معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خبرداد؛
رشد ۳۴ درصدی درآمدهای پیشبینیشده فارس طی سال جاری

تکمیل تالار فرهنگی مرکزی شیراز ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار می خواهد
معاون بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان فارس، گفت: درآمد پیشبینیشده استان برای سال جاری ۳۲ هزار میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد رشد داشته است.
به گزارش ایلنا، عبدالحمید سنگی امروز ۱۱ تیرماه در بازدید استاندار فارس از سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در تشریح وضعیت بودجه و پروژههای عمرانی افزود: در سال گذشته، تحقق درآمدها به ۱۱۱ درصد رسید که این عملکرد، فارس را در زمره معدود استانهای دارای مازاد درآمد قرار داد.
سنگی با اشاره به اعتبارات عمرانی استان خاطرنشان کرد: اعتبارات عمرانی در سال گذشته ۶۲۰۰ میلیارد تومان بود که در سال جاری به ۱۱۲۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته و با احتساب اعتبارات مدیریت بحران، به ۱۵هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
همچنین، اعتبارات عمرانی ملی از ۶۳۵۰ میلیارد تومان با تخصیص ۱۰۴ درصد به ۴۳۵۰ میلیارد تومان با تخصیص ۶۸ درصد رسیده است.
وی ادامه داد: اعتبارات هزینهای نیز با رشد ۳۱ درصدی از ۲۹۰۰ میلیارد تومان به ۳۸۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته که این امر امکان بهبود حقوق، اضافهکار، رفاهیات و تسویه کامل مطالبات بازنشستگان تا پایان سال گذشته را فراهم کرده است.
معاون بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در خصوص پروژههای عمرانی توضیح داد: در حال حاضر ۱۳ پروژه بیمارستانی نیمهتمام در استان وجود دارد که بیمارستان خاتمالانبیا، بیمارستان تخصصی غرب شیراز و بیمارستان مرودشت از اولویتهای اصلی هستند و پیشبینی میشود در سال جاری به بهرهبرداری برسند. همچنین، پروژههای بیمارستان جایگزین نمازی و بیمارستان محمد رسولالله در برنامه قرار دارند.
سنگی با اشاره به کمبود تخت بیمارستانی در استان (۱.۵ تخت به ازای هر یکهزار نفر در مقایسه با میانگین کشوری ۱.۸) بر لزوم رفع این چالش تأکید کرد.
وی افزود: در حوزه زیرساختهای اداری، بهویژه در ۱۴ شهرستان جدیدالتأسیس، کمبود فضاهای اداری و فرمانداریها مشهود است. مجتمع اداری رستم در حال تکمیل است و برای سایر پروژهها از محل مولدسازی و منابع دیگر برنامهریزی شده است.
معاون بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی فارس گفت: در بخش آموزش، ۳۵۰ پروژه نیمهتمام وجود دارد که تکمیل آنها نیازمند ۷۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار است. از این میزان، ۲۰۰۰ میلیارد تومان از محل مولدسازی و ۱۵۰۰ میلیارد تومان از منابع ملی تأمین خواهد شد و خیرین نیز مشارکت دارند.
سنگی در ادامه به حوزه ورزش اشاره کرد و گفت: حدود ۵۰۰ پروژه نیمهتمام ورزشی در استان وجود دارد که تکمیل آنها نیازمند تزریق منابع و برنامهریزی دقیق است.
وی همچنین تکمیل تالار فرهنگی مرکزی شیراز را با نیاز به ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار، پروژهای کلیدی دانست که باید در اولویت بودجهای قرار گیرد.
معاون بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی فارس در حوزه راهسازی، از وجود ۶ محور شریانی اصلی مانند شیراز-بندرعباس و شیراز-یاسوج خبر داد که با پیشرفت ۷۰ تا ۹۰ درصدی، با تخصیص منابع میتوانند به بهرهبرداری برسند.
وی در بخش آب نیز اظهار داشت: ۴۸ شهر استان دچار تنش آبی هستند و ۷۶ درصد منابع آبی از آبهای زیرزمینی تأمین میشود که ناپایدار است. پروژههای آبرسانی از سدها و منابع پایدار در حال پیگیری است. همچنین، حدود ۴۸۰ روستا نیازمند بهسازی هستند که با بهرهگیری از ظرفیتهایی مانند بسیج سازندگی و بنیاد مسکن دنبال میشود.
سنگی با اشاره به ضعف زیرساختی بنیاد مسکن استان، بر لزوم تقویت این نهاد از طریق ایجاد معادن و کارگاههای تولید مصالح تأکید کرد.
وی به چالش حاشیهنشینی کلانشهر شیراز اشاره و پیشنهاد کرد که با تعریف شهر جدید و برنامهریزی دقیق شهرسازی، از گسترش مشکلات این حوزه جلوگیری شود.