خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری مطرح شد:

میزان برگشت محصولات غذایی صادراتی خیلی کم است/ «ایمنی غذا» ناشی از دانش است

میزان برگشت محصولات غذایی صادراتی خیلی کم است/ «ایمنی غذا» ناشی از دانش است

بنابراعلام رئیس سازمان غذا و دارو کالاهایی که برای صادرات تأیید می‌شوند، میزان برگشت‌شان خیلی کم است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، «مهدی پیرصالحی» رئیس سازمان غذا و دارو امروز- شنبه - در نشست خبری روز جهانی غذا اظهار کرد: روز جهانی ایمنی غذا به پیشنهاد سازمان ملل و به منظور یادآوری ارزش غذا در زنجیره مصرف انتخاب شده است. هر سال، سازمان بهداشت جهانی (WHO) این روز را گرامی می‌دارد تا به ما یادآوری کند که ایمنی غذا چقدر اهمیت دارد. سالانه بیش از ۶۰۰ میلیون نفر در دنیا به بیماری‌هایی مبتلا می‌شوند که احتمال می‌رود ناشی از غذا باشد.

رئیس سازمان غذا و دارو تأکید کرد: بسیاری از بیماری‌ها می‌توانند با تأکید بر ایمنی غذا کاهش یابند و این موضوع به ما کمک می‌کند تا نیاز کمتری به دارو و درمان در آینده داشته باشیم. بنابراین، همه سازمان‌ها، ارگان‌ها و نهادهایی که در زمینه غذا فعالیت می‌کنند، باید علاوه بر تأمین غذای مردم، به نگرانی‌های ایمنی و کیفیت غذا نیز توجه داشته باشند. این امر به ایجاد یک جامعه سالم‌تر و پویا‌تر کمک می‌کند.

پیرصالحی درباره بازگشت برخی محصولات غذایی صادراتی اعلام کرد: فقط ۸ محصول خام غذایی در حوزه صادرات مواد غذایی رصد و نظارت می‌شود.همچنین کالاهایی که برای صادرات تأیید می‌شوند، میزان برگشت آنها خیلی کم است.

وی نظارت بر سلامت فرآورده‌های غذایی از مزرعه تا سفره را بر عهده وزارت جهادکشاورزی دانست و گفت: میزان باقی مانده سموم و آفات در محصولات غذایی، بسیار کم است و تلاش می‌کنیم همین مقدار اندک نیز، کنترل شود.

پیرصالحی با بیان اینکه شناسه گذاری فرآورده‌های غذایی تا پایان برنامه هفتم انجام خواهد شد، افزود: باید نگران ایمنی غذا باشیم، در غیر اینصورت در آینده باید با درمان، این مشکل را جبران کنیم.

«عبدالعظیم بهفر» مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو  در ادامه گفت: در دین مبین اسلام و احادیث  به اهمیت تغذیه و ایمنی غذا اشاره شده است. نکات مربوط به تغذیه باید مد نظر مردم قرار گیرد و دولت‌ها نیز به همین دلیل، سازمان غذا و دارو را به عنوان متولی سلامت و ایمنی غذا معرفی کرده‌اند. به همین مناسبت، ما روز جهانی ایمنی غذا را برگزار می‌کنیم تا به اهمیت این موضوع توجه بیشتری شود و آگاهی مردم افزایش یابد.

وی  خاطرنشان کرد: شعار امسال بر مبنای شعار سال مقام معظم رهبری طراحی شده و به این مضمون است: "ایمنی غذا، سرمایه‌گذاری برای تولید مبتنی بر دانش." این شعار نشان‌دهنده این است که ایمنی غذا ناشی از دانشی است که در داخل کشور وجود دارد. خوشبختانه ما در مباحث تولید فرآورده‌های غذایی و مواد اولیه، این دانش را در کشور نهادینه کرده‌ایم.در سال‌های گذشته، تجربه‌های موفقی در این زمینه داشته‌ایم و امیدواریم که امسال نیز به لطف الهی و توانمندی عزیزان، بهترین همایش را در این خصوص برگزار کنیم.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: دستاوردهایی که در طول سال گذشته داشته‌ایم، جای خوشحالی دارد. با وجود تمام مشکلات، سازمان غذا و دارو با سرعت و شدت به پیگیری این موارد پرداخته است و از همه بزرگوارانی که در این زمینه نقش داشته‌اند، تشکر می‌کنم. سیاست‌های اداره کل ما شامل بخشنامه‌هایی است که به کشور اعلام می‌شود. این بخشنامه‌ها در حوزه فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی به ما کمک می‌کند تا سرعت بیشتری در تولید این فرآورده‌ها داشته باشیم و همچنین نظارت گسترده‌تری را اعمال کنیم. بسیاری از امور مرتبط با این اداره به معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌ها واگذار شده است تا کارایی و کیفیت نظارت افزایش یابد.

