خبرگزاری کار ایران

کارگاه «خلق شخصیت سه‌بعدی» در جشنواره فیلم فضای باز برگزار شد

کارگاه «خلق شخصیت سه‌بعدی» در جشنواره فیلم فضای باز برگزار شد

فرهاد توحیدی، فیلمنامه‌نویس و مدرس کارگاه "خلق شخصیت سه‌بعدی" در جشنواره فیلم فضای باز گفت: هر شخصیت با خودش قصه می‌آورد و جهان مخصوص به خودش را دارد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی نخستین جشنواره ملی فیلم فضای باز، فرهاد توحیدی، فیلمنامه‌نویس مطرح سینما در کارگاه «خلق شخصیت سه‌بعدی» که در سومین روز از جشنواره فیلم فضای باز برگزار شد، به بررسی ابعاد مختلف شخصیت‌پردازی پرداخت.

توحیدی در ابتدا، صحبتش را با این سوال که «داستان شما درباره چه کسی است؟» آغاز کرد و سپس به مرور مطالبی درباره فیلمنامه‌نویسی و نمایشنامه‌نویسی، به عنوان میراث ارسطو، پرداخت و گفت: آنچه امروز درباره فیلمنامه‌نویسی و نمایشنامه‌نویسی می‌دانیم، همان میراث ارسطو است.

توحیدی در ادامه به موضوع پیرنگ پرداخت و گفت: پیرنگ یعنی همه چیزهایی که دیده می‌شود؛ وقتی شخصیت اصلی فیلم را انتخاب می‌کنیم و معلوم می‌شود او چه خواسته‌ای دارد، ‌باید او را به حرکت واداریم.

به گفته این فیلمنامه‌نویس، بعد از طراحی پیرنگ، همه چیزهایی که دیده می‌شوند اسکلت و روح داستان است. برای همین مهم است که دقیقا بدانیم این شخص کیست و پایان ماجرا چیست!

توحیدی ادامه داد: ما در ذهنمان یک دکمه داریم برای ارتباط با واقعیت که وقتی می‌نویسیم، انگار خاموشش می‌کنیم. درحالی که باید این سوالات را به خودمان پاسخ بدهیم که آیا شخصیت‌های اصلی‌مان را می‌شناسیم؟ این آدم‌ها را دیده‌ایم؟ و آیا تحقیق و پژوهش ضرورت دارد؟

این فیلمنامه‌نویس در ادامه با تاکید بر اینکه، برخلاف فیلم بلند، در فیلم کوتاه زمان کمی برای شخصیت‌پردازی داریم، افزود: به عنوان فیلمنامه‌نویس باید افکار و احساسات را عینی و حالات شخصیت اصلی را بررسی کنید. به این ترتیب می‌توانید پیشاپیش جهان اصلی داستان را شکل دهید چون این انتخاب روی همه چیز تاثیر می‌گذارد. زیرا هر شخصیت با خودش قصه می‌آورد و جهان مخصوص به خودش را دارد، بنابراین وقتی انتخاب می‌کنیم، وظایفی بر دوش شخصیت اصلی می‌گذاریم.

او در ادامه به رده‌بندی شخصیت اصلی داستان پرداخت و بیان کرد: شخصیت اصلی داستان را باید در یکی از رده‌های زیر قرار دهیم؛ دسته اول، قهرمانی که صاحب توانایی‌ها و استعدادهایی‌ بوده که تماشاگر از آن محروم است، دسته دوم مربوط به آدم‌های عادی است که با تماشاگر موضع برابری دارد و می‌تواند با او همذات‌پنداری کند، دسته سوم از تماشاگر پایین‌تر است و مخاطب نسبت به آن موضع حمایتی دارد و دسته چهارم شخصیت‌هایی روح‌باخته و نماینده ذات تاریک بشر هستند.

نخستین جشنواره ملی فیلم فضای باز به ریاست سعید نجاتی و دبیری سیاوش چراغی‌پور تا ۳۰ اردیبهشت در اقامتگاه بوم‌گردی هفت‌محل باغ دیلمون در حال برگزاری است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز