خبرگزاری کار ایران

معاون رئیس جمهور در دیدار با امام جمعه شیراز:

بسیاری از مشکلات محیط زیست به بحران تبدیل شده‌اند

بسیاری از مشکلات محیط زیست به بحران تبدیل شده‌اند
کد خبر : ۱۶۳۸۵۲۷

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به تشریح مشکلات جدی محیط زیست کشور پرداخت و گفت: محیط زیست با چالش‌های متعددی روبرو است که برخی از آن‌ها به بحران‌های جدی تبدیل شده‌اند. آلودگی‌ها، گرد و غبار، پسماندها و خشکی تالاب‌ها از جمله این مسائل هستند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، شینا انصاری در دیدار با امام جمعه شیراز، افزود: مسائل محیط زیست به زندگی روزمره مردم وارد شده و بسیاری از این بحران‌ها ناشی از بی‌توجهی‌های سال‌های گذشته است که به تدریج انباشته شده‌اند، باید این بحران‌ها و مسائل را اولویت‌بندی و برای حل آن چاره اندیشی کرد.

وی ادامه داد: دولت چهاردهم رویکردی محیط‌زیستی دارد و نقشه راه در این عرصه بخشی از سیاست‌های کلان نظام اسلامی است که با سیاست‌های کلی نظام ابلاغی مقام معظم رهبری هم راستا است.

معاون رئیس جمهور  همچنین به مصوبات مترقی قانون برنامه هفتم اشاره کرد و گفت: این مصوبات برای تعالی محیط زیست طراحی شده‌اند و نیازمند حمایت مردم، مسئولان و مجلس برای اجرایی شدن هستند.

انصاری در ادامه به مشکلات خاص استان فارس اشاره کرد و گفت: حقابه تالاب‌ها به یکی از چالش‌های محیط زیستی در این استان تبدیل شده است و بخشی از تالاب‌ها به کانون‌های گرد و غبار تبدیل شده‌اند.

 وی با اشاره به نقش ائمه جمعه در این زمینه، خاطرنشان کرد: نگاه ویژه و مشفقانه ائمه جمعه و جماعات می‌تواند برای حل بسیاری از مشکلات و بحران های محیط زیست راهگشا باشد.

وی بر لزوم مشارکت آحاد جامعه در حفاظت از محیط زیست تأکید کرد و با اشاره به اصل 50 قانون اساسی گفت: باید حفاظت از محیط زیست به یک مسئولیت همگانی تبدیل شود.

 نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز نیز در این دیدار بحران های محیط زیست را زاییده دخالت های انسان در طبیعت دانست و اظهار داشت: محیط زیست نیاز به نگاه کلی گرایانه در حوزه پیشرفت دارد، اگر پیشرفت با در نظر گرفتن ملاحظات محیط زیستی باشد باید بهره وری را افزایش دهد و دخالت انسان در طبیعت را مهار کند.

آیت الله لطف الله دژکام ادامه داد: ما مدعی تمدن نوین اسلامی هستیم و نیاز به نظریه پردازی در حوزه محیط زیست مبتنی بر دین داریم، خلاء این موضوع اکنون مشهود است، تقابل و تعارضی که وجود دارد ناشی از همین خلاء است، نگاه در محیط زیست نگاهی علمی است اما برای توجیه بسیاری از مسایل باید از استدلال های علمی و دینی بهره گیری کرد، دین مبین اسلام ارزش و اهمیت بسیاری برای محیط زیست قائل شده است.

آیت الله دژکام ادامه داد: در کنار نگاه علمی و دینی در محیط زیست باید فرهنگ سازی هم انجام شود، ما در فرهنگ سازی و تکیه بر نگاه علمی و دینی کم کار کرده ایم، محیط زیست از دیدگاه اسلام بسیار مهم است که باید بیشتر به آن پرداخته شود، به پایان نامه های دانشگاهی در این زمینه بیشتر اهمیت دهیم و بحث عالمانه محیط زیست را به دانشگاه‌ها بیاوریم.

نظریه پردازی دینی و علمی در حوزه محیط زیست ضروری و حیاتی است 

حمید ظهرابی معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز با استقبال از دیدگاه‌های امام جمعه شیراز مبنی بر استفاده از نگاه‌های عالمانه اسلامی و علمی در نظریه پردازی محیط زیست اظهار داشت: نظریه پردازی دینی و علمی در حوزه محیط زیست ضروری و حیاتی است و ما از این نوع نگاه استقبال می کنیم.

 ظهرابی ادامه داد: کارکرد پارک های ملی کارکرد آموزشی است، امید است ارتباط بیشتری بین مردم و پارک های ملی و مقوله آموزش در استان ها و استان فارس رقم بخورد و شاهد شکوفایی استعدادها در این عرصه باشیم.

محمود رضایی کوچی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس نیز با گفت: استان فارس به مدد وجود آیت الله دژکام به عنوان امام جمعه شیراز از فضایی معنوی برخوردار است، نگاه امام جمعه در شیراز و شهرستان ها نگاه وحدت بخش است که به حوزه اجرایی هم حس آرامش منتقل می کند .

لیلا تاج گردون مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس نیز در این نشست با تقدیر از حضور امام جمعه شیراز، آیت الله دژکام را حامی همیشگی محیط زیست دانست که در برهه های مختلف دیدگاه‌های کارشناسی و راهگشا در عرصه محیط زیست داشته اند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز