای گردشگری به بخش خصوصی بود. این همافزایی را میتوان نقطه طلایی بازآفرینی گردشگری ایران در دوره بازسازی دانست.
به گزارش ایلنا، صبح دوشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴، سالن فجر وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی میزبان یکی از مهمترین نشستهای اقتصادی سال بود؛ نشستی مشترک میان مسئولان عالیرتبه اقتصادی دولت با نمایندگان انجمنها، تشکلهای صنفی و فعالان سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی.
در این نشست، سیدرضا صالحیامیری وزیر میراثفرهنگی، سیدعلی مدنیزاده وزیر امور اقتصادی و دارایی، سیدکامل تقوینژاد دبیر هیئت دولت، محمد شیریجیان معاون اقتصادی بانک مرکزی، مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی و سید محمدهادی سبحانیان رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور در کنار معاونان وزارت میراثفرهنگی و نمایندگان بخش خصوصی از جمله اعضای هیأت مدیره جامعه حرفهای هتلداران ایران، اعضای هیأت مدیره جامعه انجمنهای حرفهای راهنمایان گردشگری، اعضای هیأت مدیره جامعه انجمنهای حرفهای اقامتگاههای بومگردی، اعضای هیأت مدیره جامعه تورگردانان، اعضای هیأتمدیره جامعه مجتمعهای گردشگری و سفرهخانههای سنتی،
اعضای هیأت انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی، اعضای هیأت مدیره انجمن موسسات آموزش گردشگری و نمایندگان صنایعدستی حضور داشتند.
وزیر میراثفرهنگی: گردشگری، نخستین بازآفرین ملی در بحرانهاست
سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در این نشست با تأکید بر نقش بیبدیل گردشگری در بازسازی امید ملی، از تدوین ۱۴ برنامه جامع جبرانی برای حمایت از بخشهای آسیبدیده خبر داد و گفت: گردشگری نخستین بخش آسیبپذیر و در عین حال نخستین حوزه بازآفرین در شرایط بحرانی است. ما بلافاصله پس از پایان جنگ ۱۲ روزه، مسیر تدوین برنامههای ترمیمی را با مشارکت نهادهای کلیدی اقتصادی آغاز کردیم. امروز، ۱۴ بسته حمایتی آماده اجراست.
وی با اشاره به رشد ۴۸درصدی گردشگران خارجی در فروردینماه، تأکید کرد: اگرچه جنگ وقفهای در مسیر توسعه ایجاد کرد، اما مسیر ما متوقف نشد. با قاطعیت راه حمایت، ترمیم و احیا را آغاز کردهایم.
وزیر اقتصاد: گردشگری موتور رشد ملی است
سیدعلی مدنیزاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی، با اشاره به جایگاه راهبردی گردشگری در اقتصاد کشور گفت: گردشگری تنها یک بخش خدماتی نیست، بلکه موتور محرک اقتصاد ملی و از اولویتهای دولت در دوره بازسازی است. وزارت اقتصاد، جبران خسارات این بخش را مأموریت ملی خود میداند.
وی تأکید کرد: گردشگری از نخستین قربانیان جنگ بود، اما در گام نخست حمایت قرار دارد. بستههای حمایتی مالیاتی، بانکی و بیمهای در همین راستا تدوین شدهاند.
دبیر هیئت دولت: گردشگری، صدایی بلند در دولت دارد
سیدکامل تقوینژاد، دبیر هیئت دولت نیز در این نشست گفت: هیچ جلسهای در دولت نیست که در آن، مطالبات گردشگری شنیده نشود. این حوزه، امروز به یکی از ارکان اثرگذار و مطالبهگر در فرآیندهای تصمیمسازی بدل شده است.
او با تجلیل از نقش محوری وزیر میراثفرهنگی در ارتقای جایگاه گردشگری افزود: گردشگری، یکی از ابزارهای مؤثر دیپلماسی اقتصادی و فرهنگی ایران است و دولت آن را یک ظرفیت ملی میداند.
رئیسکل سازمان مالیاتی: تمدید مهلت اظهارنامه و توقف اوراق قطعی برای فعالان گردشگری
سیدمحمدهادی سبحانیان، رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور، با اشاره به خدمات فعالان گردشگری در ایام جنگ گفت: در آن روزهای سخت، تاسیسات گردشگری پابهپای مردم بودند و خدمات اسکان اضطراری رایگان ارائه دادند. این همراهی، شایسته سپاس و حمایتهای عملی است.
او از تمدید مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی فعالان گردشگری تا پایان شهریور ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: صدور اوراق قطعی مالیاتی برای فعالان این حوزه متوقف شده تا در این دوران بحرانی، آرامش روانی آنها حفظ شود.
بانک مرکزی: بسته تأمین مالی بنگاههای گردشگری در آستانه نهایی شدن
محمد شیریجیان، معاون اقتصادی بانک مرکزی، با اشاره به مسئولیت بانک مرکزی در تدوین بسته مالی بنگاههای آسیبدیده گفت: براساس مصوبه هیئت دولت، بسته جامع تأمین مالی برای بنگاههای گردشگری تا هفته آینده در هیئتعالی بانک مرکزی به تصویب خواهد رسید.
مدیرعامل تأمین اجتماعی: شرکتهای گردشگری آماده واگذاری/ بیمه هنرمندان در دستور کار
مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، از واگذاری شرکتهای گردشگری این سازمان به بخش خصوصی خبر داد و افزود: در راستای برنامه هفتم توسعه و چابکسازی، این واگذاریها در دستور کار قرار گرفته است. از تشکلهای گردشگری برای مشارکت در این فرایند دعوت میکنیم.»
وی همچنین از آغاز تدوین بسته بیمهای برای راهنمایان گردشگری و هنرمندان صنایعدستی با همکاری وزارت تعاون، سازمان برنامه و وزارت میراثفرهنگی خبر داد و گفت: این افراد ستونهای فرهنگی و اقتصادی گردشگری هستند و باید از حمایت بیمهای پایدار برخوردار شوند.
نقطه طلایی همافزایی برای بازسازی گردشگری
نشست امروز وزارت میراثفرهنگی، آغازی برای همگرایی جدی میان دولت و بخش خصوصی در بازسازی گردشگری پس از بحران جنگ بود؛ از تدوین بستههای حمایتی مالی و بانکی گرفته تا برنامههای بیمهای و معافیتهای مالیاتی.
این نشست، نویدبخش شکلگیری نقشه راهی جامع برای عبور گردشگری ایران از بحران و ورود به مرحلهای تازه از رشد، تابآوری و شکوفایی است.