خبرگزاری کار ایران

مستند «سلاح نفت» رونمایی شد/ حمیدرضا آصفی: دنیا در وضعیت وارونگی حقایق است

مستند «سلاح نفت» رونمایی شد/ حمیدرضا آصفی: دنیا در وضعیت وارونگی حقایق است

مستند «سلاح نفت» از محصولات جدید سازمان هنری رسانه‌ای اوج صبح امروز در کافه فلسطین خیابان انقلاب رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حمیدرضا آصفی سخنگوی سابق وزارت امور خارجه در این مراسم اظهار کرد: باید از اوج که در این شرایط خاص جهانی کارهای زیبایی انجام می‌دهد و برای روشنگری‌هایش که در عصر ما لازم است، تشکر کنم. اگر بخواهم در یک جمله وضعیت کنونی دنیا را توصیف کنم اسمش را دوران قلب یا وارونگی حقایق می‌گذارم. نمونه بارزش در فلسطین است، یعنی در اینجا جای مظلوم و ظالم عوض شده است و دو شاهد تاریخی در این مورد ذکر می‌کنم؛ سال ۱۹۹۱ کنفرانس مادرید در مورد فلسطین برگزار شد، نخست‌وزیر رژیم صهیونسیتی اسحاق شامیر بود و سخنگوی دولت وقت آقای نتانیاهو بود، آنجا صحبت سر این بود که دو دولت فلسطین و رژیم صهیونسیتی به رسمیت شناخته شوند و جالب اینجاست که آقای نتانیاهو از ایجاد یک فلسطین مستقل صحبت میکرد اما همان فرد الان حقوق مردم فلسطین را به رسمیت نمی‌شناسد.

آصفی در بخش دیگر اظهاراتش پس از نمایش مستند «سلاح نفت» گفت: مثال دیگری که می‌خواهم مطرح کنم این است که حدود سال ۱۳۷۵ آقای ولایتی با آقای آندرئوتی دیداری داشتند که ایشان نه تنها شاخص‌ترین سیاستمدار ایتالیایی بود بلکه یکی از سیاستمدارهای شاخص دنیا به حساب می‌آمد. در آن صحبت آقای آندرئوتی می‌گوید که اگر من غیر مسلمان را هم از خانه و کاشانه‌ام آواره کنند تندرو و خشن می‌شوم و شما نمی‌توانید به یک فلسطینی بگویید تند نرو.

وی افزود: ما از آن موقع، الان به اینجایی رسیدیم که اصلا کسی نمی‌پرسد چرا فلسطینی‌ها رادیکال و تند شده‌اند و این یک لال‌مونی جهانی است که در دنیا شاهد هستیم. در این شرایط، این دنیا دنیای قلب واقعیت‌هاست. یکی از موضوعات مهم روز روایت واقعیت‌هاست چون واقعیت را راویان آنچنان که رخ می‌دهد بیان نمی‌کنند و نمونه‌اش جنایات رژیم صهیونیستی در غزه است که غربی‌ها جور دیگری آن را روایت می‌کنند. جنگ کنونی جنگ روایات است و در این جنگ کسی می‌برد که بیشتر وقت می‌گذارد. در این قبیل مستندها باید بتوانید واقعیت‌ها را آنطور که هست روایت کنید. به نظرم این مستند سعی کرده با توجه به امکانات کم نشان دهد چرا تحریم ۱۹۷۳ آنچنان که باید موفق نشد و به نظرم توانسته این موضوع را آسیب‌شناسی کند.

سفیر سابق ایران در فرانسه تأکید کرد: همین الان در گفتگوهایی که با آمریکا داریم، طرف مقابل سر میز مذاکره یک چیز می‌گوید و بیرون چیز دیگری توییت می‌کند و اگر شما اینها را ببینید می‌توانید مسیر را درست روایت کنید. برای اینکه ما بتوانیم در این جنگ روایت‌ها موفق شویم باید جبهه واحد تشکیل دهیم، الان در دنیا بیشتر اخبار توسط چند خبرگزاری منتشر می‌شود و آنها به افکار عمومی شکل و فرم می‌دهند. ما باید رسانه‌های همسو درست کنیم، پایگاه‌های مختلف در جهان به وجود بیاوریم و باید از تلاش سازمان اوج قدردانی کنیم و به همین چند مستند اکتفا نکنیم. جنگ روایت‌ها جنگی گسترده، عمیق و در عرصه بسیار وسیعی جریان دارد.

وی افزود: در مورد غنی‌سازی هم الان با آمریکا جنگ ما جنگ روایتهاست و در این جنگ باید تا می‌توانیم مستند بسازیم و در کار فرهنگی نباید منتظر نتیجه آنی باشیم. در این عرصه صبوری لازم است و فکر میکنم این مستند توانست خیلی از موضوعات را موشکافی کند.

در این مستند مصطفی شوقی مدیرعامل خانه مستند نیز اظهار کرد: این مجموعه در دل پروژه‌ای است که ۱۳ یا ۱۴ مستند درباره فلسطین خواهد بود. «سلاح نفت» یک واقعه تاریخی را بیان می‌کند که نسل جدید از آن چیزی نمی‌داند. هفت اکتبر ۱۹۷۳ به دنیا یاد داد که چه بلایی سر خاورمیانه بیاورد و خاورمیانه جدید بعد از این اتفاق شکل گرفت و مستند سعی می‌کند این موضوع را مطرح کند.

احسان شادمانی تهیه‌کننده مستند «سلاح نفت» نیز در سخنانی کوتاه از ژیل دوور حقوق‌دان فرانسوی (یکی از مصاحبه‌شونده‌های مستند) که وکیل مدافع بچه‌های فلسطینی بود، یاد کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز