رئیس اتاق بازرگانی فارس خواستار شد؛
توقف سیاست اشتباه بازگشت ارز صادراتی از طریق بانک مرکزی

رئیس اتاق بازرگانی فارس، با اشاره به حوزه دیپلماسی اقتصادی و توسعه مراودات مالی خواستار توقف سیاست اشتباه بازگشت ارز صادراتی از طریق بانک مرکزی شد.
به گزارش ایلنا، محمد صادق حمیدیان امروز یکم خردادماه در نشست منطقه ای با تمرکز بر کشورهای همسایه و نقاط هدف برای تقویت و قاعده مند سازی دیپلماسی استانی به میزبانی استان فارس و معرفی ظرفیت های اقتصادی استان های هرمزگان، بوشهر، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد ، افزود:دوران یکهتازی دیپلماسی سیاسی و قدرتنمایی نظامی به پایان رسیده و این اقدام وزارت امور خارجه، به ویژه در فارس، گامی مثبت و قابل تحسین است.
حمیدیان با قدردانی از وزیر امور خارجه به دلیل باز کردن در وزارت امور خارجه به روی بخش خصوصی پس از ۱۵ سال، اظهار داشت: امیدواریم در دیپلماسی اقتصادی این موضوع مدنظر قرار گیرد تا خانه ایرانیان در خارج از کشور به دفتر نمایندگی واقعی تبدیل شود نه محلی که حقیقتی ندارد.
رئیس اتاق بازرگانی فارس به معضلات ساختار نهادی حاکم بر دیپلماسی اقتصادی کشور اشاره کرد که دهها سال پیش طراحی شده و بدون تغییرات لازم به ارث رسیده است و افزود: این ساختار با مشکلاتی مانند شکست در هماهنگی، رقابتهای بروکراتیک، موازیکاری و سایر معضلات مواجه است که نیازمند اصلاح است.
وی تصریح کرد: اصلاح ساختاری در این حوزه بدون تدوین سند راهبردی امکانپذیر نیست.
حمیدیان چارچوب کلی این پیشنهاد را خلاصهای از دیپلماسی اقتصادی با توسعه استانی دانست که در شرایطی که اقتصاد ایران با پیچیدهترین ترکیب تحریم، منطقهای و نوسازی نظم جهانی مواجه است، سیاست خارجی نمیتواند صرفاً بر محور روابط بین دولتی متمرکز باشد و بخش خصوصی و اقتصادی باید پای کار بیاید و در جهت توسعه در خدمت نظام باشد.
رئیس اتاق بازرگانی فارس افزود: این پیشنهاد شامل ۱۰ محور است که از جمله آنها پیمانهای تجاری مرزی دوجانبه، استانمحور، دیپلماسی انرژی استانی، پلتفرم هوش تجاری مرزی، رایزن اقتصادی استانی در کشورهای هدف، کنسرسیوم صادراتی منطقهای و چهار عنوان دیگر است که در حال پیگیری است.
حمیدیان تاکید کرد: این بسته پیشنهادی مبتنی بر بنیانهای نظری روزآمد در حوزه اقتصاد سیاسی و دیپلماسی نوین، سازگار با شرایط خاص ایران در نظم تحریمی و برگرفته از تجربیات موفق جهانی است و امیدوار است مورد توجه و دستور ویژه قرار گیرد.