وی تصریح کرد: طبق پروتکلی که  طراحی شده، ما به دانشگاه‌ها این توانمندی را داده‌ایم که پروانه‌های ساخت فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی را در همان استان برای متقاضیان صادر کنند. این کار با در نظر گرفتن نکات ایمنی مربوط به این فرآورده‌ها انجام می‌شود و برخی از بخشنامه‌های ابلاغی در این خصوص وجود دارد. یکی از برنامه‌های اداره کل ما، افزایش دامنه این توانمندی‌ها با رعایت نکات نظارتی است.

این مقام سازمان غذا و دارو گفت: علاوه بر کارسازی برای تولیدکنندگان در دانشگاه‌ها و استان‌ها، نظارت‌ها را نیز افزایش داده‌ایم تا کیفیت و ایمنی فرآورده‌ها بهبود یابد. این اقدامات به ما کمک می‌کند تا فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی با کیفیت‌تری را به بازار عرضه کنیم.به خاطر همین نظارت‌ها، ما توانسته‌ایم رصد و پایش ایمنی مواد غذایی را به خوبی انجام دهیم و نکات مهمی را که باید مد نظر قرار گیرد، رعایت کنیم. طبق دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌هایی که به استان‌ها اعلام کرده‌ایم، مواردی که باید در هنگام صدور پروانه و نظارت بر تولید فرآورده‌ها مد نظر قرار گیرد، مشخص شده است.

بهفر افزود: بیشتر این بررسی‌ها مربوط به سطح عرضه فرآورده‌ها توسط دانشگاه‌ها است. ما یک فرایند سالیانه داریم که این موارد را به دانشگاه‌ها اعلام می‌کنیم و شیوه‌نامه‌ای برای این کار مشخص شده است. دانشگاه‌ها نیز این مسئولیت را به عهده می‌گیرند.علاوه بر این، مقررات و قوانینی که باید رعایت شوند، شامل مباحثی مانند صدور گواهی بهداشت  نیز می‌شود. دانشگاه‌ها این موارد را تدریس کرده‌اند تا به عزیزانی که متقاضی صادرات هستند، گواهی‌های لازم را ارائه دهند. این اقدامات به ارتقاء کیفیت و ایمنی فرآورده‌های غذایی کمک می‌کند.

وی تاکید کرد: متقاضیان واردات برخی از فرآورده‌ها باید مد نظر قرار دهند که برای یکسان‌سازی و بهبود فرآیندها، سامانه‌ای طراحی شده است. خوشبختانه، سامانه صدور گواهی بهداشت به صورت یکسان رونمایی شده و امیدواریم که بتوانیم گواهی بهداشت را برای کشورهای مختلف به راحتی و با سرعت و دقت بیشتری صادر کنیم، هم در دانشگاه‌ها و هم در مرکز.یکی از نکات بسیار مهم برای کشورهایی که صادرات انجام می‌دهند، تایید سلامتی فرآورده‌ها توسط وزارت بهداشت یا سازمان غذا و داروی آن کشور است.به همین دلیل، بسیاری از کشورها درخواست دارند که صادرکنندگان فرآورده‌های غذایی، تاییدیه سازمان غذا و دارو را داشته باشند.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: بحث زمان و دقت در این فرآیند بسیار حائز اهمیت است و ما تلاش می‌کنیم تا با بهبود سامانه‌ها و فرآیندها، این موارد را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنیم. این اقدامات به تسهیل صادرات و ارتقاء کیفیت فرآورده‌های غذایی کمک می کند.تایید گواهی بهداشت برای کشورهایی که فرآورده‌ها به آن‌ها صادر می‌شود، بسیار مهم است و دقت در این فرآیند نیز برای ما حائز اهمیت است. زیرا ما فرآورده‌ها را هم برای خودمان و هم برای کشور صادرکننده تأیید می‌کنیم. به همین دلیل، راه‌اندازی این سامانه بسیار حائز اهمیت است.

وی در پایان گفت: این سامانه به ما این امکان را می‌دهد که به راحتی موارد را تشخیص دهیم و منبع گواهی‌های تقلبی و غیرمعتبر را شناسایی کنیم. با توجه به اینکه این سامانه به صورت یکسان در کل کشور راه‌اندازی شده، امیدواریم که بتوانیم فرآیندها را بهبود بخشیم و کیفیت و ایمنی فرآورده‌های غذایی را ارتقاء دهیم. این اقدامات به تسهیل صادرات و افزایش اعتماد کشورها به فرآورده‌های ما کمک خواهد کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز