خبرگزاری کار ایران

معاون شهرسازی شهردار قزوین خبر داد؛

واگذاری یک طبقه تراکم رایگان به تجمیع‌کنندگان پلاک‌های ریزدانه

واگذاری یک طبقه تراکم رایگان به تجمیع‌کنندگان پلاک‌های ریزدانه
کد خبر : ۱۶۴۰۳۲۸

معاون شهرسازی و معماری شهردار قزوین گفت: بر اساس ضوابط جدید کسانی که تجمیع پلاک انجام دهند و به حد نصاب 500 مترمربع برسند، از یک طبقه اضافه رایگان (تا 200 مترمربع) برخوردار می‌شوند که این امتیاز در تمامی نقاط شهر بدون توجه به منطقه‌بندی قیمتی قابل اجرا است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، سیدمحمد علمی عصر امروز در همایش بازآفرینی محدوده‌های ناکارآمد شهری و ضوابط تشویقی با اشاره به روند تحولات بازآفرینی شهری در کشور و شهر قزوین گفت: از اوایل دهه 90 دولت با هدف ارتقای کیفیت سکونت در محلات فرسوده بسته‌هایی تشویقی تدوین کرد که عمدتاً بر پایه سه شاخص کالبدی شامل عرض گذر، استحکام بنا و ریزدانگی تدوین شده بود.

وی اضافه کرد: در همان سال‌ها 504 هکتار از محدوده شهر قزوین مشمول این ضوابط شناخته شد و قرار بر این بود که سالانه 10 درصد این بافت‌ها نوسازی شود، اما به دلیل نبود توان مالی بسیاری از ساکنان و ناکارآمدی بخشی از سیاست‌ها اهداف محقق نشد.

معاون شهردار قزوین با بیان اینکه در دولت گذشته رویکرد بازآفرینی با نگاه محله‌محور و با بهره‌گیری از 27 شاخص جدید دنبال شد، گفت: در بازنگری صورت‌گرفته مساحت محدوده‌های هدف بازآفرینی در شهر قزوین به 1004 هکتار افزایش یافت که نشان‌دهنده افزایش حدود دو برابری مساحت بافت فرسوده و ناکارآمد در شهر قزوین است.

علمی افزود: البته این امر نه به دلیل گسترش کالبدی، بلکه در نتیجه ارزیابی دقیق‌تری از وضعیت محلات و الحاق نواحی منفصل شهری و برخی روستاهای اطراف به محدوده شهر بود.

وی با اشاره به اقدامات ویژه شهرداری در محله هادی‌آباد ادامه داد: در این محله 56 هکتاری، با توجه به شرایط خاص اجتماعی و ساختاری، شهرداری مصوب کرده است که صدور پروانه ساخت بدون دریافت هیچ‌گونه عوارض انجام شود تا انگیزه مشارکت ساکنان و سرمایه‌گذاران افزایش یابد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قزوین از تدوین بسته‌های جدید تشویقی برای نوسازی و بهسازی محدوده‌های فرسوده و ناکارآمد شهری خبر داد و گفت: بر اساس ضوابط جدید کسانی که تجمیع پلاک انجام دهند و به حد نصاب 500 مترمربع برسند، از یک طبقه اضافه رایگان (تا 200 مترمربع) برخوردار می‌شوند که این امتیاز در تمامی نقاط شهر بدون توجه به منطقه‌بندی قیمتی قابل اجرا است.

علمی اضافه کرد: در حال بررسی اعمال ضریب تشویقی برای مهندسان ناظر در پروژه‌های بافت فرسوده هستیم تا رغبت آنان برای ورود به این پروژه‌ها افزایش پیدا کند، چراکه بیشتر ترجیح می‌دهند در محلات جدید ساخت‌وساز کنند.

وی تاکید کرد: با این اقدامات امیدواریم شاهد اتفاقات مثبتی در محله هادی‌آباد باشیم و این روند به سایر محلات هدف بازآفرینی در سطح شهر تعمیم یابد. با همکاری دستگاه‌های مسئول و حمایت مدیریت شهری، شرایطی فراهم شده تا انگیزه ساخت‌وساز و مشارکت در بافت‌های فرسوده افزایش یابد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قزوین در پایان خاطرنشان کرد: انتظار ما از جامعه مهندسی شهر قزوین این است که با نگاه مسئولانه و مشارکتی در اجرای این سیاست‌ها نقش‌آفرین باشند تا به کمک یکدیگر بتوانیم تصویر جدیدی از سکونت در محلات فرسوده شهر خلق کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز