در گفتوگو با ایلنا عنوان شد؛
افراد مانند گذشته نگران برچسب مراجعه به روانشناس نیستند/ شاهد ارتقای سطح سواد سلامت روان هستیم

رئیس گروه سلامت روان معاونت بهداشتی علوم پزشکی قزوین گفت: در سالهای اخیر دید افراد نسبت به مراجعه به روانشناسان و کمک گرفتن از متخصصین حوزه سلامت روان در سطح جامعه و همچنین استان ما بهتر شده و افراد خیلی کمتر از گذشته نگران برچسب ناشی از بهرهگیری از خدمات حوزه سلامت روان میشوند.
لادن محمدی زاده در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در قزوین به مناسبت روز مشاور و روانشناس با اشاره به جایگاه روانشناسان در ارتقای سطح سلامت جامعه گفت: مشاوران با مراقبتهای دلسوزانه و راهنماییهای تخصصی خود، افراد و جوامع را توانمند میکنند تا بر موانع غلبه کرده و آیندهای روشنتر را در آغوش کشند.
وی ادامه داد: در دنیای پر چالش امروز، نقش روانشناسان در کاهش استرس، اضطراب و انزوای اجتماعی بیش از پیش حیاتی و مهم است؛ آنهابه افراد کمک میکنند تا خودآگاهانهتر در مسیر پر و پیچ خم زندگی قدمهای استوارتر و آرامتری بردارند.
به گفته رئیس گروه سلامت روان معاونت بهداشتی علوم پزشکی قزوین، دید افراد نسب به مراجعه به متخصصان این حوزه افزایش پیدا کرده و یکی از دلایل کاهش انگ خدمات در حوزه سلامت روان، افزایش سطح سواد سلامت روان در افراد و جامعه، افزایش سهولت دسترسی خدمات در چند سال گذشته است.
وی ادامه داد: همچنین بهکارگیری نیروهای متخصص در سطح مراکز خدمات جامع سلامت، آموزش روانی به افراد و ارائه خدمات رایگان مهارتهای زندگی و فرزندپروری در سطح مراکز هم تاثیرگذار بوده است.
این مسئول، برخورد با فرزندان به ویژه نوجوانان و مسایل مرتبط در حوزه همسران را جزء بیشترین علتهایی برشمرد که هماستانیها به خاطر آن به مراکز خدمات جامع سلامت و مراکز خصوصی ارائه دهنده خدمات سلامت روان مراجعه میکنند.
ضرورت جدی گرفتن علایم
وی اظهار کرد: خیلی مهم است که افراد نشانههای اصلی بیماری روانپزشکی و مشکلات حوزه سلامت روان آگاهی داشته و در صورت مشاهده علایمی مانند (پایین بودن خلق، کاهش علاقه و لذت از فعالیتهایی که قبلا لذت میبردند، وجود اختلالات خواب و اشتها، احساس پوچی، تحمل پایین، افزایش سطح پرخاشگری افت تحصیلی در نوجوانان، عدم تمرکز در فعالیتهای روزانه و داشتن آرزوی مرگ ...) در خود یا دیگران مواردی هستند که باید آنها را جدی بگیرند.
محمدی زاده ادامه داد: افراد با دیدن این علایم باید حتما به مراکز خدمات جامع سلامت محل سکونت خود، مراکز خصوصی تحت پوشش سازمان نظام روانشناسی و سازمان بهزیستی و بیمارستانهای ارائه دهنده خدمات در زمینه در سلامت روان (بیمارستان 22 بهمن و بیمارستان قدس) مراجعه و یا به خطوط تلفنی 123 و 1480 و 1570 تماس بگیرند.
وی اظهار کرد: کاهش انگ ناشی از مشکلات حوزه سلامت روان و بیماریهای روانپزشکی وظیفه تک تک افراد جامعه است و همه افراد باید سعی کنند به دور از هرگونه قضاوت و برچسب به خود یا دیگران کمک کنند که در مورد مشکلات حوزه سلامت روان خود صحبت کرده و از خدمات تخصصی بهرهمند شوند.